Cât de mult este un donator de sânge - bani și (sau) de viață salvată

În acest moment, deși, donatori, și să dea sânge pentru drum liber (adică, cadou), au pus unele încurajându la prima vedere destul de mizerabil. Dar dacă te uiți, beneficiile de donarea de organe este extrem de important.Din articol, veți învăța:

 • puteți câștiga și cât de mult;
 • care prevăd livrarea biomaterialelor;
 • cât de mult și cât de des puteți dona sânge și plasmă pentru bărbați și femei;
 • Cine poate și nu poate fi un donator;
 • Recomandări înainte și după donarea de sânge și plasmă;
 • Cum de a deveni un donator de onoare al România și care sunt beneficiile.

Cât de mult este un donator de sânge - bani și (sau) de viață salvată

Procedura de donare de sânge în donarea și cât de mult timp vei cheltui

Procesul în sine este elaborat și, în general, durează mai puțin de o oră. Atunci când livrarea cu plasmă, un pic mai mult - 1,5 - 2 ore. Pe scurt, totul este alcătuit din următoarele:

 1. Arată pașaportul și să completați formularul.
 2. Mână peste un test de sânge pentru hemoglobina.
 3. Se trece de examinare de către un medic.
 4. livrarea efectivă a biomaterialului în sine.
 5. Ia-documente le dau dreptul la un prânz gratuit sau compensații monetare, și 2 zile libere plătite de la locul de muncă.

Beneficiu sau rău

În medie, corpul uman este de aproximativ 5-6 litri de sânge. Și gardul donator de 400 ml. aproape nici un efect asupra sănătății sale. Principalul lucru pe care persoana a fost sănătos, complet odihnit și a avut un mic dejun bun. Și mai târziu a urmat recomandările medicilor pentru o recuperare rapidă. Deși pierderea de sânge și sunt stresant pentru organism, având ca rezultat biomaterial dvs. nu numai că poate salva o viață care are nevoie de transfuzii, dar în plus, va avea un efect pozitiv asupra corpului tau.

Beneficii pentru organism

Efectul pozitiv este următorul:

 1. Activați funcția de sânge de auto-reînnoire (Din cele mai vechi timpuri, medicii au folosit o metodă de tratament ca varsare. La unele specii, acest lucru este chiar stabilit în instinctele. De exemplu, rinocer pieptene parte a scoarta de copac pentru răni sângeroase. Sounds desigur teribil, dar asta e modul în care acestea actualizează fluxul sanguin lor sistem).
 2. Ea începe să funcționeze mai bine la ficat, iar una din funcții este de a curata sangele de particule de sânge moarte.
 3. Donarea în mod regulat - este prevenirea bolilor cardiovasculare, tulburări digestive și o creștere generală a imunității.
 4. extinderea tineretului
 5. Creșterea speranței de viață la donatorul permanent

Cât de mult este un donator de sânge - bani și (sau) de viață salvată

donație pericol

Ce adversități așteptați pentru un om care a decis să devină un donator? Desigur, probabilitatea de infectare a bolilor periculoase, cum ar fi HIV, hepatita. Ai auzit de o astfel de groază? Când în spital, zeci de persoane au fost infectate prin transfuzie. Acum uita. Toate aceste povești din secolul trecut. De atunci, medicina a făcut progrese mari. Și dacă mai devreme, au fost de multe ori se întâmplă atunci când diferite seringi fierte și șterse cu alcool pentru dezinfectarea din motive de economie și a lipsei de provizii. acum complet diferite tehnologii, care elimina toate consecințele negative ale donatorilor.

 1. Locul de injectare cu alcool și tratat bogat cu o solutie speciala folosind betisoarele de unică speciale, care au fost trimise imediat la un container pentru eliminare.
 2. Gardul este realizat dintr-un sistem nou, care este decomprimat în fața donatorului. Ea a scris imediat numele donatorului.
 3. La livrarea componentelor separate (de exemplu, plasmă), reziduul este turnat prin sistem mai strict. Donator vede scris pe numele său l.

