Ce este QTS și ce mănâncă

Ce este Qts și ce mănâncă?

Tragic de informații cu privire la acest subiect este extrem de mică. Cunoscând mentalitatea noastră românească, oamenii doresc să creeze, să inventeze, să numere și să facă totul cu propriile lor mâini. Nu pentru nimic au trecut reviste de învățământ, cum ar fi „Radio“ sau „designer de Macheta“. Dar cum putem obține rezultatul dorit, dacă vom confunda parametrii, și, uneori, cred că nu sunt cele mai importante în proiectarea întregului difuzor. În opinia mea, elektroakustika- este în primul rând știința sound design al abordării complexe și, în acest caz, trebuie să fie adecvată. Dar uitam dezvoltarea CarAudiostroeniya românesc, pentru mine, am ajuns la concluzia că cea mai mare parte a abordării „experți“ la subiect empiric. Ie set usislok- nu joacă, apoi au o alta. Puneți instalația electrică - nu asta, atunci ai altora. De ce - HZÎn electroacustică, la fel ca în orice altă știință (dacă, chiar și auto) - TOATE Parameres importante.

Un scurt fragment din definițiile manualului american pe electroacustică:Fo. Valoarea de rezonante este ne de vorbitor, care este în proiectarea gratuit adică fără Air-proiectare acustică, măsurată în Hertz.

Acest Qms- pe valoare „factor de calitate“, care caracterizează pierderile mecanice în sistemul de telefonie mobilă. În realitate, acest parametru caracterizează toate pierderile rezistive în mod diferit decât Revc, în părțile mecanice și electrice ale difuzorului. Valoarea QMS nu poate fi exprimat în orice unități, dar afectează elementul Qts și este utilizat pentru a regla din urmă.

Qes- Această valoare este, de asemenea, opțiunea „Q“ este caracterizată prin pierderea de putere în partea mobilă Revc difuzor. Ca nu are unități de măsură, și, de asemenea, are un efect asupra parametrului rezultat Qts. Pentru a regla parametrul este utilizat BL.

Acest factor pierderi Qts-electrice (QES) și mecanice (Qms), are unități.

Definiție Inutil 1 / Qts = 1 / QES + 1 / Qms.

Ambele aceste pierderi valori (QES și qts) - interconectate și variația interdependente afectează una de alta schimbare. Cu toate acestea, în cazul în care QES nu poate depăși 1 (una), apoi Qms poate depăși unitatea în ordine, dar poate fi, de asemenea, mai puțin de 1 (unitate).

În acest sens, valoarea mai mare cu valoarea furnizată QES (deci definește un design mai acustic).

Din practică, sistemele de sunet bun tind să Qms 1tse (1,5; 3).

Acest post este un răspuns la problemele ridicate aici:

În ceea ce privește schimbarea parametrilor TS difuzor având 2ve sau mai multe bobine pe exemple concrete, vom reveni mai târziu.