Ce este butonul de blocare de defilare de pe tastatură, lume-x

Pe o tastatură standard de computer are un buton, funcția care nu este clar pentru mulți utilizatori. După cum probabil ați ghicit - o cheie Scroll Lock. Încercați să dau seama ce această cheie a fost intenționat și ceea ce ei caracteristici.Un pic de istorie

Numele «Scroll Lock» în traducere din engleză înseamnă „scroll lock“. Această cheie este situată într-o singură unitate cu «Print Screen» și «Pauză / Break» servicii de chei (de obicei între ele). Ea a apărut pentru prima dată pe o tastatură standard de computer, pe care mulți oameni nici măcar nu se poate imagina, - IBM PC XT.

Ce este butonul de blocare de defilare de pe tastatură, lume-x

În acele zile de modul de grafică a sistemului de operare nici măcar nu a visat - toate informațiile sunt afișate pe ecran linia de linie într-o formă de text. În acest mod, rânduri noi apar în partea de jos a ecranului, împingând în sus informații vechi. Desigur, în cazul în care producția este suficient de cantitate mare de date, utilizatorul este să nu aibă timp fizic pentru a citi totul, și, prin urmare, a fost inventat un buton special «Scroll Lock», oprire defilare de text, și porniți-o din nou, atunci când apăsați.Funcția «Scroll Lock»

Desigur, în sistemele de operare moderne folosesc «Scroll Lock» buton eticheta deja este imposibil, dar este încă ocupată. Butonul are un indicator care arată dacă acesta este implicat în acest moment sau nu. De obicei, activă (apăsat) starea, utilizatorul poate controla tastatura ecranului de derulare. Puteti vedea pentru tine deschizând o masă mare în Microsoft Excel. Apăsați «Scroll Lock» și a vedea modul în care sulurile sunt zona de lucru acum, prin intermediul săgeților.

Ce este butonul de blocare de defilare de pe tastatură, lume-x

Linux bazate pe sisteme de operare, cheia este încă folosit în scopul propus - pentru a opri textul defilare. Implicat, cheia este în unele jocuri (Delta Force, cazaci și altele.), Iar unele utilități sunt utilizați în mod activ combinația de taste «Scroll Lock».

Și cum folosiți tasta «ScrollLock»?

Spune-i unui prieten: