Cauzele sinuciderilor printre adolescenți

Cauzele sinuciderilor printre adolescenți

Adolescența - perioada cea mai dificilă și periculoasă în viața umană. Vine o înțelegere confuză a realității, se manifestă vulnerabilitate catastrofală și situații complexe par să disperare. Sentimentele sunt exacerbate de zece ori.În astfel de momente, ea are nevoie de sprijin și înțelegere a părinților, răbdare și reținere emoțională, ca răspuns la abaterile îndrăznețe.

Teenage sinucidere - ceea ce duce copiii la gânduri de sinucidere

Teenage sinucidere - aceasta este o oportunitate de a scăpa de complexe și teama de umilire și resentimente, pentru a preveni crizele și pentru a razbuna pe cei dragi pentru a nu înțelege.

nu BAIETESC de multe ori pregătite pentru realitățile vieții de zi cu zi, și în încercarea de a scăpa de problemele și toate „învață o lecție“, copiii cu vârsta de 14-18 ani comite suicid.

Acest lucru este confirmat de statistici, indicând o cifră de 12%. Din păcate, cele mai multe încercări de a comite suicid sunt de succes.

Cauzele sinucidere adolescente - de ce adolescentii se gândesc la sinucidere

În perioada cuprinsă între 13 și 18 ani, există evenimente care nu au fost anterior familiarizat cu conștiința copilului. Adolescent se confruntă cu dragoste, de învățare pentru a construi relații cu colegii lor, vrea să fie un adult și independent.

mintea copiilor este reconstruit, devine gânduri vulnerabile și haotice. Există un sentiment tot mai mare de frica de viitor necunoscut, și există o formațiune de sănătate psihologică.

Lipsa de înțelegere se transformă în curând într-o bucată mare de probleme și dezacorduri, din care soluția pare imposibil.

Există anumite cauze de suicid în rândul adolescenților:

Copiii cu privire la sinucidere impinge deznădejde. În cazul în care situația pare greu de rezolvat, viitorul act fără sens și deliberat de a provoca dezaprobarea părinților și a altor negative - moartea devine singura cale de ieșire.

De asemenea, se poate concluziona că, din cauza sinucizi tulburări mentale complexe.

Semne de suicid la adolescenți

Fiecare al 10-lea adolescent arată o tendință de sinucidere. Recunoașterea și pentru a preveni sinuciderea în timp este posibilă în cazul în care să arate o atenție și timp pentru a observa promisiunile alarmante.

Identificarea semnelor și diagnosticarea mediului ca o măsură de prevenire. Comportamentul Secretoasa și declanșează mediu deprimant și alienare - un motiv bun (în mintea imature), precum și o amenințare directă pentru a comite suicid.

Statisticile suicidul în rândul tinerilor

problemă acută de sinucidere adolescente adesea cauzate de iubirea neimpartasita. Acest lucru este demonstrat de statisticile triste de observații psihologice. Adolescentul nu este de multe ori în măsură să explice și să exprime plinătatea sentimentelor sale.

Motivul pentru această teamă:

 • confuzie;
 • ridiculizare;
 • fi înșelat;
 • lipsa de reciprocitate;
 • bârfă și umilință;
 • dispreț și colab.

De obicei, recunosc factorii perturbatori se poate baza pe mai multe criterii:

 • copii interviu atrage teme de viața de apoi;
 • copil vorbește adesea de moarte, el cere cauze de moarte subită;
 • manifestat frecvent supărat, sau dimpotrivă, apatie la tot ce se întâmplă;
 • adolescent nu doresc să facă temele singur într-o cameră închisă, și a cerut să nu fie deranjat în timp ce el nu a venit;
 • copilul vine în comunitate, subiectul care poate reflecta moartea, învierea din morți ritualuri magice;
 • adolescent exprimă intenția deschisă de a efectua o sinucidere;
 • el începe să împartă conceptul de moarte, nu văd nimic greșit;
 • Copiii interesați de statisticile de mortalitate și caracteristici ale acestui eveniment;
 • lipsa persistentă poftei de mâncare;
 • insomnie;
 • refuzul de a numi cauzele opresiune constante;
 • fobii biruitori zeloși în scop demonstrativ;
 • motiv convingătoare, cum ar fi mutilarea sau a altora obiecte neînsuflețite valoroase;
 • M-am gândit la viitorul nefericit din cauza probleme de natură personală;
 • există defecte grave în aparență din cauza unor evenimente;
 • copil prefera culorile sumbre întuneric în haine, interior, imagini, etc ..


Observați primele simptome pot fi un profesor. Este important să nu pierdeți este faptul atenției și cere ajutor de la un psiholog, în cazul în care este imposibil să se stabilească natura a ceea ce se întâmplă.

Adolescent, cred că sinuciderea este dificil de a contacta și de încercarea de a folosi „metode interzise“ manipulare.

Ce adolescenti sunt predispuse la sinucidere

Copiii fac de multe ori acte de erupții cutanate, care implică efecte inverse. Motivele pot fi diferite, dar cel mai adesea - dorința de a se exprima, să-și exprime propria lor auto-suficiență.

Adolescentul a spus că el este un adult și este capabil să rezolve propriile lor probleme. Sarcina părinților - să nu permită copiilor la problemele cu care ei nu sunt pe umăr și descuraja decizii proaste.

copiii suicidare împinge conflictul indiviza obiectiv nejustificat, o dată încercarea de a deveni un fericit și dorința de a elimina factorul disfuncționale de viață din nou a eșuat.

