Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

tipuri de sere

Sere pentru castraveți sunt, de obicei de construcție simplă, - materialul transparent închis. Ca geamul de ghidare husă de protecție pentru sere folosit, film, din policarbonat.Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Un efect de seră simplu pentru castraveți pot fi ușor făcut de mână

O a doua metodă de dispozitiv castravete cu efect de seră implică digging, care se suprapune peste materialul de sus care trece lumina. În seră, un design similar este convenabil să crească răsaduri de castravete folosind seră pentru o perioadă scurtă de timp.

Instalarea cu efect de seră economisește spațiu pe un site de țară, vă permite să obțineți o recoltă timpurie de legume. Producătorii produc sere prefabricate pentru legume, dar acest design este mult mai economic să se adune propriile lor mâini din materialele disponibile sub braț.

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Pregătirea bazei sub seră

Selectarea unui amplasament adecvat pentru o castraveți cu efect de seră

Mulți factori ar trebui să fie luate în considerare atunci când aleg o locație pentru dispozitiv seră:

 1. Suprafața pe care este planificată pentru a instala seră ar trebui să aibă o topografie netedă, fără diferențe de înălțime.
 2. La locul de instalare seră ar trebui să ofere un acces ușor la: culoarele pentru irigații, îngrășăminte și de transfer de la sol, culturi de export. În jurul seră trebuie să fie suficient spațiu pentru reparații necesare, montarea și demontarea încălzirii suplimentare.
 3. permisiunea de planificare este necesară cu efect de seră situat în locul însorit și windless, castraveți - căldură iubitoare de lumină și care necesită cultură. Orientarea în seră cardinal necesită locație în direcția est-vest.
 4. În zonele sere castraveți locație nu ar trebui să fie un nivel ridicat al apelor subterane. De asemenea, este necesar de a alege un loc de seră departe de arbori de plantare perene, care vor fi udate puternic.

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Sfat! Planificarea dispozitivului cu efect de seră, ar trebui să definească în mod clar scopul său. Dacă structura este construit pentru utilizare pe termen scurt - răsaduri de bază de producție sub seră nu poate oferi. Cu operare constantă de sere necesită unitate de bază permanentă, care poate fi din beton, caramida, lemn, cherestea, etc.

Selectați tipul de capace pentru sere

Un material comun pentru sere care acoperă este întărită de film. Materialul este suficient de puternic, nu este necesar pentru a elimina filmul din cadru în timpul iernii. Acoperirea pentru filmul cu efect de seră armat poate fi menținută timp de mai mulți ani.

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Cu efect de seră acoperite cu folie armat

Principalele avantaje ale filmului armat pentru acoperirea sere:

 1. Rezistență mecanică ridicată, rezistență la rupere și entorse.
 2. operațiune posibilă pe o gamă largă de temperaturi de la -40 ° C până la + 70 ° C.
 3. Mentenabilitatea - porțiunile deteriorate ale filmului este ușor de înlocuit.
 4. Nu a fost deteriorat atunci când este expusă la precipitații atmosferice, poate rezista la greutatea de zăpadă în timpul căderi masive de zăpadă. Filme pentru sere intarite sub castraveții nu sunt deteriorate de grindină.
 5. Filmul păstrează perfect de căldură în seră, contribuind la crearea unui climat de castraveți în creștere; lumina are o conductivitate ridicată.
 6. Acoperirea întărită film este foarte economic datorită costului redus accesibile unei game largi de consumatori.

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

tip arc cu efect de seră

acoperire mai scump pentru sere este un material nou generație - T policarbonat celular din policarbonat are avantaje incontestabile în rezistență și durabilitate, în comparație cu alte materiale ..

Avantajele de policarbonat în acoperiri dispozitiv pentru sere castraveți:

 1. Construcție de acoperire din policarbonat focare sunt dotate cu greutate redusă, cu indicatori de înaltă rezistență.
 2. Policarbonat are caracteristici de ghidare a luminii de mare. Lumina care intră în seră este suficient pentru dezvoltarea de castraveți plantate.
 3. Stabilitatea acoperirii la evenimentele meteorologice: un strat flexibil din policarbonat nu este distrus de evenimente grindină, zăpadă și ploi abundente.
 4. Izolație termică ridicată, capacitatea de a menține în mod fiabil temperatura în seră.
 5. costul ridicat din policarbonat de a plăti o durată lungă de viață sub castraveți cu efect de seră.

Adesea, sere care acoperă dispozitive utilizează sticlă. Acest material se caracterizează prin fragilitate, orice sarcină, chiar grindina poate provoca deteriorarea acoperirii. De obicei, sticla este utilizat pentru a operat continuu sere, care asigură recolta pe tot parcursul anului. greutate mare de cadre cu efect de seră de sticlă implică utilizarea lor în sere cu o bază.

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

policarbonat cu efect de seră

Ultimele materiale de film: polietilenă; policlorură de vinil (PVC); etilenă film de acetat de vinil (Se-Wyhlen); spanbond; Agril; lutrasil și alții au permis aproape abandoneze complet utilizarea sticlei pentru acoperirea sere.Sere pentru castraveți: tipuri, structură, avantaje și dezavantaje

Cel mai simplu design al serei sunt balustrade metalice acoperite cu material ușor de bine transmisiv. Ogorodniki adesea acoperite cu o construcție cu efect de seră mai multe straturi de polietilenă, presare filmul marginile la sol ceva greu.

