Care este clipboard - pentru începători de calculator

Care este clipboard - pentru începători de calculator

caracteristică foarte convenabil și util furnizate privind circulația informațiilor între diferite aplicații ale sistemului de operare. Toți oamenii folosesc în mod activ această oportunitate, cu toate că nu toate au o idee clară despre modul în care funcționează.Putem face fără definiții științifice a ceea ce un clipboard sau clipboard în limba engleză, ci doar încearcă să explice într-un limbaj simplu pentru utilizator de computer novice. Deci, clipboard-ul este o parte din RAM. alocat pentru stocarea temporară a informațiilor puse în ea. Această explicație este de înțeles, nu pentru toată lumea, așa că să ne uităm la un caz la punct.

Să presupunem că doriți să copiați orice fișier sau dosar în altă locație de pe hard disk. Puteți face acest lucru în mai multe moduri. „Copy“, de exemplu, făcând clic pe butonul din dreapta al mouse-ului și alegând din meniul contextual. După aceea, vă mutați dosarul dorit în Windows. click pe butonul din dreapta al mouse-ului și selectați „Paste“. În dosarul există o copie a obiectului copiat anterior.

Ce se întâmplă dacă se întâmplă acest lucru? Când selectați un obiect și să alegeți „Copiere“ din meniu, acesta este plasat în clipboard și comanda „Paste“ este scos din clipboard în locația specificată, și lipiți din clipboard poate fi orice număr de ori. Trebuie avut în vedere faptul că, în același timp, doar o singură bucată de informații pot fi stocate cu clipboard, care este, din nou, copiat în clipboard un alt obiect, anterior scos din ea.Cu alte cuvinte, clipboard - acesta este alocat spațiu în memoria principală a calculatorului care servește pentru schimbul de informații între diferitele programe, sau în cadrul aceluiași program, la dorința utilizatorului. Aceasta este pe clipboard-ul la un moment dat, nu este afișat, trebuie doar să vă amintiți ce ați copiat ultima dată sau pentru a insera si uita-te la rezultatul.

În Windows XP, conținutul clipboard-ar putea vedea rulează fișierul clipbrd.exe situat în C: \ Windows \ System32 în versiunile ulterioare de Windows nu au această capacitate.

Informațiile sunt stocate în clipboard în ea doar pentru a închide computerul. reporni sau sediul în următoarele sale bucăți de date.

În plus față de clipboard sistem disponibil pentru toate aplicațiile de pe computer, unele programe pot utiliza un tampon personalizat este disponibil numai pentru ei.

Comenzi rapide

Pentru a lucra cu clipboard, în plus față de meniu, puteți utiliza combinația de taste. accelera foarte mult de lucru.

Operația de copiere - Ctrl + C sau Ctrl + Ins (Insert)

Operația de inserare - Ctrl + V sau Ctrl + Ins (Insert)

operație cut - Ctrl + X

Cum clipboard clar

În principiu, așa cum am menționat deja, acesta este curățat în mod automat, este inerent în algoritmul activității sale. Cu toate acestea, uneori, poate doriți să facă obligatoriu pentru a elimina datele sensibile din clipboard sau pentru a elibera memorie dintr-un fișier imens care e în ea. Instrumente de sistem de operare regulat o astfel de oportunitate nu sunt furnizate, utilizarea de software terță parte, în acest caz, nu este adecvată. Cel mai simplu mod de a copia în clipboard noile informații, care va înlocui informațiile stocate în ea. Suficient pentru a salva o singură literă.

Dacă această metodă de curățare clipboard nu sunt îndeplinite, începând cu Windows Vista, puteți crea o comandă rapidă într-o locație convenabilă pentru tratamentul său obligatoriu. Cum de a crea o comandă rapidă poate fi găsit aici. trebuie doar să scrie în linia de subiect din următoarele:

Numele de etichetă poate fi arbitrară, cum ar fi „clar clipboard.“ Acum, la pornirea din clipboard eticheta va fi curățat.

Împărtășiți Ca aceasta: