Care este cea mai bună pasăre în mână sau în tufiș

Bird în mână este un simbol al ceva stabil, și cel mai important, este deja disponibil. În timp ce în tufiș - este, desigur, mai mare, mai frumos și mai interesant decât puțin pițigoi, dar încă este mare și se pare la îndemâna. Acest proverb îi învață pe oameni să se bucure și să fie recunoscător pentru a avea ceea ce el are, mai degrabă decât alunge necunoscut și anonim într-un efort de a găsi pradă mai mare.Dar, de fapt, atât conceptul de viață reprezintă o extreme: pe de o parte nu avem vise mari, nu încerca să ajungă la ea, nici măcar să aplice puterea de a face ceva. Pentru că în mâinile sale au deja tot ceea ce este necesar pentru viață și fericire. Pe de altă parte, urmărirea de plăcintă pare o încercare constantă de a găsi ceva mai bun. Dacă tot timpul să depună eforturi doar pentru plăcintă, nu poți avea timp să se bucure de viață, care este deja acolo și acele bogății pe care le oferă o persoană în fiecare zi.

Două modele de viață

principii vitale O astfel de opoziție reflectă bine pe cele două modele ale lumii - estul și vestul. În modelul occidental se concentrează pe visele și dorințele fiecărei persoane. El trebuie să ne fixăm obiective înalte și să depună eforturi pentru punerea în aplicare a acestora: pentru a câștiga mai mult, pentru a urca pe scara carierei, pentru a dezvolta afacerea lor, pentru a face achiziții mai scumpe. Un om a adus pe acest model de viață, și întotdeauna va fi doar un pic, nu există nici de bine nu-l va mulțumi, el era obișnuit cu faptul că trebuie să ne străduim în mod constant pentru cel mai bun.modelul estic de viață bazat pe alte legi. Este important ca persoana care are în acest moment. Acest model ne învață să fim umili, de a respinge dorința lui egoistă pentru profit și propriile vise pentru a imbunatati viata. La urma urmei, vă puteți bucura și de cele care au deja. Proverb despre „paradis într-un cort“ construit pe aceste principii de renunțare la ceva mai mare. Cu toate acestea, experiența arată că, pentru o lungă perioadă de timp pentru a trăi conform acestui principiu nu poate toată lumea. om important și confortul lui, și visele sale.

adevăr este în mijloc

Prin urmare, la fel ca în orice situație în care invitat să aleagă doar una dintre opțiuni extreme pentru a alege, nu este necesară nici prima, nici a doua. Adevărul se află undeva la mijloc, și du-te la extreme - atunci neagă acest adevăr. Este important să se bucure de faptul că o persoană are în acest moment, pentru a putea să se bucure de ea. Dar uita de propria lor dorință pentru ceva care nu poate fi mai mare și mai bine, pentru că atunci se va duce la stagnare, în creștere nemulțumirea lor și altora. Trebuie să învățăm să combine armonios dezvoltarea constantă cu satisfacție de ceea ce ai în acest moment.