Calculul cantitatea necesară de memorie video

Cantitatea de memorie necesară pentru a stabili un regim cu o rezoluție predeterminată și numărul de culori se calculează după cum urmează. Pentru codificarea fiecărui pixel al imaginii necesită o anumită cantitate de memorie și numărul total de pixeli este determinată de rezoluția specificată. De exemplu, la 1024 × 768 este afișat pe ecran 786432 pixeli.Dacă această permisiune este acceptată numai două culori, apoi afișarea fiecărui pixel ar avea nevoie de un singur bit de memorie, bitul cu valoarea 0 ar determina punctul negru, și o valoare de 1 - alb. Alocându pentru fiecare pixel 24, biți de memorie, puteți afișa mai mult de 16,7 Mill. Flori, deoarece numărul de combinații posibile pentru numărul de 24 de biți binar este 16777216 (adică, 224). Prin înmulțirea numărului de pixeli folosite pentru o anumită rezoluție a ecranului, numărul de biți necesari pentru fiecare pixel de afișare, obținem cantitatea de memorie necesară pentru generarea și stocarea imaginilor în acest format. Mai jos este un exemplu de astfel de calcule.

Pentru a avea o rezoluție mai mare și un număr mai mare de culori de pe bord SVGA, capacitatea de stocare trebuie să fie substanțial mai mare decât 256K, montat pe un card standard de adaptor VGA. Tabelul următor listează capacitatea de memorie pentru un număr de rezoluții standard și valori de profunzime de culoare atunci când efectuează operațiuni cu o grafică bidimensionale, cum ar fi editarea foto, pregătirea prezentărilor, care lucrează cu desktop publishing si web design.Calculul cantitatea necesară de memorie video

Calculul cantitatea necesară de memorie video

Deși suport pentru grafică integrată funcția de procesare grafică tridimensională moderne pentru o varietate de motive pentru performanța lor este destul de scăzută. Acest lucru se datorează mai puțin eficiente procesoare grafice, precum și o magistrală de date mai îngustă utilizate pentru accesul de memorie. Deoarece grafica integrata imparte memoria principală cu CPU, ei sunt obligați să utilizeze același autobuz de date. In sistemele cu un singur canal, acest lucru limitează lățimea anvelopei 64 deversări. În sistemele cu două canale, există un autobuz de date de 128 de canale, cu toate acestea, procesoarele grafice moderne necesită o lățime de 512 biți sau mai mult. Cu cât magistrala de date, datele de imagine pot fi transferate mai rapid.

Dacă doriți să obțineți nivelul maxim de performanță, iar bugetul dvs. permite, puteți achiziționa două adaptoare cu interfață PCI Express. sprijinirea de lucru în perechi.

În cazul în care sistemul este echipat cu un nucleu grafic integrat și, în același timp, este setat la mai puțin de 256 MB de memorie RAM, puteți crește cantitatea de memorie disponibilă pentru nucleul grafic, mărind cantitatea totală de memorie din sistem. Multe dintre chipset-uri de astăzi cu Intel grafică integrată de bază a companiei detecta automat o creștere a memoriei de sistem și să facă ajustări la cantitatea de memorie disponibilă pentru nucleul grafic.