Ceea ce este mai bine să emită copilului un pașaport

În acest articol vom descrie în detaliu avantajele și dezavantajele acestor tipuri de pașapoarte și să încerce să decidă ce este mai bine să emită un pașaport pentru copil, în funcție de diferite situații.Dacă aveți de gând să călătorească în străinătate, părinții tineri călători adesea întrebați-vă întrebarea: care este mai bine să emită un pașaport pentru copil?

Selecția apare între pașaport biometric (pașaport de călătorie eșantion nou cu un suport electronic de date) și pașaport străin vechi de probă (fără suport electronic de date).

Avantaje și dezavantaje ale pașapoartelor biometrice

Ceea ce este mai bine să emită copilului un pașaport

pașaport biometric este valabil timp de 10 ani, conține 46 de pagini (prima dintre ele cu microcip de plastic), adică 10 pagini mai mult decât pașaportul de tip vechi.

Cel mai de bază defect - copilul crește și aspectul său se schimbă foarte rapid, tinerii de 7-8 ani de astăzi, în zece ani, se va transforma în destul băieții și fetele mari, care pot provoca probleme serioase la trecerea frontierei.

Ie pașaportul biometric al copilului este probabil să trebuiască să se schimbe cu mult înainte de a expira.

Taxa pentru pașaportul biometric al copilului mai mare decât pașaportul de tip vechi, iar acum se ridică la 1500 de ruble. pentru copii cu vârsta sub 14 ani și 3.500 de ruble. pentru copiii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

Copil (chiar foarte mici), în orice caz, trebuie să conducă la divizarea Migrație MVDRumyniya (înainte de reorganizare - FMS România) pentru a face o fotografie într-un Photobooth special care, având în vedere liniile lungi de așteptare, înșelare fotografiat în mod corect, dar încă mai rapid (pentru că „fotografi“ - angajați ai diviziei de migrație - sunt limitate în timp) poate fi o problemă foarte nedorite.

Un copil cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani între va trebui să viziteze departamentul privind migrarea de două ori pentru a fi fotografiat și să semneze pașaportul gata.Pașapoartele biometrice sunt tipărite în fabrica de Moscova Gosznak, pentru locuitorii regiunilor din România, aceasta înseamnă un timp de așteptare suplimentară de la primirea pașaportului (trebuie să ia în considerare timpul de livrare a pașaportului de la Moscova la locația dvs.).

Desigur, acest lucru nu este de dorit, dacă ați cumpărat deja un bilet pentru o anumită dată.

Avantaje și dezavantaje ale pașaportului eșantion vechi

Ea nu are nevoie de prezența personală în diviziunea pentru Migrație MVDRumyniyarebenka sub vârsta de 14 ani.

Copil de peste 14 de ani va trebui să vină într-o subdiviziune privind migrația, în scopul de a semna pașaportul gata.

Ia-o imagine a copilului, puteți la orice magazin foto de alegere, fără cozi și într-o atmosferă calmă.

Funcționari ai suporta fotografii gata.

modelul vechi al pașaportului este tipărit în regiunea dvs., dacă este necesar, și vă puteți „grăbește-te“ angajații care încalcă condițiile de emisiune (în acest caz, nu se potrivește scuza lor favorit - pașaportul nu vine încă cu fabrica Gosznak, iar noi suntem aici, la toate pentru a face cu ea).

Mai puține pagini (36), în comparație cu pașapoartele biometrice și o perioadă de valabilitate mai scurt (5 ani).

Uneori, lipsa de punct la probleme în obținerea vizelor pentru vechiul model de călătorie documentului.

Acest fapt este extrem de controversat.

Unități angajați pentru migrare acceptă documente cu privire la pașaportul de tip vechi, mai degrabă negat fără tragere de inimă pe diferite pretexte.

Motivul pentru aceasta este indicația internă, practic interzicerea acestora (inclusiv amenințarea pedepsei) pentru a primi documentele pe pașaportul de tip vechi, care, totuși contrar legislației românești actuale. Va trebui să arate perseverență considerabilă pentru a aplica.

În multe regiuni din România, pașaportul eșantionului vechi sunt tipărite numai în autoritatea teritorială privind migrația MVDRumyniya (pentru regiune) și locuitorii din zona, marginile trebuie să meargă de două ori (pentru prezentarea documentelor și imediat după obținerea pașaportului) la (contact) Centrul Regional.

Câteva sfaturi

Desigur, un pașaport copil alege este numai tu, vreau doar să dau câteva sfaturi cu privire la această chestiune.

Dacă trece destul de des cu copilul în străinătate, el a fost destul de mare (apariția lui nu se va schimba prea mult în 10 ani) și mărimea taxei de înregistrare a crescut pentru un pașaport nu este pentru problema dvs. special - Asigurați-vă în condiții de siguranță a copilului un pașaport biometric.

Problema cu cozi rezolvată în două moduri - prin aplicarea la societatea intermediară (din nou, dacă nu aveți probleme cu finanțele, serviciile intermediarilor foarte scumpe), sau prin depunerea prin internet (o opțiune foarte bună, eu recomand, este judecat în persoană).

Reticența funcționarilor de a accepta documente, puteți depăși, de asemenea, în două moduri: fie să fie persistentă sau din nou, să prezinte documente prin intermediul internetului.

Obiectivele proiectului: dezvoltarea profesională a experților juridici; acordarea de asistență juridică gratuită cetățenilor din Federația Rusă, cetățenii străini și persoanele fără cetățenie; familiariza potențialii clienți cu avocați, avocați și alți profesioniști din domeniul juridic.