Cat piși sânge, cauze, diagnostic, tratament și prevenire

Găsirea de sânge în tava de la pisica domestica, nu-l lăsați nesupravegheat. Mai mult decât atât, este necesar să se ia măsuri urgente pentru a stabili cauzele de sânge în urină a unui animal de companie, deoarece indică probleme grave cu sănătatea animală.Urina de o lumina pisica sanatoasa sau de culoare galben deschis, transparent și fără impurități. Sânge în urină a unei pisici, sau hematurie poate fi un simptom al multor boli, nu numai pentru cele care sunt asociate cu sistemul uro-genital. Culoarea urinei atunci când hematurie poate fi de culoare roșie sau maro, uneori, este nevoie de culoarea balti carne de cheaguri de sânge. Colorarea urinei depinde de numărul de celule roșii din sânge prinse în ea.

Cat piși sânge, cauze, diagnostic, tratament și prevenire

Cele mai frecvente cauze ale hematuriei pisici sunt următoarele state:

 • boli inflamatorii bacteriene ale sistemului urogenital: cistite, uretrite, pielonefrite;
 • infarct renal;
 • colica renală;
 • urolitiaza;
 • neoplasmelor renale (Limfosarcoma);
 • boala rinichiului polichistic;
 • infestare vierme;
 • un prejudiciu de rinichi, atunci când a lovit, a scăzut sau a lovit sub transport;
 • depozite de sare sau polipi la nivelul vezicii urinare;
 • prostatita la pisici;
 • Tratamentul pe termen lung cu antibiotice;
 • intoxicații cu toxine (otravă de șobolani sau șoareci otrăvitoare);
 • malformații fetale ale sistemului genito-urinar (de obicei, rinichi);
 • boli cardiovasculare;
 • complicații postoperatorii, cel mai adesea ele apar după operațiunile de sterilizare a animalelor;
 • reacție la introducerea unor medicamente.

simptome de hematurie

Debutul bolii, ceea ce duce la o stare în care pisica urinează sânge este asimptomatic, și poate găsi doar prin schimbarea culorii de umplere tava pisica. Odată cu progresia stării patologice devine tentative de pisica neliniștite la urinare. El nu poate ajuta: încercarea de a face acest lucru de mai multe ori, dar încă fără nici un rezultat.

Cat piși sânge, cauze, diagnostic, tratament și prevenire

Animalul devine agitat, în timpul urinării poate sforăie în durere. Întotdeauna pisica elegant nu poate urina în tavă, și în alte locuri. Posibile manifestări ale tulburărilor gastro-intestinale - vărsături și diaree.

Animalul nu mai prezintă interes în produsele alimentare, băuturi mult, devine deprimat, sumbru. Este uscat nas, fierbinte, indicând o temperatură ridicată a corpului. Aceste simptome pot fi asociate cu probleme ale sistemului genito-urinar, dar un diagnostic precis poate fi stabilit numai după rezultatele cercetării veterinar animal bolnav.

teste de diagnostic

Determinarea cauza exactă a prezenței sângelui în urină este de mare importanță în alegerea terapiei în recuperarea viitoare a animalului.

În cazul în care o pisică piși sânge, urina trebuie examinate pentru prezența celulelor roșii din sânge pentru a confirma hematurie. Urina de colectare ar trebui să fie bine spălate și dezinfectate tava de toaletă pisica sau să cumpere o tavă specială pentru a colecta urina. Dacă această metodă nu se obține o probă de urină, animalul trebuie să pună un cateter intr-o clinica veterinara sub anestezie generala.

De asemenea, efectuat Urocultură pentru sensibilitatea la antibiotice, pentru a vedea care dintre ele va fi eficace în tratamentul infecției virale sau bacteriene.

Dacă pisica a fost un blocaj ascuțit al uretrei, și urină nu pot fi luate prin intermediul cateterism, medicul face o puncție în vezică prin peretele abdominal si gard transporta urina.

Cat piși sânge, cauze, diagnostic, tratament și prevenire


De asemenea, de sumar de urina, medicul poate prescrie alte analize. De exemplu, teste generale și biochimice sanguine. Acest lucru se face în scopul diagnosticării bolilor inflamatorii și pentru evaluarea capacității funcționale a rinichilor. coagularea sângelui este, de asemenea, investigat.

Teste suplimentare sunt numiți în cazurile de infecție sexuale suspectate la pisici. Studiul de rinichi in pisica cu ajutorul ultrasunetelor și raze X sunt efectuate pentru suspectate urolitiază, sau tumori la rinichi sau vezica urinara. Pentru examinarea pereților tractului urinar se efectuează cistoscopie. Operația este efectuată sub anestezie generală.