Simplitatea acestei construcții, cu efect de seră, și costuri reduse sunt evidente, dar sera acoperite cu un film, o foarte scurtă durată. Filmul este usor zboara cu rafale puternice de vânt, care amenință siguranța plantelor și a culturilor. În plus, costul zilnic de aerisire efect de seră necesită o mulțime de timp.

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

arcuită cu efect de seră simplă la un pat de flori

În lipsa îngrijirii corespunzătoare, castraveții de aterizare sunt supuse dezvoltarea unor boli fungice. Provoking răspândirea bolilor fungice și temperaturile de zi și noapte diferența: un film subțire nu este capabil să prevină scăderea temperaturii în seră în întregime.

Sfat! Rezolvarea problemei ventilației sub castraveți cu efect de seră de arce, comprimate filmate, - dispozitivul de ventilație superioară. În acest scop, folie de polietilenă de 3 m lățime, trebuie tăiate în 2 părți de 1,5 m. Marginea superioară a segmentelor sunt montate cu o suprapunere pe o bară de lemn care deține arc. Fixarea văluri marginilor de film realizate folosind cleme de plastic, cleme de peste 0,8 m. În acest ventilație poate oferi imediat o consolidare calitativă a marginii inferioare a filmului, având în vedere că întregul sezon acest element nu va fi deranjat.

Când puternic răcire întreaga structură de mai sus poate acoperi strat nețesut: lutrasila sau nețesut.

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Cum de a determina dimensiunea necesară a unui castravete cu efect de seră

Dispozitiv cu efect de seră o anumită zonă este de așteptat pentru a rezolva problemele de utilizare pe termen scurt a structurii sau pentru funcționare continuă. cultivare pe tot parcursul anului de legume în seră necesită o construcție de capital decât o singură cultură în creștere la începutul primăverii. Pornind de la sarcinile și oferă o dimensiune și caracteristici de design castravete cu efect de seră.

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Înălțimea este determinată de înălțimea soiurilor de castraveți cu efect de seră, care urmează să crească

Baza de seră pentru a menține creșterea legumelor trebuie să aprofundăm în sol cel puțin 1 metru. Dacă este necesar, în primul rând de scurgere aranjate cu pietriș sau pietriș cu strat de compactare.

Solul pentru castravete cu efect de seră în cadrul

În timpul construcției unui castravete culturi de seră ar trebui să se pregătească imediat amestecul de sol de nutrienți care include humus, compost, nisip.

Sfat! Excesul de îngrășăminte organice (nitrat, gunoi de grajd de pui) au un impact negativ asupra dezvoltării plantelor.
Compoziția nutritivă a solului în castraveți includ: gazon și sol humus, sol de turbă, rumeguș putrezit, totul este luat în părți egale.

Opțiuni pentru pregătirea solului de nutrienți pentru castraveți există multe. In absenta mai multe componente, solul poate fi preparat din 5 părți gazon teren și 1 parte turba.

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Utilizați paturi calde pentru a crea plante confort

Încălzirea bazei sub castraveți cu efect de seră

Înainte de a completa prepararea de nutrienți din sol cu ​​efect de seră se face „prin“. Stratul superior al pământului este îndepărtat. Degajarea rezultată este umplută depusă pe ramuri de copaci, buruieni teșite sau paie. Când udare paturi, reziduurile organice vor putrezi puternic, eliberarea de căldură care nu se va răci rădăcinile de castravete plantate. Deasupra stratului de paie este așezat un strat de sol și a gunoiului de grajd apoi proaspete. Prin strat de răspândire a gunoiului de grajd pământ excavat, apoi fierte solul nutritiv. Este în hrănirea solului, și răsaduri castravete plantate sau semințe.
căldură Opțional eliberată la descompunerea resturilor vegetale și gunoi de grajd, pot ajuta la menținerea temperaturii optime în seră pentru o creștere castravete confortabil.

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Schema: construirea unei sere

sere castraveți dispozitiv sub brațele lor improvizate necesită cheltuieli de numerar globale și aptitudini speciale. Dar, chiar și cu o zonă cu efect de seră mică, puteți obține o recoltă bogată de castraveți pentru propria lor masă.

Având în vedere că propria cultura este cultivate fără utilizarea substanțelor chimice care stimulează creșterea plantelor, nu există nici o teama de reacții alergice și otrăviri.

Cu efect de seră la cabana lor de vară: fotografie

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa
Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa
Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa
Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa
Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Castravete de sere pentru mâini sale foto, video și instrucțiuni - eteplitsa

Timp de mulți ani la cabana sa de vară am cresc castraveți Și anume, în seră arcuit normal, dar sincer, obosit de ei de fiecare dată pentru a instala, a închide filmul și materialul textil și apoi deschideți Da, iar sera are un aspect urât, toate murdar, căzuți cu timpul ... oroarea . Mi-a plăcut într-adevăr seră pe prima imagine din hârtie cu o jumătate de rotire semi-circulară. Interesant, și ceea ce este prețul său?

Cea mai simplă proiectare a unui efect de seră - este îndoit arcul tuburilor de doi metri, acoperit cu folie de plastic pe partea de sus. Un astfel de efect de seră poate fi produs în doar o oră și încă vreo două ore, pentru a pregăti solul, încălzit paie în descompunere. Principalul dezavantaj al acestui design - o cheltuială zilnică de o cantitate mare de timp în creștere și căderea unui film de polietilenă pentru aerisire. Gurile de aerisire, deoarece deschis în sere din policarbonat este mult mai ușor.