cauze de sinucidere, simptome - cum sa previna portalul medical Siberian

Sinuciderea - privarea deliberată voluntară a vieții însăși. Sinuciderea este patologie, nu norma. Adică, o persoană care comite suicid este (corect localizat) într-o stare nesănătoasă mintal, care este fie (de obicei) dezvoltat treptat, sau (mai rar) a apărut dintr-o dată.În mod ironic, nu toți sunt de acord că sinuciderea are o consecință necesară a tulburărilor psihice, tulburări psihice acute sau cronice. Pe acest subiect, realizat discuții ornat în diverse cercuri, discutat, în principal faptul că diagnosticul de boli psihice în multe sinucideri nu au suport (și chiar psihiatrii retrospectiv nu a putut întotdeauna le-a pus, de exemplu, la Harvard experiment). Și, de asemenea, faptul că, în unele cazuri, altele nu sunt văzute într-o sinucidere nici o abatere, până în ultimul moment. Pentru a se implica în această discuție nu va. În acest articol, am trece de la teza că norma umană este dorința de a trăi, și dorința de a muri - un defect, patologie tulburare (indiferent dacă sunt diagnosticați sau nu). Și acest defect, cu foarte puține excepții, nu se produce în mod izolat, deoarece unele monosimptom - totul este în regulă, nimic nu sa întâmplat în viața mea, și dintr-o sinucidere brusc, nu se întâmplă (și alții pot să nu observe problema din mai multe motive - lipsa de concentrare, incompetență, treptată patologie, patologie negarea retrospectivă ca o modalitate de a nu lua responsabilitate, etc.).

Atunci când o astfel de stare patologică sa dezvoltat treptat, putem vorbi despre boli psihice, cauza care poate fi stresul cronic și alți factori externi sau de factori interni care cauzează eșecul persoanei de a găsi un mod mai adecvat pentru a răspunde la evenimentele din viața sa. Mai frecvent, - o combinație a acestor factori. Factorii interni includ boli psihice cronice, cum ar fi schizofrenia, TIR, și alte psihopatie.

Este important să se înțeleagă următoarele. De exemplu, o persoană care a decis să se sinucidă din cauza situației dificile - la locul de muncă a fost respinsă, soția sa la părăsit, nici bani, etc. Cineva ar putea spune: ce au tulburări mintale, este o persoană normală, viață simplu l-au adus. Nu, abordarea corectă este că, pe de o parte - pe fondul problemelor din viata, iar pe de altă parte - pe fondul caracteristicilor interne ale naturii și ale psihicului (cealaltă persoană ar fi găsit o altă cale de ieșire din situația), această persoană a dezvoltat depresie sau o altă tulburare care au o boală mintală și care au dus la sinucidere.

Când această condiție apare dintr-o dată, aceasta este ceea ce se numește „focul pasiunii“. Termenul legal mai mult decât medicală. Aceasta înseamnă o, pe termen scurt și bruscă schimbare semnificativă a stării mentale, ceea ce poate duce la comiterea unor acte care ar în starea normală a omului nu este făcută. inclusiv sinucidere. De exemplu, atunci când ochii unei persoane mor rude sau brusc el devine știri, pentru a schimba radical viața (o boală incurabilă, colaps financiar, și așa mai departe). Acest lucru provoacă o explozie puternică de disperare, melancolie și alte emoții negative, o persoană nu poate ezita să decidă cu privire la ultimul pas.

Toate spus, există excepții. De exemplu, sinuciderea ca un fenomen cultural sau religios condiționat. Samurai în Japonia. Sau vechi-credincioșii din România. Sau urmașii lui Jim Jones, în Guyana. Cu toate că pentru acesta din urmă multe incertitudini - cu privire la uciderea în masă a tragediei cum ar fi mult mai mult decât o sinucidere în masă. Dar asta nu e. Despre astfel de oameni nu se poate spune că ei sunt bolnavi mintal, ei doresc să trăiască și nu doresc să mor, dar ele vin cu toate acestea, la concluzia că sinuciderea din diverse motive, din cauza culturii și religiei lor. Poate de aici poate fi atribuită la sinucidere a timpului nostru. Și vă puteți imagina o situație în care o persoană care analizează calm și rațional situația dumneavoastră, ajunge la concluzia că sinuciderea lui - acesta este cel mai bun mod, și nu-l. Din punct de vedere al medicinei, cu toate acestea, încă mai spunem că acest om are nereguli în starea sa mentală, pe care l-au condus la această concluzie.

cauze de sinucidere, simptome - cum sa previna portalul medical Siberian

Persoanele sănătoase vor să trăiască și să trăiască. viziunea sa (viziunea asupra lumii, înțelegerea locul lor în lume) este că el alege viața, chiar și într-o situație dificilă.

