Ce a alege un moped sau scuter, motopeterburg

Ce a alege un moped sau scuter, motopeterburg
Alegerea unui scuter sau motoreta va depinde de tipul de teren pe care este planificat să-și petreacă cea mai mare parte de motocross sau de călătorie de pe acest transport. Deci, hai sa vorbim despre avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre ele.puncte motorete și scutere pozitive, care au un volum mic al motorului (50 cm3):

  • pentru a merge pe ele, nu trebuie să le înregistreze la poliția de trafic;
  • pe un astfel de transport poate conduce tinerii care au împlinit vârsta de 14 ani;
  • Ei pornesc de la kick-starterul sau demaror;
  • consum redus de combustibil de aproximativ 2-2,5 litri;
  • o viteză medie de aproximativ 50 km / h, iar cea maximă care poate fi stoarse - este de 80-100 km / h;
  • Ei ocupă puțin spațiu pentru parcare;
  • , Spre deosebire de motociclete ușoare (60-70 kg).


Scutere au un diametru mic al roții - de la 8 la 14 inch. Prin urmare, acest tip de vehicul este mai potrivit pentru oraș. Scutere sunt foarte ușor de gestionat. Motor lor are o carcasă de protecție, care împiedică pătrunderea murdăriei în mijloc și apă. Sub scuter scaun are un trunchi, care se ridică la aproximativ 20 de litri și sub volanul unui torpedou mic pentru depozitarea obiectelor mici (sticle de apă, chei, portofel, telefon mobil și alte lucruri).

Moped este foarte potrivit pentru drumurile din oraș și pentru drumuri rurale. roțile moped au un diametru care este egal cu 16-17 inci. Această caracteristică vă permite să dezvolte o valoare mai mare de viteză a roții decât un scuter. Adevărat, scuter mai mare motoretă roți, astfel, care se încadrează în noroi, „se comportă“ oarecum „capricios“. Mai mult motocicleta poate începe cu un șoc, dacă este necesar. Un model Delta, Dingo și altele au un portbagaj mare, care este situat între volan și scaunul. Acoperiș găzdui în condiții de siguranță întregul sac umplut cu produse, în plus, poate deține sac de 50 kg. Mopede destul de simple și ușor de întreținut, ei ajunge cu ușurință la rezervorul de gaz, iar cilindrul motorului. Un alt motociclete plus este că acestea sunt scutere relativ ieftine și mai puțin costisitoare pe 150-250 de dolari.

Având evaluate toate avantajele și dezavantajele motorete și scutere de mai sus, puteți determina cu ușurință exact ceea ce ai nevoie. În acest caz, diferența dintre un scuter și un moped nu este semnificativă, astfel încât alegerea va depinde de gustul și preferințele personale.