Care este viteza de Internet și modul în care să se măsoare rețeaua sa de acasă →

1. necesare Informatics minime.

După cum știți, o rețea de date conceput pentru a transmite informații. Informații - o natură specială, și se măsoară în unități specifice.Din moment ce o rețea de date conceput pentru a transmite informații în primul rând între calculatoare, astfel încât metodele de măsurare a se concentreze în primul rând pe calculator.

În informatică, există un concept un pic - aceasta este cantitatea minimă de informații și poate fi are două stări: da - nu, adevăr - minciună, unitate - de la zero, etc.

Computer de obicei, nu funcționează cu biți individuali și grupurile lor. Grupul având 8 biți se numește - octeți. 8 biți = 1 octet.

Prin urmare, cantitatea de informații este de obicei măsurată în numărul de biți sau octeți.

Pentru a evita confuzia cu numele prescurtat, de obicei, în cele mai multe browsere și aplicații downloader - o mică scrisoare rusesc „b“ sau mici latin „b“ - desemnat „bit“ și un capital de „B“ sau „Pat și“ - „bytes“.

eroare foarte frecvente în măsurarea vitezei este doar o interpretare eronată a datelor de încărcare a aplicațiilor și ați văzut valoare de 450 kbs, concluzionează că rata este de 10 ori mai mică decât rata declarată a 4096 kbs. Dar, în primul caz, viteza este măsurată în octeți și înmulțirea acestuia pentru a obține 8 3600 kbit / s (c luând în considerare erorile de măsurare și de trafic de serviciu este destul de rezultate acceptabile).

O altă eroare comună în măsurarea vitezei conexiunii este ceea ce vedeți în colțul din dreapta jos al monitorului pictograma în formă de două monitoare, și citi inscripția - „Conexiune de viteză de 100 MB.“ Apoi, vă amintiți că aveți un plan de date, cum ar fi 512 kbit / s, iar din 512 este mai mare de 100, se concluzionează că vă înșele, și începe să apelați suportul tehnic.

Să vedem ce este vorba! Pictograma și cuvintele - „viteza de conectare la 100 MB“ vă spun următoarele informații:

1) Modemul este conectat la computer și există o legătură fizică între ele;

2) calculator modem și schimbul de informații între ele, la o viteză de 100 de megabiți pe secundă (100 MB / c).

3) În cazul în care modemul FTTB îndeplinește rolul casei de comutare.

În momentul de față, viteza de acces la Internet chiar și pe planul de înaltă rată este mai mică decât viteza de schimb de informații între modem și PC. Astfel, această valoare nu are nici o legătură cu viteza de conectare la Internet.

Deci, noi numim rata de transmitere a informațiilor de informații exprimate în biți sau octeți transferați pe unitatea de timp. viteza de transmitere a datelor poate fi măsurată în biți pe secundă - kilobiți b / s pe secundă - KB / s sau megabiți pe secundă - MB / s. Sau octeți pe secundă - B / s, kilobyte pe secundă - KB / s, etc. respectiv.

Un alt concept foarte similar, care este adesea confundat cu viteza de transmitere a datelor - lățime de bandă. Aceasta este măsurată în aceleași unități ca și viteza, dar în cazul în care arată rata de transmitere a datelor - cât de repede sunt transmise informații de la sursă la destinație, fără ceea ce privește modul în care și prin care canalele se transmite informația, capacitatea canalului arată - cât de multe informații pot fi transmise canal de date specifice pe unitatea de timp. Ie tranzitată - aceasta este rata maximă de date posibile pentru un anumit canal.

Rețelele transmit date pe un singur canal pot fi transmise în mod simultan informații din mai multe surse către mai mulți destinatari, și în funcție de o serie de factori, viteza de transmisie pentru fiecare pereche specifică sursei-receptor pot fi diferite, dar lățimea de bandă pentru fiecare valoare canal ca în general constant.

Suma tuturor ratelor de date într-un anumit canal nu poate fi mai mare decât capacitatea canalului!

Nici unul furnizor nu poate garanta clientului un preasignată DE DATE viteză de transmisie / de la orice sursă de informații din rețea. Furnizorul poate garanta clientului numai capacitatea canalului.Deși contractele și prețul majoritatea furnizorilor au indicat faptul că clientul este prevăzut cu o astfel de viteză de acces la rețea, dar, de fapt, nu este viteza, și lățimea de bandă.

Și ce canal? De la client la server în Krasnoyarsk în Uryupinsk sau www.windows.com site-ul?

Nu! Furnizorul poate garanta lățimea de bandă numai canalele care îi aparțin. De obicei, acest canal de la client la canalul purtător de acces la Internet la nivel mondial, de către client a furnizorului de centrale site-ului, care sunt resursele sale interne de informații, sau de la un client la un alt punct de conectare. De asemenea, într-o oarecare măsură, furnizorul este responsabil pentru capacitatea principalelor sale canale altor furnizori de rețea.

Dar apoi - Îmi pare rău, aceasta este o „zonă de responsabilitate“, a altor furnizori la care furnizorul dvs., de regulă, nu poate afecta în nici un fel. Deci, Internetul este construit.