Atunci când lumea lui se schimbă, și selectează moartea, acesta este un semn de sănătate. Se poate și ar trebui să fie corectate cu ajutorul psihoterapiei și / sau medicamente.

Cel mai adesea aceste modificări sunt extinse în timp, cel puțin - apar imediat. Având în vedere schimbarea instantanee mondială, eventual sub influența actului puternic și bruscă a factorilor.

Outlook se poate schimba din cauza instalațiilor religioase sau de altă natură. Acest lucru poate duce la gânduri despre necesitatea sau chiar dorința de sinucidere. noi numim o astfel de persoană nu este bolnav psihic. Cu toate acestea, aici este posibil să se dezbate.De asemenea, noi nu numim caracter bolnav mintal, care a închis o ambrazură a buncăr inamic sau a aruncat avionul său asupra unui convoi de tancuri inamice. Deși este, de asemenea, într-o anumită măsură de sinucidere.

În ceea ce privește România, statisticile spun ceva dezamăgitoare. Rata de suicid înaltă noastră, cu toate că există o tendință clară de a reduce (dar sceptici și pesimiști spun, că acesta este asociat cu o schimbare în înregistrarea oficială a sinuciderii politice).

Sinuciderile sunt inegal distribuite în funcție de vârstă. sinucideri Cele mai de succes cont pentru limită de vârstă (pentru unele statistici cu privire la vârsta matură de aproximativ 40 de ani). Dar cele mai multe (și copleșitoare), tentative de suicid - la vârsta adolescenței și a tinerilor (15-25 ani). Cu toate acestea, după finalizarea adolescenței este de asemenea lider: graficul sinuciderilor de distribuție de vârstă este cel de-al doilea cel mai înalt vârf.

Despre sinucidere adolescent și vom vorbi.

Adolescentul - este o persoană care intră în maturitate. El întâlnește mai întâi cu probleme de adulți și învață să se ocupe de ei. Și cine nu știe cum să rezolve și încearcă să se sinucidă. Statistica ne spune o corelație clară de sinucideri adolescente și copii la nivelul de cele mai multe dintre aceste probleme. Cu dezavantajul de material, conflictele familiale, alcoolism parental, etc. Așa că atunci când am auzit că un adolescent dintr-o familie „normală“ comis (sau a încercat să comită) suicid, avem nevoie să înțelegem: da, se întâmplă. Dar cel mai adesea nu.

cauze de sinucidere, simptome - cum sa previna portalul medical Siberian

Care sunt factorii care preced suicid in adolescenta?

Aproape întotdeauna - probleme de familie. conflictele constante, divorțul părinților, dependente de alcool / droguri de părinți, violența în familie, politici educaționale inadecvate - supraprotecție, sau, dimpotrivă, o atitudine indiferentă. Nuanța este că aceste sau alte probleme din această listă pot fi găsite în fiecare a doua familie, în același timp, nu toate le-a adus în copii predispuse la sinucidere.

De multe ori - cele sau alte tulburări mentale. observate înainte, de multe ori cu o creștere a severității simptomelor. Tendința de depresie, modificări ale dispoziției severe, și-a exprimat idei de inferioritate a aspectului lor, vinovăție, etc. Diagnosticul expus de boli psihice - în același grup. O istorie de sinucidere sau parasuicidal (suicid asemănătoare, dar a comis un scop demonstrativ-șantajează, fără nici o intenție reală de a se retrage din viata) - este aici.

De multe ori - schimbări nefavorabile în viață, care acționează ca un factor provocator (pe un teren deja preparat). Despărțire cu un prieten / prietena, moartea unei persoane dragi, eșec în afaceri dezvoltate etc.

După cum puteți vedea, toți acești factori sunt foarte generale, nespecifice. Fiecare dintre ele este statistic crește riscul de suicid a unui adolescent, dar nu o face inevitabilă. Mulți tineri se găsesc într-o astfel de situație, dar nu toată lumea încearcă să se sinucidă. Prin urmare, după fapt, ei (acești factori) sunt ușor de detectat, dar valoarea predictivă nu este foarte mare (dar încă de zero, și poate fi utilizat, există masă de prognostic, cum ar fi masa de Volkov întocmit pe baza analizei acestor factori).