Metode. care va ajuta la identificarea tendințelor suicidare la adolescenți:

 • toate încercările de a vorbi despre problemele personale eșec pompat;
 • iubit-o provoacă apatie și depresie;
 • lipsa de înțelegere între colegii lor;
 • atitudine pasivă și indiferentă față de ceilalți;
 • manifestat dorința de a-și asuma riscuri cu sănătatea lor;
 • un răspuns pozitiv la motto-ul „Life - o sursă de probleme, și privarea de ea - fericit“;
 • la egal la egal - nici un interes, iar părintele devine inamicul;
 • isterie si a prejudiciului poate avea loc într-un vid;
 • incident de oprimat pentru o lungă perioadă de timp.

M-am gândit la sinucidere au participat la 95 la suta din adolescenti. Copii gândesc la cauzele și am căutat caracteristici un astfel de comportament. Acesta a fost în acțiunea de curiozitate sau nu, va ajuta la diagnosticarea profesională, la o recepție la psiholog.

Ce se poate face în cazul în care o persoană vorbește despre sinucidere

Primul - pentru a afla cauzele și caracteristicile acestui mod de gândire. Apoi, aveți nevoie pentru a identifica motivul și de a identifica motivele care împing la sinucidere. Copiii au tendința de a face acțiuni nechibzuite contradictorii, de regulă, ghidat de impuls emoțional.

Diagnosticul psihologic de către un psiholog pentru a ajuta la clarificarea caracteristicilor acestor conversații, și să aplice metode eficiente. Factorul cheie - este o necesitate: adolescent ar trebui să se simtă de control parental, și că avea nevoie de cineva.

Metode eficiente - o analiză a ceea ce se întâmplă și concluzia. Aveți nevoie de ajutor unui psiholog sau un iubit, care va fi capabil să atingă corzile sufletului și a restabili pacea sufletească.

Aflați motivele - nu este suficient, avem nevoie de terapie:

2. Este necesar să caute în comun pentru cauzele o stare de spirit proastă și să facă un plan de acțiune pentru a scăpa de negativitate.

3. Rugați copiii să spună despre sinucidere, ei o înțeleg, dacă le dă un sentiment de teamă.

4. Aflați când ultima dată când un adolescent a fost fericit, și că el a făcut acest sentiment.

5. Sinuciderea este mai probabil să se angajeze, în cazul în care acesta nu este scopul existenței în continuare, este important ca adolescent a fost fascinat și ocupat. Pentru a ajuta la cluburile sportive și cercuri de creație.

6. Un aspect principal al fericirii - iubire. Și nu interzic de a iubi și de întâlnire, nu încercați să relații supărat sau rănit, chiar dacă cel ales (alesul) nu provoacă plăcere.

7. O mulțime de a vorbi, interesat în problema și să mențină întotdeauna.

Adolescența - aceasta este o perioadă de tranziție dificilă. Toate comite o nebunie, dar uita-te la ea în mod diferit. Recunoașterea depresiei, a investiga și de a preveni sinucidere - principala sarcină.

Este important să ne amintim că numai o lipsă de agresiune și emoțiile pozitive pot vindeca sufletul rănit. Acest ajutor - adunare de familie și o atmosferă caldă.

Prevenirea sinucidere adolescent

Psihologii recomanda pentru a preveni sinucidere de muncă absolută. Adolescentul ar trebui să aibă loc în societate și să își asume responsabilitatea pentru un anumit obiect, acțiune și rezultatul.

Tehnica terapeutică curentă - este angajarea în viața activă. Copilul trebuie să învețe să înțeleagă și discerne în cazul în care partea pozitivă, iar în cazul în care negativ.

În cazul în care părinții încep să înțeleagă că un adolescent - un om matur cu psihicul neformată, și este important să se simtă în locul lui, atunci numărul de astfel de cazuri se va reduce în mod semnificativ.

Cum de a preveni sinuciderea la adolescenți

Si afla motivele de depresie, neajutorare și starea de spirit rău poate fi la o recepție la psiholog. Aceasta va ajuta să recunoască semnele de avertizare și pentru a preveni sinucidere de adolescent.

O astfel de prostii se face mai ales în focul pasiunii, iar acesta este primul motiv pentru a evita conflictele grave. psiholog calificat lucrează pentru a restabili echilibrul emoțional.

Recunoașteți de stat și critică oferta de ajutor atunci când adolescent sinucidere poate iubit-o: un prieten, rudă sau profesor. Acesta poate fi la fel de consiliere personală și argumente filosofice asupra subiectului de a fi cu momente instructive.

Sinuciderea - o sinucidere, iar în ultimul cuvânt poate fi împărțit în două baze „el însuși“ și „crimă“ - copilul ar trebui să analizeze aceste cuvinte, sensul lor.

Adolescentul ar trebui să fie conștienți de faptul că astfel de acțiuni vor urma. Este important să se explice faptul că sinuciderea comite sunt oameni slabi, și nimeni nu să dovedească nimic în acest act nu se întâmplă.

Puternic copil - cel care, în ciuda dificultăților, de a depăși propria lor frică și opresiune. Cei care comit acte puternice, trec prin obstacole și durere, dar mai puternică.

Adolescența - ai nevoie pentru a supraviețui. Erupții cutanate infracțiuni comise de 85%. dar nu să învețe toată lecția în mod corespunzător.

Recunoașterea și pentru a preveni sinucidere - poate copilul însuși, dacă învață subconstient conversație cu un psiholog. Este important să se știe dacă oamenii fac greșeli, există motive pentru care, și trebuie să recunoaștem.

Copilul - o persoană, în primul rând. Adolescența - aceasta este o oportunitate suplimentară de părinți pentru a compensa nota lipsă pentru a vorbi despre astfel de lucruri importante cum ar fi dragoste, sex, relatii, auto-disciplina, auto-control.

Explicați că părinții - nu dușmani, dar prietenii cei mai devotați care au nevoie de copilul lor nu va trăda și întotdeauna să sprijine în orice situație.