Ce poate un copil alege un material de umplutură și mărimea pernă

Ce poate un copil alege un material de umplutură și mărimea pernă

Corpul uman este conceput în așa fel încât utilizarea de perne este o condiție prealabilă pentru somn sănătos. Fără îndoire a coloanei vertebrale cervicale în nici un fel susținut de cap este prea mică și afectarea fluxului sanguin la nivelul creierului. Dormit fara perna poate doar nou-născuți, ale căror schelet nu a fost încă format complet. Dar copiii cresc mai repede, și vine un moment când perna pentru ei devine o necesitate. În acest articol ne vom uita la ceea ce se poate amortiza un copil și cum să selectați dreptul de umplere, dimensiunea și forma.Pernă nevoie de un copil mai mare de 1-2 ani. Medicii nu recomanda folosirea unei perne la toate până acum. Singura excepție - numirea unui medic în unele boli.

Răspunsul fără echivoc la întrebarea de la ce vârstă un copil ar trebui să înceapă să anexați perna cap, nr. Decide că de fiecare dată în mod individual, în funcție de dezvoltarea fizică și psihică a copilului. Cel mai adesea, ani aproximativ un an și jumătate, atunci când a coloanei vertebrale începe să ia curbele sale naturale. Dar, forțând copilul să doarmă pe o pernă în mod obligatoriu, deoarece el nu-l vrea, nu. În cazul în care copilul alunecă cu perne sau aruncă-o afară din pat, așa că nu-i convine. În acest caz, necesitatea de a experimenta, încercarea de a găsi un produs care va deveni mai confortabil și îl va lua în mod necondiționat pentru copil.

Ce ar trebui să fie perna copiilor

Ce poate un copil alege un material de umplutură și mărimea pernă

Regula de bază pentru alegerea perna copilului - trebuie să fie dreptunghiulară, mică, mică și moderat greu.

decor colorat sub formă de scrisori, inimile și animalele de copii sunt potrivite numai pentru decorarea pepinieră, dar nu pentru un somn confortabil și sănătos.

Regula de bază pentru alegerea perna copilului - trebuie să fie dreptunghiulară, joasă și moderat greu.

Este important să se asigure că numai perna pune capul și gâtul unui copil, iar umerii odihnit pe saltea în poziția pe spate, și într-o postură de partea lui. Pentru această lungime pernei este aleasă astfel încât era convenabil să capului și gâtului (30-40 cm) și lățimea copilului nu trebuie să depășească lățimea patului (40-60 cm). Înălțimea (grosimea) este selectată în conformitate cu lungimea umerilor copilului. Pentru copil în vârstă de ani, ea de obicei nu depășește 3-4 cm, și de 3 ani crește de până la 5-6 cm, astfel încât pe măsură ce cresc copilul perna va trebui să se schimbe într-o mai mare.

Prea moale, în imposibilitatea de a păstra forma perna promovează slăbiciunea și instabilitatea coloanei cervicale. Somn pe ea nu va fi confortabil, copilul se va trezi nu suficient de somn, dureri în gât și în după-amiaza va ajunge rapid obosit. Nu este exclus, și amețeli bruște, și greață.

În plus, perne pentru copii ar trebui să fie:

  • elastic;
  • hipoalergenic;
  • respirație;
  • în condiții de siguranță;
  • bine absorb și se evaporă umezeala;

Pentru toate proprietățile de mai sus ale umpluturii se întâlnește. Să ne uităm la modul în care materialul de umplutură este cel mai potrivit pentru perna unui copil.

alege umplere

La selectarea unui material de umplutură este necesar să se acorde o atenție la cât de bine calitatea sa de a îndeplini cerințele unei perne de înălțare. materiale de umplutură artificiale sunt caracterizate prin rezistență la uzură și nu provoacă alergii, dar nu suficient de bun, iar aerul este trecut promovează transpirație excesivă. materiale de umplutură naturale sunt foarte respirabil, dar pentru ei este dificil de întreținut și aproape toate dintre ele provoca alergii.

Ca material de umplutură pentru perne pentru copii sunt cele mai potrivite hollofayber latex si tarate de hrișcă.

Luați în considerare cele mai populare:

pene de păsări

Ce poate un copil alege un material de umplutură și mărimea pernă

Pro:, bună absorbție ieftine de umiditate, greutate de lumină, zgomot redus, durată lungă de viață.

Contra: prea moale, poate provoca alergii, de îngrijire complexă poate fi luat acarienii

pene de pasare - umplutura naturale cele mai tradiționale, dar utilizarea sa pentru perne pentru copii nu sunt recomandate. calități cheie pentru care atât de pene prețuite, moliciune și naturalețe în produse pentru copii deveni negativ. perna moale nu oferă un sprijin adecvat pentru gât, și în natură puf, pasăre acarienii se sedimenteze și se acumulează praf, ceea ce face dificil de a respira și provoacă alergii.

Dezavantajele de umplere în jos poate fi atribuită faptului că el este un foarte cald și să doarmă pe o pernă confortabilă numai în sezonul rece. În plus, o pernă de înălțare trebuie să fie spălate frecvent și pene de spălare suferă grav.

Dacă încă nu se poate renunța la achiziționarea de produse pufoase, pentru a alege produse de la producătorii de încredere de prime de gâscă materiale de înaltă calitate, care trec proces în mai multe etape. Ea are mai elasticitate si rar infesta acarienii și mucegai.

Ce poate un copil alege un material de umplutură și mărimea pernă

Pro: naturala respirabilitate, mare, absorbție bună la umiditate, nu este încălzit suficient elastic.

Contra: destul de repede cade în jos, este necesar să se aerisi acarieni de praf, poate fi luat.

Este destul de greu, bine respirabil, absoarbe rapid și se evaporă umezeala. Păr natural are proprietăți curative, calmeaza sistemul nervos si ajuta la calmarea si somn de sunet.Dar acarienii - bane de cele mai multe materiale naturale de origine animală. Ei infestează produse din lână cât mai activ în jos. Pentru a amortiza acest lucru nu a provocat alergii pentru copii va trebui să ia în mod periodic de curățare uscată, și nu este foarte convenabil. În plus, lână naturală se prăbușește repede și cade în smocuri.

De oaie sau de cămilă nu sherst- cea mai bună opțiune pentru perne de umplere pentru copii. Deși lână naturală și are o serie de avantaje, este încă rău pentru copii.

Dacă alegeți o pernă din ea, cumpara produsul de la umplere mixt (lână și sintetice) pentru copilul tau. aditivi sintetici nu reduc calitățile pozitive ale materialelor naturale și a da o mai mare flexibilitate, rezistență și durabilitate.

hrișcă pleavă

Ce poate un copil alege un material de umplutură și mărimea pernă

Pro: naturale respirabilitate, de mare, suport excelent pentru gât și cap, nu provoacă alergii, nu începe praf de acarieni, puteți umple materialul de umplutură și ajustați înălțimea pernei.

Contra: zgomotos, destul de greu și neobișnuite, o mulțime de greutate.

Hrișcă tarate - plante de umplutură naturale, care a devenit foarte popular in ultima vreme. Ea nu produce alergii, bine permite fluxul de aer, nu se rupe în bucăți, cu ușurință ia forma capului și suficient de rigid pentru a menține ei servi ca suport pentru gât.

Fulgi de hrisca mici dot masaj pielea, imbunatatind circulatia. Densitatea și înălțimea de produs poate fi reglat prin desfacerea cu fermoar pe capac și pavată sau adăugarea de un pic de hrisca.

Dezavantajul acestui material de umplutură în foșnitor, care poate fi enervant copii deosebit de sensibile. Din cauza rigidității sale la o astfel de pernă va avea timp să se obișnuiască, de aceea este cel mai potrivit pentru un copil care obișnuia să doarmă pe o saltea fără tetieră. Se spală în pernă hrisca poate acoperi doar și umplere aerisi periodic și se usucă.

Sintepon, hollofayber, pufului

Ce poate un copil alege un material de umplutură și mărimea pernă

Pro: preț mic, pot fi spălate în mașină, lumina, hollofayber are elasticitate bună, nu provoacă alergii, nu începe acarienii.

Contra: Poate fi electrificate, slab absorbi umezeala, în jos încălzite, lebada e prea moale, Păture de dumping foarte repede.

Sintepon, hollofayber. pufului - artificiale materiale sunt adesea folosite pentru a umple perne pentru copii. Ele nu provoacă alergii, ușor de spălat, se usucă repede.

Principalul lor dezavantaj - lipsa de permeabilitate la aer, din cauza căreia perna sintetic se încălzește rapid și transpiratii capul copilului. În plus față de umplere sintetic pierde destul de repede volumul său, în special sintepon.

În ceea ce privește duritatea, cele mai bune de umpluturi artificiale hollofayber adecvate. pufului - foarte moale și nu este potrivit pentru copii. De asemenea, rigiditatea perna depinde de cantitatea de umplutură decât el mai mult - cu atât mai greu va fi.

Ce poate un copil alege un material de umplutură și mărimea pernă

Pro: duritate buna, flexibilitate si elasticitate excelenta, poate provoca rareori alergii, nu are nevoie de îngrijire specială, nu începe acarienii, durabilitate, natralnost.

Contra: costul ridicat.

latex natural - materiale de umplutură pentru perne populare pepinieră. Acesta are un pronuntat proprietati ortopedice: elasticitate ridicată și flexibilitate. Acest material este rareori cauzează alergii, ușor de curățat și, datorită unei structuri poroase speciale bine trece fluxul de aer și este perfect ca material de umplutură pentru perne pentru copii.