Cu toate acestea, mult mai important este alocarea de simptome specifice, care permit de a suspecta gândurile de sinucidere adolescent. Ele subliniază posibil, deoarece, după cum se menționează, sinuciderea nu se produce brusc la fond fiind, rezultatul procesului patologic mai mult sau mai puțin lung, care pot fi detectate. Acest lucru nu se aplică la o sinucidere într-o formă de pasiune, dar este - mai degrabă o raritate. Ce fel de simptome, le aranja în ordinea importanței:

Declarații Frank place: „Nu vreau să trăiesc“, „am de gând să se sinucidă.“ Scrierea unei note de sinucidere. Obținerea de informații cu privire la pregătirea pentru suicid în jurnalele de studiu, corespondența personală (relevanța acestor metode, vom discuta, dar dacă dintr-o dată au fost utilizate, iar informațiile obținute - trebuie să sune alarma).

Pregătirile pentru sinucidere. Cu greu coarda depozitat și sapun. Dar studiul principiului acțiunii de otrăvuri, medicamente, efectele de cădere de la înălțime, și așa mai departe. Poate că descoperirea de medicamente, produse chimice, lame de ras, atunci când este imposibil să le explice o cauză adecvată.

Obținerea de informații despre sinuciderea iminentă de prieteni, adolescent cunoștințe.

Zicale, uneori glume, etc. pe tema sinuciderii. că în curând totul să fie de peste, „voi da toate problemele“, „Do te superi când voi muri“, „care ar veni la înmormântarea mea, dacă am murit dintr-o dată,“ etc.

Desene, declarații pe tema sinuciderii și a morții. deși nu în mod direct legată de el însuși, citând aforisme, poezii, declarațiile cuiva pe tema morții și suicid „vom obține atunci când nu-mi pasă dacă, și numai moartea a lua brusc scăpa de durere“, și așa mai departe.

Schimbarea în comportament. pierderea fostelor interese, „măsuri pregătitoare“, cum ar fi distribuirea de lucruri valoroase unui prieten, schimbarea atitudinilor la o căldură aproape, fără cauză excesivă sau rece.

Declarațiile cu privire la lipsa de speranță a situației. lipsei de sens a vieții ca întreg.

La detectarea acestor simptome ar trebui să ia măsuri - cel puțin, discutați cu adolescentul, încearcă să afle cauzele evenimentelor. În cazul în care este imposibil de a face acest lucru, reticența unui adolescent de a face contact, cea mai mică îndoială cu privire la posibilitatea de control asupra situației - pentru a vedea un specialist (de preferință, un terapeut, și anume un specialist cu studii medicale superioare).

Acestea sunt, pe scurt, punctele generale referitoare la problema sinuciderii adolescente.

cauze de sinucidere, simptome - cum sa previna portalul medical Siberian

Recent, cu toate acestea, sa răspândit un nou, foarte diferit de cel tradițional (un punct important) uita-te la problema, care, în special, implică faptul că:

Sinuciderea poate fi acțiunea, sănătatea mintală perfectă a adolescenților în fundal de bine.

Alții pot până în ultimul moment să nu observați orice anomalii în comportamentul adolescentului, nici un semn, nimic alarmant.

Sinuciderea poate fi o consecinta a impactului exercitat asupra tehnologiilor adolescent psihoprogrammiruyuschimi.

Aceste tehnologii funcționează pe toate sau aproape toate, nimeni nu este sigur de a avea de a deveni victima lor. Aceste tehnologii sunt adaptate pentru aplicații la distanță, în special prin intermediul internetului.

Aceste tehnologii sunt utilizate intenționat astăzi în România forțe ostile necunoscute.

Victimele din toate cele de mai sus a fost o mulțime de adolescenți comite suicid, numărul exact este neclar, dar vorbim despre zeci și sute de victime.

După cum ați ghicit, fără îndoială, eu vorbesc despre așa-numitul „grup de moarte“.

În ceea ce privește punctul de vedere de mai sus corespunde realității? Este atât de înfricoșător, și poate chiar mai rău? Sau poate pune mai corect întrebarea un pic diferit: ceea ce este cu adevărat înfricoșătoare răspândirea de „grupuri de moarte“ și tot în legătură cu ei? Cum de a evita să devină el însuși o victimă și de a proteja rudele lor Fundamentals? Voi explica în capitolele următoare.