calculator portal Kazahstan - Articolul HDCP - ce este

HDCP este o dezvoltare privat, iar utilizarea sa trebuie să fie efectuate drepturi de autor.

• protocol special de autentificare, care nu permite dispozitive non-certificate pentru a primi conținut de înaltă definiție;• Algoritmul de anulare în cheile HDCP face relativ ușor pentru a bloca transmiterea de conținut HDTV pe producătorii de dispozitive încălcat acordul.

Fiecare dispozitiv cu HDCP are un set unic de taste: 40 buc. pe 56 biți. Aceste chei sunt confidențiale și orice divulgare a acestor informații sau deschiderea unei încălcări a acordului de licență. Fiecare set de chei este mapat KSV tastă specială (vector cheie de selecție, vector de selecție cheie). Fiecare KSV exact 20 de biți au valoarea 0 și 20 de biți sunt setate la 1.

În timpul autentificării, ambele părți (de exemplu, TV și receptor) tastele KSV share. Apoi, fiecare dispozitiv adaugă cheile secrete, în conformitate cu biții KSV de la un alt dispozitiv. Dacă bitul KSV este egal cu unitatea, se folosește cheia secretă corespunzătoare, în cazul în care la zero, nu este utilizat. Și cheile secrete și KSV sunt proiectate astfel încât ambele dispozitive vor primi același număr de 56 de biți, ca rezultat al acestui proces. Acest număr este apoi utilizat pentru criptare.Criptarea HDCP a produs un cifru flux. K biți din fiecare pixel al operației XOR este aplicată cu un anumit număr de 24 de biți, care este generat de un dispozitiv special. Algoritmul de schimbare cheie stabilite după fiecare cadru.

În cazul în care un anumit model va fi considerată o încălcare a acordului, KSV său este plasat în lista de revocare. Această listă este scris, de exemplu, toate noile jante. Fiecare listă de revocare este semnată de o semnătură digitală bazată pe algoritmul DSA. Este necesar să taie încercări de a face astfel de foi sunt modele de intruși legitime. În timpul autentificării, în cazul în care sursa descoperă că KSV dispozitivul conectat este în lista de revocare, ea pur și simplu nu a stabili o legătură cu el și nu transmite date de înaltă definiție.

Există numeroase declarații cu privire la criptanaliștii vulnerabilitate fundamentală HDCP, precum și exemple practice de hacking.

suport HDCP este o condiție prealabilă pentru marca de conformitate „HD Ready“, iar utilizarea sa este impusă de legislația Statelor Unite, pentru toate receptoarelor de radiodifuziune de înaltă definiție.