Astfel de perne cel mai scump, dar nu mai scump decât un somn bun, și sănătatea copilului.

Memoriform și PPU

Ce poate un copil alege un material de umplutură și mărimea pernă

Pro: duritate bună, excelentă elasticitate, se adaptează la conturul capului și gâtului, poate provoca rareori alergii, nu are nevoie de îngrijire specială, nu începe acarienii, viață lungă.

Dezavantaje: costul ridicat, ocazional, pot conține componente dăunătoare la începutul utilizării poate particularități proprii miros, slaba absorbtie de umiditate, poate fi încălzită.

Spuma cu „efect de memorie“ Memoriform - un material inovator. Este destul de greu, nu se acumulează umiditate, durabil și nu necesită îngrijire specială. Sub influența căldurii emanate de corpul copilului, Memoriform spuma stochează conturul capului și gâtului, iar copilul nu le împinge, și primește menținerea peste noapte într-o poziție confortabilă și naturală.

Cu toate acestea, acest material are o serie de dezavantaje. În primul rând, unele tipuri de memoriform ține de cald și de somn pe o astfel de perna poate fi fierbinte.

Al doilea este un dezavantaj destul de important - este imposibil de a verifica compoziția unei astfel de pernă, ca practic nici un producător nu a dezvăluit. Prin urmare, este important să se verifice toate certificatele de calitate (de exemplu, CertiPUR și colab.), Pentru a ști exact ceea ce este în perna nu este dăunătoare pentru componentele copilului. Mai mult decât atât, o astfel de pernă poate fi destul de o lungă perioadă de timp pentru a miros neplăcut.

De ce este important de a alege rapel perna dreapta

Ce poate un copil alege un material de umplutură și mărimea pernă

Necorespunzătoare în forma, mărimea și tipul de perna de umplere poate provoca multe boli asociate cu coloana vertebrala. Pentru recuperarea lui va necesita un tratament pe termen lung: masaj, fizioterapie, poartă guler ortopedice speciale, li se administrează medicamente orale. În copilărie, atunci când a coloanei vertebrale este ca plastilina și pot fi îndoite în ultima lună, este deosebit de important.
Aici sunt doar câteva dintre consecințele pernute incorect selectate:

  • durere în antebrate, gât și trapezul mușchilor;
  • scolioză;
  • dezvoltarea timpurie a bolilor degenerative de disc de col uterin;
  • dureri de cap;
  • oboseală.

În viața de adult, a terminat vindecarea bolilor copilariei sunt agravate, astfel încât alegerea de perne pentru copii nu afectează numai starea de sănătate a copilului în acest moment, dar, de asemenea, modul în care aceasta va fi în viitor.

Sfaturi pentru alegerea

Ce poate un copil alege un material de umplutură și mărimea pernă

Verificați elasticitatea perne poate, împingându-l. Produs de calitate pentru câteva secunde după apăsarea forma sa inițială.

Material articole de acoperire pentru copii trebuie să fie făcute din țesuturi naturale: stambă, bumbac, in, mătase. Culorile luminoase și pline de culoare este bine să fie evitate. Coloranți nu sunt întotdeauna sigure și pot provoca alergii. Cusăturile de pe capacele ar trebui să fie, în principal interne, comune, puternic și elastic.

Este recomandabil să se acopere cu un fermoar. Deci, va fi mai ușor pentru a monitoriza starea de umplere. În plus, în timpul caz de utilizare devine murdar, în primul rând, și nu neapărat șterge definitiv întreaga pernă în întregime.

Spre deosebire de perne convenționale, ortopedice, nu numai că va avea un suport bun pentru capul și gâtul copilului, dar, de asemenea, rolul de a preveni dezvoltarea acesteia în bolile viitoare asociate cu boli ale coloanei vertebrale.

producătorii conștiincioși indică pe produsele lor, perioada lor de utilizare în condiții de siguranță. Ea trebuie să adere la, și pe pernă de expirare ar trebui să fie aruncate. Solicitați întotdeauna vânzătorul un certificat de conformitate.

Aveți grijă că perna erau doar capul și gâtul copilului. În cazul în care un copil este în mod constant alunecarea în jos și pune mâna în spatele capului, o pernă ales greșit și va trebui să fie înlocuit.

De multe ori, în păstrarea sănătății juca rolul de lucruri care par nesemnificative la prima vedere. Incorect selectat astăzi perna este prea moale si de cele mai multe alergii materiale care cauzează, amenință probleme de sănătate a copilului în viitor. In dreapta, bine cu potrivire copil perna va dormi liniștit și fericit, și să-i ofere un vis - responsabilitate pentru adulți.