Ce boli determină analiza biochimică a sângelui

Determinarea compozițiilor chimice ale diferitelor organe și țesuturi, prezența unor substanțe specifice, care nu sunt într-un organism sănătos, medicii pot determina boala cu mult înainte de apariția primelor simptome.Și, desigur, a tuturor țesuturilor corpului uman, în primul rând, ei să acorde o atenție la sânge ca fiecare celula a corpului și componența care toate procesele care au loc în organism afectat mai întâi.

Aceasta arată analiza biochimică a sângelui?

Nu mai puțin importantă pentru interpretarea rezultatelor analizei biochimice a indicatorilor de sânge și de enzime, vitamine și hormoni - substanțe biologic active, care îndeplinesc o funcție de reglementare în organism și servește drept catalizatori biologici.

Ce patologie dezvaluie?

Și ce fel de boală poate arăta chimia sângelui? Aici este o listă parțială a acestora:

 • Cancerele de sânge și organele hematopoietice;
 • ateroscleroza;
 • Diabetul;
 • alergii;
 • procesele inflamatorii in diferite organe;
 • beriberi;
 • Violarea coagulării, etc.

Odată cu dezvoltarea științei lista bolilor diagnosticate prin biochimie sange, extinderea treptat. și probabilitatea de eroare este tot mai mica.

Cum să se pregătească pentru analiză?

Pregătirea adecvată pentru analiză - o condiție prealabilă pentru rezultate precise și diagnostic corect. Neglijarea de oricare dintre regulile de preparare poate duce la erori.

Regulile sunt destul de simple:

Dacă nu se poate respecta toate regulile, spuneți medicului dumneavoastră. Poate că analiza va trebui să se mute în ziua următoare, când apare oportunitatea.

Biochimie de sânge la femeile gravide

Ce boli determină analiza biochimică a sângelui
De-a lungul sarcinii, analiza biochimică a sângelui este sigur de 2 ori: prima dată în momentul înregistrării pentru gestionarea sarcinii și apoi la 30 de săptămâni de gestație. Dacă o femeie este bolnav, sau analize biochimice a relevat nici o fapta rea, aceasta se face cu mai mult de 2 ori. În plus față de diagnosticarea bolilor comune, inerente în ambele femei gravide si non-gravide, o analiză biochimică poate identifica care dintre ele de oligoelemente și vitamine nu este suficient de fructe, ceea ce este foarte important pentru dezvoltarea normală.
Condiții de pregătire pentru analiză sunt aceleași ca și pentru femeile care nu sunt gravide. Metodologia prea asemănătoare.

În timpul analizei decriptare ia în considerare factori cum ar fi proteine ​​totale, grăsimi, lipide, glucide, enzime, pigmenți, substanțe azotate, oligoelemente, fier, calciu, potasiu, sodiu.

Femeia este însărcinată

Compoziția sângelui copilului

Copiii ar trebui să ia analize biochimice regulate. mai ales devreme în viață.

Compoziția sângelui la copii pot varia foarte mult pe masura ce cresc, e în regulă. În special, la copii sub un an a crescut foarte mult bilirubina, proteine ​​și reducerea glucozei și uree (produs de schimb de proteine).

Diferențele în compoziția sângelui între fete și băieți, la prima foarte mici, și începe să crească doar cu pubertate, atunci când cantitatea de hormoni sexuali creste suficient pentru a afecta metabolismul.Cât de des ar trebui să doneze sânge în oncologie?

In oncologie teste de sange biochimice efectuate cu regularitate. pentru a urmări în timp și de dezvoltare reale sau dimpotrivă, vindecarea unei tumori. Pentru mai multe tipuri de cancer, există multe, nu putem spune sigur ce va fi analiza biochimică a sângelui în această boală. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, există următoarele modele: concentrația de uree a crescut, cantități crescute de acid uric crește concentrația de gamma-globulină.

Există, de asemenea, markeri tumorali - substanțe. produsă de celulele canceroase, și este determinat prin metode biochimice, dar pentru a le detecta trebuie să ia o analiză separată.

Multi pacienti analize de sange biochimice au ajutat pentru a detecta stadiile precoce a unor boli grave, care se reflectă într-un comentariu pe forumurile dedicate medicinei:

Victoria. „Noi facem biochimie regulate de sange: diabet zaharat a unui copil. Din fericire, analiza nu este scump, și a făcut repede. "

Ivan. „Mama mea a avut cancer. Dezvăluit în timp printr-un test de sânge. Timp de cinci ani de acum ca o tăietură, e în regulă. "

Irina. „Soțul meu în urmă cu opt ani, a dezvăluit cancer. Din moment ce boala a fost într-un stadiu incipient, tratamentul este de succes. Nu neglija testele de sânge. "

concluzie

După cum puteți vedea, analiza biochimică a sângelui - o metodă universală, care ajută la identificarea multor boli în stadii incipiente, inclusiv a cancerului. Urmați regulile de pregătire pentru analiză și se trece la fel de des ca atribute medic din cauza aceasta poate depinde de viața ta și viața copiilor tăi.

Va fi interesant

 • Ce boli determină analiza biochimică a sângelui
  norma zilnică de proteine, grăsimi și carbohidrați: tabelul de calcul pentru femei, copii, sportivi
 • Ce boli determină analiza biochimică a sângelui
  Gaze în intestin: cauzele si tratamentul metodelor și sorbenți tradiționale
 • Ce boli determină analiza biochimică a sângelui
  Teste pentru detectarea infecțiilor latente la femei, o listă de boli majore
 • Ce boli determină analiza biochimică a sângelui
  Aceasta arată analiza biochimică a sângelui dintr-o venă și cum să ia în mod corespunzător?
 • Ce boli determină analiza biochimică a sângelui
  Ce teste trec la identificarea paraziților la adulți și copii?
 • Ce boli determină analiza biochimică a sângelui
  hemoleucograma: norma si interpretarea rezultatelor, tabelul de indicatori abateri
 • Ce boli determină analiza biochimică a sângelui
  Ce teste pe hormoni feminini trebuie să treacă în menopauză: cercetarea de bază
 • Ce boli determină analiza biochimică a sângelui
  Simptomele lipsei de magneziu în organism la femei si modul de completare

Ce boli determină analiza biochimică a sângelui

Discutarea metodelor de tratament al bolilor. Descrierea simptomelor.

secţiune nouă