Ce alimente contin melatonina si ceea ce este pentru

Ce alimente contin melatonina si ceea ce este pentru

Corpul uman - este o structură complexă, a cărui funcționare depinde de buna hormonale reglementare a activității sale. Multi hormoni au fost descoperite relativ recent, unul dintre ele este un hormon - melatonina.Melatonina - este un mikrosoedinenie complex, care este produs în glanda corpul shishovidnoy uman și, în plus, acesta poate fi obținut cu alimente, ca produse de melatonina conținute. Acest hormon unic realizează o serie de funcții importante în corpul uman, inclusiv efectul asupra regulamentului de somn și de recuperare a energiei, protejeaza celulele de organe de la efectul toxic al mediului extern. În plus, sa observat ca persoanele cu niveluri ridicate de melatonina semnificativ mai lent procesul de imbatranire, cancere mai puțin frecvente, boli de inima.

Mai târziu, în timpul zilei folosește generat corpul și melatonina alimentar care rezultă, de fapt, care ajustează bioritmurilor umane disponibile. Astfel, se pare că oamenii mananca alimente bogate in melatonina are o cantitate mai mare de energie și este mai activ in timpul zilei.

In prezent, studiile au arătat că aproximativ 20% dintre oameni dezvolta acest hormon este rupt și au nevoie să-l de la alimente pentru a compensa lipsa acesteia, cauza acestui fenomen nu a fost încă găsit, dar o versiune este modificările genetice care declanșează perturbări glanda shishovidnoy.Este important să se știe cum melatonina este sintetizat în ce alimente conțin acest element, în general, și modul în care funcționează, deoarece acest hormon este responsabil pentru funcțiile importante în organism și lipsa ei poate reduce în mod serios calitatea vieții și a performanței.

Mulți program de lucru este atât de intensă încât nu se poate conforma cu modul de repaus, astfel încât organismul poate perturba producția de melatonină, care, la rândul său, va duce inevitabil la o deteriorare a stării generale. Este corect să spunem că melatonina pot fi conținute în produsele și-a gata, care este, consumul anumitor alimente, organismul uman poate primi un hormon de-a gata.

Elementul cel mai abundent pe produse sunt: ​​nuci, banane, orez, porumb, roșii, făină de ovăz, ridichi, smochine, orz, morcovi. În scopul de a crește cantitatea de digerare a produselor melatonină sunt cele mai bune pentru a mânca unele combinații de alimente. De exemplu, terci este mai bine pentru a găti cu lapte și cu o cantitate minimă de zahăr și sare, în acest caz, melatonina este complet metabolizat de către organism. Legumele este de dorit să se utilizeze prime, deoarece tratamentul termic poate duce la epuizarea elementului lor de utilitate.

Melatonina în produsele alimentare a conținut non-uniform, de aceea este important să se știe ce alimente ar trebui să mănânce pentru a compensa lipsa acestui element. Unele alimente contin elemente care sunt necesare pentru a crea și melatonină stimulează de fapt producția sa. Pentru ca organismul poate sintetiza melatonină în cantități suficiente pentru a fi incluse în dieta de alimente bogate in vitamine, calciu, grad triptofan de aminoacizi. Aceste produse includ nuci, migdale, seminte de susan, produse lactate integrale, carne de curcan și de vită slabozhirnaya.

Includerea în dieta acestor alimente recomandate pentru persoanele care suferă de oboseală cronică și declinul forțelor vitale, pentru a îmbunătăți starea. În prezent, nu există date despre efectele secundare ale melatoninei în cazul supradozajului obținut prin alimente, deoarece în acest caz, organismul controlează independent absorbția hormonului în timpul procesului de digestie.

În cursul unui studiu detaliat al melatonina s-a constatat că centenari oameni care se simt bine si au avut nici o boală, la vârsta de 90 de ani, a existat un nivel crescut de melatonină în sânge în timpul orelor de zi.