Trebuie să știi - sfaturi și recomandări

Înainte de a deveni un donator, este de dorit să se familiarizeze cu regulile, care vă va ajuta să economisiți nu numai timp, pentru a îmbunătăți calitatea sângelui lor, dar, de asemenea, pentru a transfera procedura de donare cu impact negativ minim asupra organismului și recuperarea timpurie ulterioară.

Cât de des pot lua

Această problemă apare în majoritatea potențialilor donatori. Criteriul principal al frecvenței de livrare a biomaterialelor - este capacitatea organismului de a recupera pe deplin de la pierderea de sânge.

 • donarea de sânge - nu mai mult de o dată la fiecare 60 de zile;
 • Plasma - 1 la fiecare 30 de zile.

Dacă ați donat sânge, plasma poate dura numai 2 luni. Dacă aveți o plasmă, apoi următoarea opțiune pentru creditare - nu mai devreme de o lună (ca de sânge și plasmă).Dar a fost recomandările generale. De fapt, criteriul atât bărbați și femei, având în vedere caracteristicile fiziologice sunt diferite.

Cât de mult poți dona sânge pentru bărbați? Criteriul așa cum este descris mai sus, dar, de preferință mai mult de 5 ori pe an (sânge) și de 10 ori pe an (plasma). Deoarece corpul trebuie reconstituit după fiecare procedură și prea frecventă închirierea capabilă să epuizeze treptat organism.

În cazul în care donatorul este o femeie, se recomandă ca administrarea a nu mai mult de 4 ori pe an, în scopul de a oferi din nou corpul femeii o recuperare completă.

În general recomandările donatorilor următoarele:

Contraindicații

Fără nici un rezultat nu a mers în centrul donației și refuzul de a ajunge acolo, este mai bine să știe dinainte ce sunt donatorii restricții.

Interdicția privind donarea de sânge:

 • în greutate mai mică de 50 kg;
 • sub 18 ani;
 • bătăile inimii nu este în intervalul de între 55-100 bătăi pe minut;
 • prea mare sau de joasă presiune;
 • temperatura corpului peste 37 de grade;
 • pentru femei - perioada menstrual și 7 zile înainte și după producerea acestuia, precum și în timpul sarcinii și alăptării;
 • recent transferate sau există o boală gravă;
 • tatuare sau stomatologie pe parcursul ultimelor 365 de zile;
 • în contact cu pacienții cu boli virale și infecțioase.

Cât de mult este un donator de sânge - bani și (sau) de viață salvată

Ceea ce nu se poate face înainte de livrare

Există o serie de recomandări pentru medici donatori doar înainte de livrarea de biomateriale. Făcând-le, te va salva nu numai sănătatea dumneavoastră, dar, de asemenea, îmbunătăți calitatea comerțului-un material, care este apoi capabil de a salva viața cuiva.

 • fumul de o oră înainte;
 • bea alcool în termen de 48 de ore;
 • dona sânge pe stomacul gol (lumină și non-gras mic dejun este opțional);
 • mânca grăsime seara, afumate, prajite, alimente condimentate, precum unt, lapte și ouă;
 • luați medicamente care conțin analgezice, timp de 3 zile;
 • dona sange la orice afectiuni (dureri de cap, de presiune, palpitații cardiace, frisoane, febră, etc.).

Cât de mult este un donator de sânge - bani și (sau) de viață salvată

recuperare rapidă

După procedura, donatorul este extrem de important pentru a recupera după pierderea de sânge. În acest scor, următoarele recomandări: să se abțină în următoarele 48 de ore de activitate fizica, pentru a asigura un somn de sunet de cel puțin 8 ore, bea multe lichide (2 litri pe zi) - apă, suc, ceai și nutriție îmbunătățită, alimente și anume bogate fier și proteine. Aici puteți obține ajutor preparate din carne, fructe de mare, fasole, ciocolata, rodie și hematogen obișnuită. le include în dieta ta pentru urmatoarea saptamana si corpul va multumesc.

întrebare Preț - cât de mult puteți câștiga

 1. Gratuit set-masă de la buget pentru recuperare după pierderea de sânge. Uneori se înlocuiește cu o compensație financiară (aproximativ 500 de ruble).
 2. Eligibilitatea pentru 2 zile libere plătite. Una la data, celălalt pentru solicitarea angajatului. În cazul în care donarea de sânge a avut loc în week-end sau în timpul sărbătorilor sau după data la care angajatul va veni în continuare la locul de muncă, el are dreptul să-l folosească în orice altă zi. De regulă, aceste zile sunt rezumate la eliberarea.
 3. Abilitatea de a obține pictograma „donator onorific al România“ și toate beneficiile și de compensare, care îi conferă titlul.

Donarea ca o sursă de venit permanente

În cazul în sânge donarea este constantă, este posibil pentru a câștiga, în cazul în care nu sunt foarte mari, banii normale. De obicei, un astfel de mod de a câștiga angajeze studenți, familii cu venituri mici și persoane fizice care doresc să crească veniturile lor. Din nou, dacă lucrați în viitor, donatorul de onoare crusta va aduce venitul anual pasiv sub formă de plăți în numerar și toate beneficiile posibile pe care le va oferi o economie de multe costuri. Și este aproape câștigurile.

Poate v-ar putea interesa - Cât costă rinichiul?

De asemenea, mulți atrași de posibilitatea primirii de 2 zile libere plătite. La donarea de sânge constantă - un an recrutat 12 zile. Dacă donați plasmă - cât mai multe 24. Desigur, abuzul nu este necesar. Deoarece este posibil pentru a rula într-o lipsă de înțelegere din partea autorităților. Dar, în multe companii pentru a dona sunt în general pozitive. Și de 1-2 ori pe an, este posibil să se împartă krovushkoy și de a lua 2-4 zile suplimentare de concediu.

O altă opțiune - este o oportunitate de a lua o compensație pentru concediul nefolosit. În acest caz, fiecare dintre dvs. depunerea biomaterialelor vă va aduce bani în valoare de dvs. de două zile lucrătoare. Și va ridica veniturile medii lunare cu aproximativ 10%. Ceea ce nu este venit?

donator de onoare

Pentru a primi titlul de donator românesc de onoare trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a alege de la:

 • dona sange de 40 de ori;
 • De 60 de ori pentru a trece plasma;
 • predare mixt - cel puțin 60 de ori.

În acest din urmă punct, să se clarifice. Acest lucru înseamnă că puteți lua precum și de sânge și plasmă. Și toate acestea sunt în clasamentul general. Anterior, pentru a obține titlul a trebuit să ia un singur lucru: fie plasma sau sange. Acum, în conformitate cu legislația în vigoare la donator va fi contorizată de fiecare livrare ca sângele și componentele sale. În prezent, sânge de cel puțin 25 de ori, iar restul poate fi componentele sale pot lua cu privire la tipul mixt de donare.

Preconditii este predarea gratuită.

Multe facilități, privilegii și indemnizațiile

Ceea ce dă donator de onoare? Persoanele care au trecut sângele și componentele sale nu este mai mică decât un anumit prag au următoarele beneficii:

 • dreptul de a părăsi în orice moment convenabil
 • dreptul de prioritate de a achiziționa vouchere pentru sanatorii
 • folosirea gratuită a transportului urban și suburban
 • cumpăra medicamente la o reducere substanțială
 • plăți în numerar anuale

Alocația este plătită o dată pe an 1. Desigur, dimensiunea nu este foarte mare și este în prezent aproximativ 12 mii de ruble pe an. Am organizat în fiecare an de indexare, care depinde de rata inflației, un salariu de trai și salariul mediu din țară.

În plus, în unele regiuni legiferat privilegii suplimentare. Acest lucru poate fi o parte a compensației pentru servicii publice și alte bonusuri frumoase.

sânge Donat - deslusesc crusta

 • pașaport (doar a face o copie)
 • cerere (proba se va găsi în același loc)
 • un certificat de la Centrul de Transfuzie de sânge (donație) cu privire la numărul de biomaterial restituite

Potrivit legii, pentru luarea în considerare a cererii dumneavoastră ar trebui să fie făcută în termen de 95 de zile.

fapte interesante despre sânge și de donare de sânge