Cât de mult sânge donator chiriile la un moment dat - răspunsuri de la A la Z

Despre asta, ce să doneze sânge


Fiecare persoană are aproximativ 4,5-5,5 litri de sânge. Și de fiecare dată când donațiile de sânge donator ia aproximativ o zecime din - 450 ml. sânge din lume cele mai frecvente din primul grup cu un factor Rh pozitiv, dar în România cel mai frecvent grup - al doilea. Și cel puțin a tuturor oamenilor de pe al patrulea grup de sange si Rh negativ. În cele mai multe țări, persoanele cu acest grup de mai mult de 1 la suta din populatie.
Acest lucru necesită de obicei transfuzie? Acest lucru poate fi pacienții cu leziuni grave, arsuri, și intervenții chirurgicale care necesită asociate cu hemoragie abundentă. Transfuziile sunt necesare în multe boli ale sistemului hematopoietic, cum ar fi leucemia sau anemie aplastică. Chimioterapia si terapia cu radiatii utilizate in tratamentul tumorilor maligne, ceea ce duce la o scădere a numărului de sânge, și pentru terapia de succes de multe ori din nou nevoie de o transfuzie. În anumite boli genetice, cum ar fi talasemie si anemie, Diamond negru ventilator, transfuzii pot fi necesare pentru viață. Preparatele obținute din sângele donatorului sunt necesare pentru tratamentul de hemofilie. Este nevoie de sânge și în anumite boli ale ficatului, rinichilor, pentru tratarea unui număr de infecții severe și așa mai departe. În anumite cazuri, sângele donatorului, necesare noi mame și nou-născuți.


Ce se întâmplă în cazul în care sângele nu este de ajuns? Astfel de situații apar constant. Pentru medici, aceasta înseamnă că ei vor decide: cine transfuzia de sânge, și care nu. Din cauza acestei interventii chirurgicale intarziata, chimioterapie, pacienții au anemie (asociate cu lipsa de celule roșii din sânge - celule roșii din sânge), sângerare și hemoragiile (asociate cu lipsa de trombocite). Lipsa alimentării cu sânge poate fi viața în pericol.

«DONARE» - din latinescul „pentru a da.“
Donarea - un cadou gratuit de propriul sânge pentru a ajuta pe cineva te cunosc, sau chiar complet străini. Conform rezoluției Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), o colecție de sânge pe un voluntar și gratuit de la donatori din populația cu risc scăzut este principala garanție a siguranței, calitatea, disponibilitatea și accesibilitatea de sânge pentru transfuzie.

Cât de mulți donatori de sânge plătite, ce prețuri?

Aceasta se bazează donatori de onoare?

În cazul în care pentru a dona sânge la Moscova?

Donator de sânge: Definiții și cerințe

De ce este amar în gură -

Este deosebit de important să știu cât de des puteți dona donatori de sânge, astfel încât de îndată ce acestea au luat o cantitate considerabilă a acestui lichid. Dar procesul de recuperare depinde de modul de livrare, adică, luate integral sau componentele sale.

 • Sânge integral pot fi luate una la fiecare 2 luni, urcă astfel, 450 ml. Această procedură este cea mai simplă și mai frecvente în practica medicală. Medicii, în viitor, decide să-l împartă în componente, sau de a folosi acest formular.
 • Cât de mult sânge donator chiriile la un moment dat - răspunsuri de la A la Z
  Livrarea de trombocite se poate face în două moduri: hardware și intermitent. Când hardware-ul este luat din sângele donatorului, trombocitele sunt filtrate, iar restul este returnat prin celălalt braț. Dacă procesul este intermitent, se filtrează mai întâi, apoi turnarea resturile de altă parte, procedura se repetă de câteva ori. Pe parcursul unei medicii de livrare să ia aproximativ 450 ml de trombocite din sânge. recuperare de trombocite are loc în decurs de 1 săptămână, dar va trebui să se odihnească la fel de mult din nou. Ca urmare, procedura poate fi repetată 1 dată în 14 de zile, dar medicii recomandă insistent să nu facă acest lucru mai des de 12 ori pe lună.
 • Granulocitele - celule albe din sange sunt derivate, donatori le inchiria numai la cerere, adică, în cazul în care în momentul în care este nevoie de o persoana cu un sistem imunitar slabit (de obicei dupa chimioterapie). În timpul zilei, donatorul este injectat droguri special, care stimulează eliberarea de granulocite, procedura este aceeași ca livrarea de trombocite, și pentru a efectua aceasta poate fi la fiecare 14 zile, dar medicii recomanda să-și petreacă cu privire la restaurarea de 1 lună.
 • Plasma este luată fără studiu prealabil, a lansat doar această componentă, iar restul este returnat organismului donator. Este important să știi cât de des puteți dona sânge pentru plasmă, astfel încât organismul a avut timp să se odihnească. Dacă este necesar, procedura este efectuată 1 dată în 2 săptămâni, dar într-un an, este imposibil să se dea mai mult de 12 de litri, este periculos pentru sănătatea organismului.


