Care este repetiția

Din perspectiva unui participant la repetitii de formare:

• promovează mai mult familiarizarea cu subiectul;

• oferă oportunități de a elimina toate neajunsurile;

• oferă posibilitatea de a încerca să facă ceva nou în ritmul propriu și petrece atât de mult timp și spațiu, după cum este necesar;• ajută la creșterea nivelului de încredere în sine în detrimentul învățării unei noi abilitate.

Din punct de vedere al repetitie companiei:

• reduce probabilitatea de greșeli costisitoare și dăunătoare la locul de muncă;

• arată care angajații sunt mai calificați;

• face posibilă analiza și corectarea situației;

• permite antrenorului să-și exprime opiniile și influența (relativ) în încrederea în sine, care este un mod eficient de a realiza schimbări rapide.

Probele test sunt în general testate în laborator sau în studiouri de design, și numai apoi adus treptat la piață sub forma produsului finit. Companiile pot profita de asemenea de acest lucru, ca pre-repetiție pentru acțiunile pe care angajații săi vor realiza în continuare în numele nostru.

Repetiție include o serie de practici diferite: de la jocuri de rol scurt și rapid la complexe, elaborate în detaliu modelarea unor situații reale.

Unii participanți se tem de jocuri de rol, sau pentru că au o experiență neplăcută, fie pentru că se tem să apară înaintea altora într-un mod amuzant. Ele pot prefera situații de modelare în care acestea vor rămâne „ei înșiși“, adică. E. Un scenariu care apropie cel mai mult de viață.

Fiecare abordare are avantajele sale. Uneori este util pentru a simula situații de muncă, uneori, necesită un „experiment pur“, care vă permite să lucreze la perfectiune fiecare element specific.

Să partid precaut pentru a profita de metoda de „pas cu pas“, concentrându-se pe faptul că repetițiile vor ajuta la judecarea atingerea rezultatelor concrete. De exemplu, piloții se schimbă treptat de la simulatoare de zbor pe avion reale, și apoi să zboară cu pasageri la bord.

Amintiți-le participanților că jocul de rol - un joc viu, și ei pot lua în acest exercițiu este aceeași participare activă, precum și în situații de modelare atunci când iau pe „rolul“, care se face de obicei la locul de muncă.

Într-o formare de inspirație este întotdeauna un loc de mai multe abordări care au nume de cod: „superficial“, „jacuzzi“ și „mijloc“.Abordarea „jacuzzi“ - „Încă mai ai ceva timp pentru a face acest lucru, așa că de ce nu acum?“ - are un avantaj, deoarece oferă o idee completă despre esența problemei, care protagonistul încearcă să efectueze, în primele minute ale seminarului.

Abordarea „înseamnă“ - aceasta este o opțiune foarte utilă. Participanții lucrează, însoțit de un coleg mai experimentat, a căror prezență se reduce la minimum riscul de vătămare sau de conflict cu clientul. colegii cu experiență privit ca un mentor, conceput pentru a stinge entuziasmul tineresc nedorite. Aproape fiecare film american despre poliție există un episod în cazul în care tânărul ofițer de poliție cu experiență partener aproape devine, în unele probleme serioase. (Apoi, de obicei, urmat de un episod lung de formare la poligonul de tragere!)

Esența abordării „raft“ este după cum urmează: participantul efectua sarcini simple, doar, atâta timp cât el nu se simte suficient de competent. Studenții câștigă treptat curajul de a îndrăzni să facă ceva mai complex. Întrebarea este doar modul în care evenimentele actuale se vor repeta situația de formare și studentul va fi capabil să se deplaseze de la stadiul de „picioare ating fundul“ la „înot“. Viteza tranziției depinde de tipul specific de activitate. Se pare că pentru multe utilizarea abordării „raft“ poate fi o bună pregătire pentru calvarul ulterioare. În timpul instruirii, vom fi în măsură destul de repede pentru a părăsi „superficial“, cât mai aproape posibil de repetiții pentru situații reale de viață.

Repetiție în stil liber afectează cele mai importante caracteristici ale activității participanților în organizarea și formarea, merge dincolo de obicei jocuri de rol datorită următorilor factori:

• participanții înșiși reprezintă;

• Utilizarea modelului, în care propunerile de îmbunătățire a activităților provin de implicate în proces și spectatori interesați;

• se concentrează pe diferite aspecte ale persoanei, cum ar fi o căutare a acestui aspect, care ne ajută să se bucure de vorbitul in public.

Cereți participanților la formarea „Repetiția pentru a avea succes“, dacă doriți să:

• investiga comportamentul strategiei câștigătoare:

• să lucreze într-o situație de feedback imediat;

• concentrat asupra unor puncte importante;

• de a practica în executarea perfectă a unei acțiuni.

Pentru a începe, pentru a afla ce trebuie să pregătească un grup. Puteți fie să dețină un briefing de la începutul sesiunii sau în avans. Ar trebui să fie conștienți de natura problemei: Este o nouă versiune de produs, introducerea unui nou sistem de stimulente sau de formare pentru a face față. Succesul Repetiție pentru situațiile în care rezultatele dorite sunt marcate clar, iar factorul uman trebuie să fie implicate în scopul de a atinge acest obiectiv.

Pentru a începe, cere participanților să stea într-un cerc sau semi-cerc. Pune câteva scaune în centru. În primul rând, veți prelua controlul asupra procesului în propriile lor mâini, dar amintiți-vă că ar trebui să meargă în curând în umbre, pentru a contribui la procesul de dezvoltare, influențând din exterior. Viola Spolin (Spolin, 1963) numește „îndrumare prin“, în care termenul pronunțat natura procesului. mentorat de punere în aplicare de către antrenor îi ajută pe participanți prin ceea ce le aduce aminte de ceea ce ei ar trebui să acorde o atenție deosebită. Dacă totul merge așa cum trebuie, antrenorul nu ar trebui să spună nimic. Antrenorul trebuie să intervină în acest proces cât mai puțin posibil, este de dorit să nu-l oprească. Cele mai potrivite sunt tipul de instrucțiuni: „Mentiunea este acum un interes“ „Gândiți-vă la ceea ce vrei de la el“, sau

Mai multe articole pe acest subiect: