Ce trebuie să botez copil (băiat, fată) în biserică - pregătirea pentru ceremonie


Botezul pentru ortodocși - aceasta este a doua (dar într-un sens de bază) nașterea spirituală a omenirii, să-l spele pentru viață mai târziu, un fel de „trecere“ la cer - Împărăția lui Dumnezeu. Nou persoană iluminată primește iertarea păcatelor din trecut. Acesta este motivul pentru care Botezul în numărul tuturor sacramentelor este primul dintre sacramente și necesare pentru fiecare persoană care caută mântuirea și sensul vieții.Nașii: Cine sunt nasi?

Taina Botezului - un ritual special. Această purificare a sufletului și nașterea spirituală. Prin tradiție, Biserica copil să fie botezat pe al optulea sau în patruzecea zi a vieții sale. Este clar că la această vârstă îi cere să credință și pocăință - cele două condiții principale pentru unirea cu Dumnezeu, este imposibil. nasi, astfel încât acestea sunt desemnați să se angajeze să educe finii în spiritul Ortodoxiei. Deci, prin alegerea nasi ar trebui să vină cu o mare responsabilitate. La urma urmei, în teorie, ar trebui să fie pentru a doua mama copilului, și al doilea tată.

Cum de a alege nasi?

Atunci când alegeți un naș pentru copilul dumneavoastră, pentru a primi persoana căreia i te complet de încredere. Acesta poate fi prieteni apropiați sau rude cu care trebuie să le mențină în mod constant o relație bună. Conform tradiției Bisericii, dacă se întâmplă ceva cu părinții, nașii sunt obligați să înlocuiască finul lor.

Crucea poate fi doar un credincios ortodox, capabil să dea socoteală de credința lor. De fapt, numai nașul băiatului, și o fată - doar o nasa. Dar vechea tradiție rusă a invita și că, și alta. La cererea dumneavoastră pot fi două, patru, șase ...

Conform legilor Bisericii Ortodoxe a destinatarilor (nasi) nu pot fi:
părinții nu pot fi nasi de copilul lor;
soțul și soția sunt nasi ai copilului;
copii (sub decrete ale Sfântului Sinod 1836-1837 gg nașul trebuie să fie de cel puțin 15 ani, și nașa de cel puțin 13 ani ..), deoarece acestea nu sunt încă în măsură să garanteze pentru credința celor botezați, și nu cunosc suficient legilor Ortodoxiei;
oamenii imorali și nebuni: în primul rând, deoarece acestea sunt foarte modul de viață nu merită să fie nasi, iar al doilea - din cauza bolii nu sunt în măsură și nici nu garanta pentru credința celor botezați, și nici să-i învețe credința lui;
non-ortodoxe - destinatari ortodoxe.

Ce responsabilități au nasi

Din păcate, nu orice nașă imagina de ce numele noii „poziția“ sa. Finul pentru a vizita și de a da cadouri îngerul sau nașterea zilei, desigur, bine. Cu toate acestea, departe de a fi cel mai important. Având grijă de finul include mai tineri de mult.

În plus, crucea ar putea face viața mai ușoară pentru tinerii mamicile care consideră că este dificil să găsească timp pentru a practica cu copilul. Dacă fiecare dintre capacitatea lor de a organiza timpul liber în conversație cu copilul, el va primi placere de la ea.

nasi Aspect

La ceremonia destinatarilor (acest lucru este, de asemenea, numele crucii), trebuie să vină cu sfințită în cruce de botez biserica. În tradiția popoarelor slave, în templu, femeile au fost întotdeauna acoperite de cap și sub genunchi rochie cu umerii acoperite (o excepție poate fi fetițe). Nu ar trebui să poarte pantofi cu toc înalt, deoarece botezul durează de la 30 de minute până la 2 ore, iar cele mai multe ori trebuie să stea cu copilul în brațe. În ceea ce privește oamenii, îmbrăcămintea lor este nici o cerință, ci de la pantaloni scurți și tricouri este mai bine să se abțină. În biserică, acest costum ar arata de loc.

Să ordine bun vechi nu va deveni o povară pentru tine, pentru că pantalonii frumoase și o nouă tunsoare la modă poate demonstra în altă parte. În biserică, este mai bine să nu atragă atenția concentrându-se pe scopul sosirii sale.

Pregătirea pentru ceremonie

În prezent, rit are loc predominant în temple. Numai în cazuri excepționale, în cazul în care, de exemplu, copilul este foarte bolnav, sacramentul poate fi efectuată la domiciliu sau în spital. Apoi, asigurați-vă că pentru a avea o cameră curată separată pentru ritul.