Să presupunem că tu, ca un client, măsurată viteza de transfer de informații de la mine (în Rostov-na-Donu) la server, de exemplu, în Novosibirsk. Ce este „pompat“ din dosar mare de server și reperat timpul său „pompare“. Apoi împărtășesc dimensiunea fișierului la timp și a luat viteza.

Doar aici pentru că veți obține viteza este mai mică decât a declarat „viteza de acces“ (adică - lățime de bandă). Și furnizorul de acest lucru poate fi absolut nevinovat.

Permiteți-mi să explic - de ce.

Principalele motive pentru, în linii mari, pot exista trei:

1) Aglomerarea unui canal de comunicare între tine și server Novosibirsk. Un canal poate exista multe: de la tine la furnizorul de servicii, furnizorul înainte de a fi UpLink'a ( „în amonte“ furnizor), de la UpLink'a ISP la furnizorul UpLink'a care este conectat la același server Novosibirsk (în care locul poate fi destul de un lanț lung de canale care aparțin diferiți furnizori, inclusiv chiar și străine), precum și între server și furnizorul la care este conectat. Mai mult decât atât, capacitatea fiecăruia dintre aceste canale pot fi diferite, și capacitatea „totală“ a întregului canal nu este mai mare decât capacitatea de „lent“ din cauza tuturor „sub“.

2) Cea mai mare parte a volumului de muncă al serverului însuși (el doar încet „da“, vă informațiile), sau limitări privind rata de „întoarcere“ a datelor stabilite de proprietarul serverului.

3) Slaba performanță a echipamentelor de rețea sau de descărcări mari de pe computer cu alte sarcini atunci când au fost măsurate.

În plus, în acest caz, ați măsurat ca să spunem așa viteză „pură“ de transmitere a informațiilor, fără nici o deasupra capului. Și ei, de asemenea, nu sunt suficiente: informațiile de serviciu în antetul fiecărui IP-pachet, procesul de transmitere a instrucțiunilor de conectare și informații referitoare la instalare, retransmisia pachetelor pierdute etc. În medie, aceste costuri globale reprezintă aproximativ 5-15%

Mai mult decât atât, mai ordonat de căutare ISP-ul „viteza de acces“, cu atât mai mult se poate abate de la informațiile măsurate astfel rata. Pentru că, în scopul de a genera un flux de informații la o rată de mai mult de 5 - 50 Mb / s, putere de calcul grave necesare. Cu un calculator personal obișnuit cu o placă de rețea a bugetului, astfel de măsurători vor fi corecte la „plus sau minus mare liberul“

Din anumite motive, mulți clienți cred că fiecare furnizor de „somn și a vedea“ cum să trișeze clientului, ca și în cazul în care pentru a da „viteza de acces“ este mai mică decât el a ordonat.

Acest lucru nu este așa. Orice furnizor serios încearcă să ofere lățime de bandă garantată cât mai exact posibil, și nu numai pentru că orice client poate măsura cu precizie suficient și a pus un furnizor de cerere.

Cum se poate măsura lățimea de bandă a canalului de comunicare cu furnizorul?

Acum este la modă în rândul clienților pentru a măsura „viteza de acces“, prin intermediul diferitelor tipuri de site-uri Speedtest.net. Cu toate acestea, cu ajutorul acestor site-uri numai rata de date poate fi măsurată de la tine la acest site, și nu lățimea de bandă a canalului.

Așa cum am menționat deja, în primul rând, „două mari diferențe“, și în al doilea rând, precizia unor astfel de măsurători „slab“ (din motivele menționate în secțiunea anterioară), și al treilea, pentru a arăta ei pot spune doar atât „inferior frontieră „capacitate, și anume că capacitatea de „cel puțin“ la ceea ce intenționați.

Cel mai sigur mod de a măsura de lățime de bandă de canal adevărat este după cum urmează.

În primul rând, trebuie să aveți un fel de program care poate calcula cantitatea de transmis / primit informații direct la interfața computerului - cum ar fi TMeter, DUMeter etc.

După ce executați acest program aveți nevoie în nici un fel „descarcă“ cât mai mult posibil canal, cum ar fi a alerga „download“, în același timp destul de câteva fișiere mari, cu diferite de FTP-servere (și mai mult - cu atât mai bine). Sau un alt mod - rula populara aplicatie de azi - Torrent, pentru a colecta cât mai multe descărcări de ea, și pentru a evalua viteza de descărcare de ansamblu. Atunci va fi capabil de a identifica cu precizie capacitatea canalului său furnizorului, pentru că mai mult decât furnizorul de servicii autorizat, la informațiile computerului dvs. „pur și simplu nu obține prin intermediul.“

Există, de asemenea, cazuri în care un furnizor nu poate oferi canalul de lățime de bandă între tine și rețeaua, în conformitate cu planul tarifar ales. Ea apare cel mai adesea în cazuri de conexiuni ADSL. Dacă ați studiat tehnologia de acces DSL la locul de muncă, ar trebui să fie conștienți de faptul că capacitatea acestui canal este dependentă în mare măsură de lungimea liniei de abonat, grosimea miezului, calitatea de cablu de instalare și de vârsta acestuia. Deci, în unele cazuri, furnizorul de vedere tehnic nu este posibil de a vă oferi conexiunea ADSL este maximă lățimea de bandă permisă la această tehnologie în 25 mbs. Prin urmare, pentru majoritatea liniilor este valoarea norma în 6-8 mbs.