Mulți oameni se întreabă cât de mult timp ai nevoie pentru a dona sânge, pentru a obține statutul de donator onorific. Obțineți acest statut poate următorii donatori:

 • sânge gratuit trecut și / sau a componentelor sale (cu excepția plasmei) nu este mai mică de 40 de ori;
 • de sânge Liber trecut și / sau a componentelor sale este nu mai puțin de 25 de ori plasma și se trece, cu condiția ca numărul total de tratamente depășește 40;
 • de sânge Liber trecut și componentele sale sunt de cel puțin 25 de ori și treci plasma, cu condiția ca numărul total de tratamente depășește 60.
 • plasma sanguină liberă a trecut nu mai puțin de 60 de ori.

Pentru a evita efecte dăunătoare asupra sănătății donatorului este necesară pentru a menține intervalele dintre procedurile de donare de sânge. Sânge integral pot fi luate o dată la fiecare două luni, dar nu mai mult de 5 ori pe an, plasmă sau trombocite poate dona la fiecare două săptămâni

Acesta trebuie să fie de cel puțin 48 de ore după consumul de alcool.

Cum să se pregătească pentru a da sânge?

 • Seara, înainte de donare de sânge are un grase, prajite, condimentate, afumate, produse lactate, oua si unt.
 • Bea alcool în mai puțin de două zile (48 ore) înainte de procedura.
 • Luand analgezice aspirina si medicamentele care le conțin (aceste substanțe afectează coagularea sângelui) în mai puțin de trei zile (72 ore) înainte de procedura.
 • Fumatul mai puțin de o oră înainte de procedura.
 • Donează sânge pe stomacul gol. În dimineața, în ziua de donare, este recomandat să mănânce micul dejun nezhirnyyuglevodny (terci fiert în apă, biscuiți) și bea multe lichide (ceai dulce).
 • Donează sânge dacă vă simțiți rău (stare generală de rău): frisoane, amețeli, dureri de cap, slăbiciune.

După procedura de donare de sânge, se recomandă să se abțină de la sarcini fizice și sportive grele, ridicarea unor obiecte grele, inclusiv pungi de cumpărături, până la sfârșitul zilei, în care a fost pus sânge. În termen de două zile de la procedura de donare de sânge recomandat mânca și bea cel puțin doi litri de lichid pe zi, la intervale regulate cu: sucuri, apă, ceai slab (alcool nu este recomandat). legume sau sucuri de legume, în special sfeclă, fructe, ciocolată: [9] Următoarele produse sunt recomandate pentru restabilirea presiunii donatorilor.

Donarea de sânge duce la pierderea de fluide corporale și presiune redusă, prin urmare, constrângerile sunt: ​​[10]

 • In conformitate cu normele actuale din România donează sânge integral poate fi nu mai mult de 1 dată în 60 de zile.
 • Barbatii pot dona sânge integral cel mult 5 ori pe an, femeile nu sunt mai mult de 4 ori pe an.
 • După trecerea întregului plasma de sânge poate dura 30 de zile.
 • livrarea repetată a componentelor sanguine sau plasmatice sunt permise după 14 zile.
 • Nu poți dona sânge după o noapte de nesomn.
 • Femeile nu pot dona sânge integral in timpul menstruatiei, inainte de debutul în ultimele 7 zile și într-o săptămână după. Precum și în timpul sarcinii și alăptării (hormoni lactației nu a venit înapoi la normal, iar organismul are nevoie de timp să se refacă după naștere și alăptare, de 1,5-2 ani)
 • Donatorul trebuie să cântărească cel puțin 50 kg. Temperatura corpului este măsurată înainte donărilor de sânge, nu trebuie sa fie mai mare de 37 ° C; presiunea sistolică admisibilă - 90-160 mm Hg, diastolice - de la 60 și 100 mm Hg. frecvența cardiacă admisă - 50-100 bpm.

Cum este livrarea

Detalii despre procedura

îngrijirea unghiilor și de mână → Cum manichiura

Mama pentru a ajuta la → scutece La revedere! sau Cum de a preda un copil la oala

→ De ce nu-ti faci un milion de dolari

Oftalmologie → Structura ochiului uman