Cât de des un donator poate dona sânge, plasmă,

Proceduri de completare a donatorilor de sânge și unul dintre componentele sale principale - plasmă - diferă în ceea ce privește aportul de proces și influența asupra organismului uman. Cu toate acestea, pentru ambele proceduri, există anumite restricții cu privire la frecvența de livrare a materialului donator.sânge donarea


Pe de livrare donator retrage, de obicei, aproximativ 450 de mililitri de sânge. Aceasta este o lovitură destul de serioasă pentru organism, astfel încât donatorii au nevoie de timp pentru a-și recâștige pierdute celulele roșii din sânge. În plus, trebuie remarcat faptul că viteza de recuperare va fi diferit în diferite persoane.

Astfel, există restricții cu privire la numărul de donații de sânge pe parcursul anului sunt diferite pentru bărbați și femei. Oamenii nu au voie să ia sânge integral de până la 5 ori pe an, femeile - de până la 4 ori pe an. Astfel, în plus față de respectarea numărului total de vizite puncte de prelevare a probelor de sânge, de obicei, reglementate și pauzele dintre donații ulterioare.

Deci, după ce sângele următor experți de donare recomanda data viitoare pentru a vizita un medic pentru nu mai devreme de 60 de zile de la data. În acest caz, după ce donatorul a efectuat cinci donații de sânge consecutive, este recomandabil să se facă o pauză mai lungă de 3-4 luni. Acesta nu va restaura numai starea normală a sistemului circulator al organismului, dar, de asemenea, pentru a asigura o caracteristici de înaltă calitate, suficient de materialul donator.Depunerea de plasmă


Procedura de plasmă a pune un pic mai complicată în comparație cu livrarea de sange, asa ca de obicei durează mai mult. Astfel, în cazul în care procesul de prelevare a probelor de sânge durează de obicei aproximativ 10-15 minute, gardul plasma va necesita aproximativ 40 de minute.

Acest lucru se datorează faptului că, în procesul de plasmă de prelevare de la un donator după îndepărtarea sângelui integral din ea porțiuni separate de plasmă, restul componentelor cu echipamente speciale sunt returnate înapoi la organismul donor. Acest lucru determină un efect negativ minim pe ea, datorită faptului că încărcătura asociată cu restaurarea ulterioară, va fi ceva mai mic.

Prin urmare, rata admisibilă de livrare pentru donator de plasmă este mai mare în comparație cu o procedură de a pune sânge integral. Deci, transporta plasma sanguină, fără a dăuna organismului poate fi de 6 până la 12 ori pe an. Astfel, după fiecare donare trebuie să aibă o durată suficientă pentru a oferi o pauza, va oferi o recuperare completă a corpului. Experții sunt de părere că durata pauzei trebuie să fie de cel puțin 30 de zile.