Pentru a boteza copilul, trebuie să alegem mai întâi o biserică. Ia-o plimbare prin temple, pentru a asculta sentimentele tale. Dar ține cont de faptul că botezul nu se face întotdeauna în mod direct în biserică. Cele mai multe consilii au un baptisteriu (cristelnita sau) - o cameră separată pe teritoriul bisericii, special adaptată pentru ritul. În biserici mari, botezul este, de obicei, a avut loc destul de magnific și solemn. Dar poate cineva ca să aibă un cadru intim și liniștit de biserici mici. Vorbește cu preotul sau novici, ei vă vor spune în detaliu despre modul în care botezul în biserică.

Cum de a alege ziua botezului?

Unele unitate ecleziastică a Botezului în ziua a patruzecea acolo, acest lucru se datorează în primul rând faptului că până în ziua a patruzecea Biserica deține un părinte de sex feminin prin aderarea la biserica din cauza slăbiciunii și postpartum ieșirile sale că, în acest moment ea a venit. Și prima după mama pauza apariție la templu însoțită de citirea rugăciunilor speciale de curățare înainte de a citi că nu ar trebui să fie prezent la serviciile bisericii.

Dar nu în mod direct la botezul zilei ar trebui să fie luate literal, este posibil să se boteze copilul mai târziu, un pic mai devreme. Și acum, uneori, la cererea părinților copilului fiind botezat în patruzecea zi, mai ales atunci când există nici un pericol de sănătate a copilului (în acest caz, botezul este văzut ca ritual de protectie).

În cele mai vechi timpuri, împărtășania adesea temporizat la cele mai mari sarbatorilor crestine, cum ar fi Paștele. Dar, treptat, sa transformat într-un botez de o vacanță de familie. Și acum, dimpotrivă, o ceremonie are loc aproape în fiecare zi, cu exceptia marilor sarbatorilor bisericii, cum ar fi de Crăciun, Paște, Rusalii. În acele zile, biserica este de obicei aglomerat și preoții sunt sfătuiți să se mute ritualul. În cele mai multe biserici pot veni fără o programare. În mod normal, botezul începe la ora 10, imediat după serviciu. Cu toate acestea, în acest caz, este posibil ca, în plus față de vă va boteza mai multe persoane și va trebui fie să aștepte sau vei fi botezat cu ceilalți. Mult mai ușor să negocieze cu preotul care va efectua împărtășanie, la o anumită dată și oră pentru una sau două săptămâni. Apoi, copilul va fi botezat în primul rând, și în splendida izolare. În plus, alegerea ziua botezului, nu încercați să obțineți în zilele nasa critică. Faptul că, în această perioadă, femeia nu poate fi aplicată altare: sărut crucea, icoanele, și este mai bine să nu pentru a merge la templu.Pregătirea Crucii la ritualul botezului

Dacă doriți să respecte toate regulile - începe pregătirile pentru ceremonie în avans. Nașul trebuie să meargă la biserică să mărturisească, să se pocăiască de păcatele lor și să primească comuniune. Este de dorit (dar nu este obligatoriu) pentru a derula rapid trei sau patru zile înainte de ceremonie. Dar, în botezul zilei, precum și înainte de comuniune, nasii nu poate lua alimente sau sex. Cel puțin unul dintre părinții lor trebuie să știe pe de rost rugăciunea „Crezul“. Ca regulă generală, la botezul lui Creed fetelor „, se spune nasa, la fel ca în băiat botezul - tatăl său.

Și încă un lucru: pe regula nescrisă, nasii preia toate costurile pentru botez. Unele biserici nu au nici o stabilire a prețurilor oficiale, se crede că, după procesiunile rituale și a invitat să doneze mult poti. Aceste costuri nu sunt necesare și dimensiunea nu este specificat. Dar obiceiul este de obicei observată.

Conform tradiției Bisericii, nașa cumpără kryzhmu sau „Rizq“. Acesta este un material special, sau doar un prosop în care este învelit copilul, atunci când scos din font. În plus, crucea dă Cămașă de botez și un capac cu dantelă și panglici (pentru un băiat - cu albastru, pentru fete -, respectiv, cu roz). tricou magazin baptismală o viață întreagă. Prosoape, ca de obicei, nu se spală copilul după botez, și este utilizat atunci când un copil este bolnav.

Nașul tata, din nou, ca de obicei, cumpărarea transversală baptismală și lanț. Unii cred că crucea și lanțul trebuie să fie de aur, unele - de argint, și cineva este de părere că copiii mici ar trebui să poarte o cruce pe o panglică sau un șir.

Ce trebuie să știi rugăciunile?

Fiecare creștin conștient, trebuie să cunoașteți rugăciunea de bază. „Tatăl nostru“, „Ave Maria“, „credință“ În timpul nașilor de botez recita rugăciunea „Crezul“ pentru copil. Toate aceste rugăciuni sunt în rugăciune scurtă, care opțional poate fi achiziționat în magazinul bisericii.

Ce să aducă la templu?

După cum sa menționat deja, botezul - nașterea unei noi vieți fără păcat. Perceperea novokreschaemogo font sfânt, nasi ia absolut pură, care nu au creatura păcatului. Simbolul acestei puritate este o haină albă - kryzhma, pe care le aduc la templu cu o cruce pe un lanț sau un șir de caractere. Cine ar trebui să cumpere cruce și care lanțul de ei înșiși decid să lase crucea. La finalul ceremoniei, preotul le-ai consacra și a pus pe copil.

Kryzhmoy pentru un copil mic va ajurat pelenochka, Cămașă de botez sau un nou, care nu a vizitat încă în spălare, prosop.

Ce se întâmplă în timpul sacramentul Botezului?

Preotul, nașii și copilul sunt participanții primari în sacramente. Potrivit obiceiurile vechi ale mamei și tata copilul nu ar trebui să fie prezent în timpul sacrament. Deși în ultimii ani, biserica mai loiali interzicerea și permite tatălui și, uneori, mama copilului după ce a spus rugăciuni speciale pentru a observa ritualul împreună cu invitați.

Pe parcursul întregii ceremoniei destinatarii sunt în picioare lângă tatăl și unul dintre ei se țin de mâini pe botezată. Înainte de a face un preot rit în haine albe ocoleste camera de botez sau templu și citește trei rugăciuni. Apoi, el cere nasi și finului să facă față la vest - în mod simbolic lăcașul lui Satana. Și, referindu-se la botezat, pune câteva întrebări.

Întrebări și răspunsuri sunt repetate de trei ori. După aceea, crucea ar trebui să citească „Crezul“ - un rezumat a elementelor de bază ale credinței creștine, pe care toți ortodocșii trebuie să le cunoască pe de rost. Apoi ungerii. Muiat pensula într-un recipient cu Mira, preotul îl unge pe frunte cu o cruce, ochii, nările, gura, urechi, piept, brațe și picioare creștini botezați. Și de fiecare dată ungerii spune: „Pecetea darului Duhului Sfânt. Amin. " Nașii, împreună cu preotul repetă, „Amin.“

După ungere capul forfecat un fir de păr care rămâne în templu ca un angajament de dedicare și un simbol al sacrificiului lui Dumnezeu. În cazul în care un copil este botezat în sezonul rece, sau benzi nu permite condițiile (temperatură scăzută în baptismale), eliberați mânerul și picioarele pentru copii în avans.

Atunci preotul ia copilul și le face imediat botezat - imersiune triplu botezați în baptisteriu. În cazul în care camera de botez este cald, atunci cel mai probabil, miez de pâine va dip gol. Dar când templul este rece, este expusă doar la gât, brațe și picioare pentru ungere. Apoi, unul dintre nașilor de copil ia mâinile preotului. Acesta este motivul pentru care sunt numite nasi destinatari. Se crede că a lua un copil în brațe după ceremonie, părinții se angajează pentru viață să ridice finul său în spiritul ortodox, și să răspundă pentru această educație la Judecata de Apoi. În cazul în care nu se poate vedea de multe ori finul său, ar trebui cel puțin să-l menționeze în rugăciunile lor de zi cu zi.

Pediatrica Alergii: Ce trebuie să știți?

Pat Spider alimente. Ce știi despre ele?

Concursul „limba de fericire“

Urcă-te pe studiu snacks-uri utile pentru copii de la 1 an

Acest lucru despre insecte, pur și simplu nu știu!

Mama merge pe urmele de cercetare

Enciclopedia de insecte: toate distracție

gustare gustoase și sănătoase pentru copii

Aici ele sunt benzi prețuite! Ce să faci în continuare?

Legate de posturi pe tema „Ce este necesar pentru BOTEZUL COPILULUI?“

 • Ce trebuie să botez copil (băiat, fată) în biserică - pregătirea pentru ceremonie

Copiii alergici la ceea ce trebuie să știi mama mea?

 • Ce trebuie să botez copil (băiat, fată) în biserică - pregătirea pentru ceremonie

  Și ce făceai în 2 ani?

 • Ce trebuie să botez copil (băiat, fată) în biserică - pregătirea pentru ceremonie

  Copiii din celule. la Londra, 30 de ani de mers pe jos copiii lor

 • Ce trebuie să botez copil (băiat, fată) în biserică - pregătirea pentru ceremonie

  Cadouri pentru botez

 • Ce trebuie să botez copil (băiat, fată) în biserică - pregătirea pentru ceremonie

  Să vorbim despre creștinarea unui băiat

 • Ce trebuie să botez copil (băiat, fată) în biserică - pregătirea pentru ceremonie

  Venind botez, este necesar de pe cruce?