Cât de des pot da sânge - secretele și zdoovya frumusete

donație remunerează - o misiune importantă și onorabilă. În timpul nostru, pentru a dona sânge este sigur, și trebuie să fie făcut în mod regulat.

Cu toate acestea, există o serie de întrebări importante la care răspunsurile trebuie să știe un donator potențial de a beneficia de sănătatea lor și să nu dăuneze pe altcineva.Cine poate deveni un donator?

Oricine cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, cu o greutate de cel puțin 50 kg, cu o cerere de înregistrare locală.

Din câte știu eu, am realizat următoarele proceduri:

  • Donarea de sânge implică o anumită sarcină pe corp, atunci când pierderea de presiune a fluidului și trebuie să fie alimentată. În acest sens, a introdus măsuri de sprijinire a donatorilor oficiale: prevăzute concediile plătite, etc., precum și unele limitări ..:
  • În conformitate cu normele actuale din România de a dona sânge poate fi nu mai mult de 1 dată în 60 de zile.
  • Barbatii pot dona sânge integral cel mult 5 ori pe an, femeile nu sunt mai mult de 4 ori pe an.
  • După trecerea plasmei dona sânge sau componente pot fi de 36 de zile.
  • livrarea repetată de plasmă rezreshaetsya două săptămâni.
  • Nu poți dona sânge după o noapte de nesomn.
  • Femeile nu pot dona sânge integral in timpul menstruatiei si in timpul dupa saptamana. Precum și în timpul sarcinii și alăptării (acest lucru se explică prin faptul că, în timpul alăptării hormoni nu revine la normal, iar corpul are nevoie de încă timp să se refacă după naștere și alăptare, de 1,5-2 ani)

greutatea donatorului trebuie să fie mai mică de 50 kg, presiunea nu mai mică de 100 la 80.

Ce examen medical trebuie să treacă pentru a deveni un donator?

Volumul este redus aproximativ 2-3 zile, iar compoziția, adică, numărul necesar de celule roșii din sânge, trombocite, nivelul hemoglobinei, etc. - până la 40 de zile.

Tipuri și caracteristici de a pune perioada de recuperare


După donare de sânge

Cine poate dona sânge?

Donarea este posibilă doar pentru persoanele sanatoase care conduc un stil de viață activ, nu bea alcool în cantități excesive și nu fumează. Aceste reguli sunt acolo pentru toată lumea, dar atunci când vine vorba de viața umană, aceste entități deseori neglijate. Trebuie doar să spun un lucru pe care pur și simplu nu poate da de sânge în prezența unor boli acute sau cronice severe.Să începem cu abordarea utilitaristă. Datorită donației o persoană poate, în mod regulat pentru teste de sânge gratuite pentru HIV, hepatita, sifilis, hemoglobina, celulele rosii din sange, VSH, WBC, VSH, etc. Sânge pe toate aceste analize sunt scoase din tub, în ​​care a turnat „rămășițe“ ale tuburilor. Trebuie amintit faptul că stațiile de transfuzie de sânge, de obicei, cele mai bune echipamente din oraș.

Aceasta este, fără excepție, toți donatorii sunt liberi să controleze starea sănătății sale. Rezultatele pot fi găsite în câteva zile după donare de sânge prin contactarea centrului de donatori, cu un pașaport.

Al doilea punct vorbim de formare a corpului și a pregăti pentru situații dificile (traumatisme, intervenții chirurgicale, o pierdere de sânge). Potrivit statisticilor, cu pierderi semnificative de sange de la donator să supraviețuiască mai mult decât persoana medie.

Sânge dona mai util, deoarece după cum se menționează în aceleași statistici, de la masculi donatori cu incidență de 30% mai puțin de atacuri de cord. Studiile au fost realizate in randul barbatilor americani si finlandezi, dar acest avantaj este valabil și pentru femei. Sistemul circulator al tuturor donatorilor, inclusiv inima si cele mai mici vase de sange, sistemul imunitar, pancreas si alte organe lucra mai eficient și de a contribui la extinderea sănătății.

De fapt, pierderea de sânge nu deteriora sistemul imunitar, și trenuri îmbunătățește metabolismul și forțele pentru a mobiliza întregul corp.

În general, potrivit statisticilor medicale si, de a dona sânge în mod unic util. Deci, se simt liber pentru a deveni un donator.

Cât de des pot da sânge? Această întrebare este, de asemenea, de interes pentru donatori care doneaza componente sanguine. În cazul în care o persoană a trecut de sânge integral, plasma nu poate lua în termen de 30 de zile. La livrarea numai plasma, poate fi reefectuată schimbarea în termen de 14 zile. În anul nu poate dura mai mult de 12 litri de plasmă.

Nu, nu prea! Aparent, acest mit a trecut de la donatori care initial susceptibile de a fi supraponderali. gradina de sânge nu îngrașă!

10. Dacă un om tăiat degetul și a rupt genunchiul, apoi încercați pentru a opri sângerarea rapid. Un donator voluntar pierde sânge - este nenatural.

Donarea poate fi considerat ca un fel de pregătire pentru o posibilă pierdere de sânge. În caz de urgență, atunci când o pierdere mare de sange de la donator să supraviețuiască mai mult decât o persoană care nu a dona sânge. exercițiu util mai ales pentru femeile care își pierd o mulțime de sânge în timpul nașterii. echilibru al sângelui este complet restaurat într-o lună, dar corpul „își amintește“ ce să facă, și să fie capabil să găsească rapid drumul lor într-o situație critică.

Se poate concluziona că, pentru a dona sânge sau componentele sale individuale - nu este numai profitabilă, dar, de asemenea, bun pentru organism. Frecvența de livrare a sângelui total depinde de sex: pentru bărbați, este nu mai mult de 5 ori pe an pentru femei - 4. Este important ca intervalul dintre tratamente a fost de cel puțin 60 de zile. De data aceasta este necesară pentru a restabili și reface componentele fluxul de sânge. Donarea este posibil ca sângele integral și componentele sale, cum ar fi plasmă. Permis să ia plasma de cel mult 12 de litri pe an. În ceea ce privește trombocitele, că, în ciuda recuperarea rapidă, este recomandabil să le ia nu mai mult de 1 dată pe lună. porțiuni de volum de sânge poate varia de la 200 la 400 ml.