O condiție necesară pentru colectarea urinei a unei pisici:

 • urina trebuie colectate dimineața;
 • înainte de a colecta hrana pentru animale urina in 12 ore.

tratamentul hematurie

Imediat trebuie să spun că pentru a trata această patologie te ca hematurie nu este gravă și periculoasă pentru sănătatea și chiar viața unui animal de companie. Tratamentul competent, adecvat ar trebui să desemneze un specialist veterinar. Tratamentul ar trebui să vizeze eliminarea cauzelor hematurie și restabilirea o stare normală a animalului.

pisică de îngrijire veterinară cu hematurie ar trebui să fie furnizate cât mai curând posibil, astfel încât să nu pentru a obține complicații severe, care pot provoca moartea animalului.

În primul rând aveți nevoie pentru a crea pisica condițiile de calm și aranja-l într-un loc cald. Medicul veterinar pentru durere intră animale de companie analgezic intramuscular și medicament antispastic, de exemplu, Baralgin.

Cat piși sânge, cauze, diagnostic, tratament și prevenire

Terapia ulterioară este administrat după testarea în laborator a urinei unui animal bolnav.

Tratamentul hematurie infecțiilor bacteriene

Ea merită o atenție specială este frecventă boală la pisici ca urolitiază. Boala afecteaza mai frecvent animalele tinere de până la 6 ani. Este deosebit de vulnerabilă la dezvoltarea pisicilor sterilizate urolitiazei.

Acest lucru se datorează urinat mai rar sterilizate la animale, prin formarea de calculi pietre la rinichi. Ele pot bloca uretra si provoca un atac anurie, care necesită o intervenție chirurgicală de urgență.

Odată cu dezvoltarea urolitiază la pisici joaca un rol dieta nesanatoasa si lipsa importanta a regimului de apă.

Tratamentul pentru pietre la rinichi depinde de gradul de dezvoltare a acesteia. În primul rând restaurat permeabilitatii ale tractului urinar indepartarea chirurgicala a pietrelor, urmate de medicamente si un regim alimentar special. Mai mult decât atât, numit vitaminele A și grupa B.

Cat piși sânge, cauze, diagnostic, tratament și prevenire

Tratamentul hematurie altor patologii

un prejudiciu de rinichi sau vezica urinara poate determina evoluția de sânge proaspăt în urină. Tratamentul depinde de severitatea traumatismelor ar putea avea nevoie o intervenție chirurgicală.

otravă otravă de șobolani cauzează o tulburare de coagulare a sângelui, rezultând sângerări interne. Când detectarea otrăvirii se efectuează terapie corespunzătoare: administrarea vitaminei K1 saline infuzionale și alte fluide.

Atunci când infecția helmintică poate duce la parenchimul renale, apare astfel, hematurie renală. Este nevoie de un deparazitarea animal bolnav.

Când apare sângerarea postoperatorie după sterilizare pisica sau cheaguri de sânge pisica pot fi găsite nu numai în urină, ci și în cavitatea abdominală. Acest hematurie este cauzat de o ligare greșită. Pentru a opri sângerarea este revizuirea necesară a cavității abdominale și aplicarea unor suduri de înaltă calitate.

Sindromul hematuric Prevenirea

Se tratează în fiecare zi tava, cu scopul de a vedea daca pisica este urinat sânge, nu are sens. Dar ar trebui să dea cu siguranță sens comportamentul neobișnuit al unui animal de companie. Când hematurie el va avea toate simptomele discutate în acest articol.

Comportamentul pisica neliniștite pe tavă, renunțarea la alimentele preferate, depresie - toate acestea ar trebui să alerteze proprietarul său. O atenție deosebită la animalele de companie va permite sa observe semnele de pericol în timp și se aplică la clinică veterinară, astfel încât să nu piardă timp prețios.

Cat piși sânge, cauze, diagnostic, tratament și prevenire

Pentru a elimina riscul de a dezvolta boli, cum ar fi urolitiaza, la pisici castrate și pisici sterilizate trebuie să fie o abordare responsabilă față de alegerea dieta lor.

În primul rând, este necesar să se limiteze proteine, ca alimente bogate in proteine ​​ofera o povară mare asupra rinichilor. De asemenea, este recomandat pentru a elimina din dieta de pește crud animal steril. Pentru a evita rinichii zashlakovyvalis, pisica ar trebui să fie acces liber la apă.

În îngrijirea animalelor de companie ar trebui să acorde o mare atenție sistematică le prolechivaniyu de viermi. infestări cu viermi intestinali pot, în stadiu avansat duce la infecții ale tractului urinar, leziuni renale și parenchimul sângerare.

De asemenea, merită să acorde o atenție la animalele de companie stil de viață activ. plimbări de zi cu zi și jocuri în aer liber pentru a îmbunătăți metabolismul și pentru a preveni dezvoltarea obezității. Acest lucru este valabil mai ales a pisicilor care trăiesc într-un mediu urban. Nu neglija inspecții preventive pisica la veterinar.

aspect profesional va observa boala, atunci când aceasta nu a dobândit încă semnele. În stadiile inițiale ale patologiei cu hematurie poate fi corectată fără medicamente, folosind un regim alimentar echilibrat sau un regim alimentar special.