Care sunt tampoane și cum să le aleagă

Care sunt tampoane și cum să le aleagă

Culoarea preferată. Decide ce este mai important pentru tine să adormi repede și se trezesc ușor. În funcție de acest lucru, pentru a alege culoarea de fețe de pernă și alte lenjerie de pat. nuanțe neutre și întunecate sunt eutanasiați, în timp ce culorile luminoase, saturate da un impuls suplimentar de energie în dimineața. Nu alege neapărat aceleași fețe de pernă de culoare - aranja un curcubeu în patul tău.Foto: Case pentru perne decorative Cosy 54 Zoeppritz fabrica.

perne de formă

Pentru a răspunde la întrebarea „cum de a alege perna“, trebuie mai întâi să înțeleagă ce sunt pernele. Navigați aici nu aveți nevoie doar propriul gust, dar, de asemenea, pe fețe de pernă dimensiunea incluse lenjerie de pat preferat. Lungimea pernei (sau pernă când în pat de dormit două) nu trebuie să fie mai mare decât lățimea saltelei. Înălțimea pernei bun nu trebuie să depășească lățimea unui umăr uman (aproximativ 14-15 cm).

perna scăzut ar trebui să dea celor care sforăie în somn lor. De asemenea, de mare pernă recomanda un plin, larg, și persoanele cu tensiune arterială ridicată.

Dimensiuni perne

Bine perna pentru somn au o formă dreptunghiulară sau pătrată. Produsele mari sunt de 70 × 70 cm, aproape niciodată nu se găsesc -. Ele au fost înlocuite cu perna alungită 50 × 70, 40 × 60 cm și o pernă pătrat de 50 x 50, 40 x 40 cm, producătorii români au început să se concentreze pe standardul european (cele mai comune în Italia și Spania - 50 x 70 cm). Și acum există mai multe seturi de fețe de pernă cu astfel de dimensiuni.

  • Care sunt tampoane și cum să le aleagă

Europenii utilizate în mod tradițional în pat mai multe dimensiuni de perne, același set de fețe de pernă incluse în setul de lenjerie de pat. În România, ghidat de o perna dimensiune standard.

Care sunt tampoane și cum să le aleagă

Umplutură perne ortopedice - spumă și latex. Modelele cu umplutură din cauciuc natural latex este, de obicei, de două ori mai scumpă ca poliuretan. Serviti până la 10 ani, o bifă (ca în pen) în viața lor. Cu toate acestea, latex uneori provoca mâncărimi; este non-higroscopică. Deoarece tselnolateksnye perne sunt contraindicate pentru persoanele cu transpirație excesivă. Perne de spuma poliuretanica sunt adesea folosite cu „efect de memorie“. Astfel de tehnologii utilizate anterior numai în centrele de arsuri: sub greutatea de umplere împachetări corporale ușor în jurul capului, ajutând să se relaxeze.

Foto: perna anatomice vis de aer fabrica K 200 Huelsta.

perna ortopedice

In timpul somnului, perna ortopedice sprijină coloanei vertebrale și a capului într-o poziție anatomică, elimină sarcina de gât nu se rupe fluxul de sânge la nivelul țesuturilor moi.Diferite forme de perne ortopedice: două role de înălțimi diferite, unul cu role, airbag dreptunghiular cu o adâncitură în mijloc sau la forma clasica pernei cefei, dar cu mai multe straturi „umplutura“ corecta (ca o saltea).

Dacă suferiți de insomnie, perna ortopedice, este puțin probabil să ajute: să se de ceva timp să se obișnuiască. Prin urmare, nu încercați să cumpere o pernă ortopedică, fără indicații medicale - de obicei ales o perna buna pentru somn.

  • Care sunt tampoane și cum să le aleagă

Orthopedic pernei c rola podsheynym materialului sensibil termic capabilă să se adapteze la forma individuală a conturului caroseriei.

Care sunt tampoane și cum să le aleagă

Foto: Perna greensleep fabrica.

perne de umplere

perne Pret nu depinde numai de forma (desi ortopedică in mod traditional mai scumpe), dar pe materialul de umplutură.

  • pernele sintetice cel mai ieftin model este fabricat dintr-un material de umplutură sintetice: fibre de poliester este un tub gol; grosimea ei determină proprietățile umpluturii viitoare - puful de la analogic la analogic lână. Uneori, fibra este rulată în bile: această umplere elastică mai puțin prominaetsya. Există perne bune de la umplere hollofaybera: acestea sunt hipoalergenice, păstrează perfect forma și „respira“ (oferă circulația liberă a aerului). Pentru perne cu îngrijire ușor de umplere sintetic (mașină de spălat), iar durata de viață a bateriei este mare (9-10 ani). Principalul dezavantaj: datorită elasticității lor, ei nu au luat imediat o formă convenabilă pentru tine; Unele perne ușor scârțâind.
  • Care sunt tampoane și cum să le aleagă

Perne din latex natural au nevoie de ventilație bună: acesta este motivul pentru care suprafața de umplere pătrunde prin sute de găuri.

  • Perne perne bune cu umplutură de puf nu sunt ieftine. perna modernă pană este realizat dintr-o tehnologie neobișnuit: în jos este împărțit în „buzunare“ (recupereaza rapid forma). Sau pană pernă este format din mai multe straturi: un gât mai strâns, sub gât - încet. In straturile exterioare este prezent exclusiv puful (moliciune), interior - amestec în jos cu un stilou (are proprietăți de amortizare). Absoarbe umezeala (transpiratie, saliva, lacrimi), pene perna nu se poate usca pe cont propriu, ci pentru că infesta rapid acarieni.

Care sunt tampoane și cum să le aleagă

Perne de hrișcă. Populare tarate de pernă hrișcă; cojile de perne de cedru sunt aproximativ de două ori mai scumpă. Principalul avantaj al unei perne bune realizate din materiale naturale: este nevoie de o formă aproape perfect în jurul capului, care ajută să se relaxeze mușchii, și, prin urmare, pentru a îmbunătăți somnul. Dezavantajul de perne hrișcă, de fapt, ca perne din latex pot fi numite neobișnuite. Foșnetul pleavă cineva va alina, iar unele - enervant.

Foto: fabrica de pernă Naturalink.

Producătorii viguros „protejează“ umplere naturale - dezvoltarea naperniki special din țesuturi cu absorbție ridicată a apei sau așa-numitele CONTROLUL TEMPERATURII - controlul transpirație. Amintiți-vă că numai cei mai importanti producatori sterilizate în mod corespunzător și pene prelucrate model de ieftine de la „maestrii-bunici“ pot provoca alergii. Din motive de igienă perne pene în 5-6 ani ar trebui să fie înlocuit cu unul nou.

  • perne de mătase, fără dezavantaje scame și păr - acestea sunt hipoalergenice, perfect restaura forma, da-te răcească chiar și pe o zi fierbinte. Fibra este capabil să absoarbă până la o treime din greutatea proprie, rămânând în același timp uscat la atingere. Silk nu este suficient de elasticitate pentru a acționa ca o auto-umplere - este utilizat în combinație cu alte materiale.