Cancerul a ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului, anatomie patologică și hematologie

Cancerul a ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului. Simptome. ganglionilor limfatici ecografic a gâtului.

Cancerul a ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului, anatomie patologică și hematologie
cancer suspectat de ganglionilor limfatici la nivelul gâtului - metastaze în ganglionii limfatici de col uterin poate, în unele simptome cu ultrasunete: dimensiunea mare a ganglionilor limfatici cervicali, cu forme neregulate, cu contururi zimțate sau indistinct, combinate cu prezența zonelor anechoice în nodurile, precum si probabilitatea de cancer în identificarea conglomeratelor de ganglioni limfatici .Metastazele în ganglionii limfatici de gât există o schimbare a formei și dimensiunilor lor, ecogenitatea și structura lor. Simptomul de mai sus este baza utilizării ultrasunete a ganglionilor limfatici gat pentru a diagnostica ganglionilor limfatici maligne, ceea ce este foarte frecvent ganglionii limfatici nazyvayut- de cancer ale gâtului.

Studiile au aratat ca nodul cancer limfatic pe gât duce în primul rând la o schimbare a formei nodului limfatic în sine (adică, modifică raportul dintre transversal și corpul longitudinal sau axele lungi și scurte ale dimensiunii ganglionilor limfatici mai mic de 1,5): devine rotunjită prin ultrasonografie formă, hipo- sau anehogennoe și ia act de expansiunea cortical.


Se poate spune că mai aproape de forma nodului limfatic de test la runda, apoi cu atât mai mare probabilitatea unui nodul limfatic malign. Când infiltrarea și invazia tumorii în țesutul înconjurător, ansamblul de capsulă nu este determinată în mod clar, și anume contur devine mai neclară.

În consecință, atunci când gâtul cu ultrasunete structura ganglionilor limfatici localizărilor metastatice pot fi: până la anechogenic hypoechoic hiperecogen eterogen (Polimorf neomogene), datorită alternante siturilor hipo- și hiperecogene, precum și prezența zonelor hypoechoic locale pe fond structura nodul limfatic substanțial neschimbat sau hiperplazice.

In cazul unui proces malign în absența ganglionilor limfatici cel mai frecvent observate o parte centrală hiperecogen sau marcate subțiere, indicând difuză sau totală a țesutului tumoral nod departamente centrale. Uneori, înfrângerea este doar partea centrală a nodului limfatic se poate arata destul de neschimbat, prin simularea țesutului poarta imaginii tumorii de organe (pot fi găsite cel mai frecvent în caz de carcinom cu celule scuamoase bine diferențiat, sau alte forme de tumori, care sunt însoțite de dezvoltarea de necroză de coagulare, în cazul degenerare ischemică a țesutului). Uneori, este de asemenea posibil să se identifice nodul limfatic ca o educație pe deplin hyperechogenic. În ciuda faptului că este mai răspândită în infiltrarea grasă a site-ului, toate la fel, în acest caz, exclude complet cancer al ganglionilor limfatici ai gatului nu se poate.

Pe acest subiect puteți citi: