Comenzi rapide de la tastatură ferestre

Comenzi rapide - (sinonime: combinații de taste, taste de comenzi rapide, tasta de acces rapid, acceleratori de tastatură) (. Engleză tastatură de comenzi rapide, taste rapide, cheie de acces, cheie la cald) - apăsând una sau mai multe taste de pe tastatură pentru a efectua anumite comenzi programate pe apelați prin apăsarea acestei combinații.Folosind combinații de taste viteze considerabil și crește numărul de posibile acțiuni realizate cu ajutorul tastaturii. Comenzi rapide de la tastatură sunt utilizate pe scară largă în special în jocurile pe calculator, în cazul în care viteza de reacție este mai important jucător la evoluțiile - în special, în strategiile.

Lucrul cu text în stilul de kung fu. Ruslan Bogdanov

Cu siguranță, nu trebuie doar să copiați informațiile de pe computer.

Selectați text sau fragment de imagine, făcut clic pe acesta, faceți clic dreapta și din meniul „Copy“. Apoi, pentru a alege un loc pentru a insera, din nou, apăsați butonul din dreapta și alegeți „Paste“.

acțiuni simple și clare pe care le repeta de peste si peste din nou în fiecare zi.

Și doriți să faceți totul în 3 ori mai repede?

Există un mod foarte simplu: hotkeys! Aceasta este - Combo fierbinte (la fel ca într-un kung fu :)

Probabil știți deja unele dintre aceste combinații. De fapt, ele sunt foarte multe - pentru toate ocaziile. Sunt în general acceptate, care funcționează la fel în aproape toate programele (de exemplu, pentru copiere și lipire). Și sunt specifice anumitor programe.

Aici am vă va prezenta la combinațiile cele mai utile și utilizate frecvent de taste.

Să începem cu cel mai simplu - copiați și inserați.

Să presupunem că doriți să copiați un text sau o imagine. Pentru a face acest lucru:

1. Selectează textul dorit:

a) apăsați pe butonul stânga al mouse-ului pe la începutul piesei selectate și păstrați-l;

b) țineți apăsat butonul stâng al mouse-ului, aduce cursorul mouse-ului la sfârșitul fragmentului, și apoi eliberați.

Dacă este o imagine sau alta, nu este un element de text (de exemplu, o celulă într-o foaie de calcul Excel), pur și simplu faceți clic o dată pe acest element butonul mouse-ului din stânga.

2. Copiați în clipboard.

Pentru a copia două opțiuni pentru hotkeys mâna dreaptă și stângă:

a) Dacă folosiți des mâna dreaptă pentru a opera tastatura, atunci poate că este posibil să aveți o mai bună combinație de Ctrl + Insert.Pentru a apăsa combinația de taste, trebuie să țineți apăsată prima dintre ele (de obicei tastele Ctrl, Alt sau Shift), și, fără a elibera aceasta, apăsați al doilea single (în acest caz - Insert).

nu este necesar să se apăsați pe semnul „+“, se arată doar că Ctrl și Insert sunt presate împreună.

Unele tastaturi Inserare cuvânt este redus la Ins. Este ok :)

b) Dacă preferați să mâna dreaptă tot timpul a fost pe mouse-ul, este logic să se folosească tastele Ctrl + C și mâna stângă (vârf de cuțit și apăsați Ctrl C) o dată.

Rețineți că tastatura are un aspect cheie non-standard (cum ar fi laptop-uri). Pe aceste tastaturi este dificil de a ajunge cu o mână pe Ctrl pentru a Inserare. În acest caz, este mai bine să utilizeze o combinație de Ctrl + C.

3. indică în cazul în care doriți să lipiți elementul copiat (click pe butonul de la locul potrivit pe ecran butonul stânga al mouse-ului).

4. lipite din clipboard.

Pentru a introduce operațiuni au, de asemenea, două opțiuni de taste, combinații similare pentru copiere:

a) Shift + Insert pentru mâna dreaptă.

b) Ctrl + V pentru mâna stângă.

Aici, de fapt, totul despre copiere. În ciuda descrierii complicate, procesul durează aproximativ 2 secunde.

Dar, copiați și inserați o listă de combinații extrem de utile de capete calde.

Un pic mai puțin, dar încă destul de des, trebuie să copiați și să transfere textul sau alte elemente. Pentru a face acest lucru, în loc de „Copy“, selectați „Cut“.

Pentru această operație este o combinație de taste Ctrl + X.

Operațiunea este exact la fel ca și pentru copierea, numai că în loc de combinațiile Ctrl + Insert sau Ctrl + C revendicării 2 utilizare Ctrl + X.

În unele programe (cum ar fi Word), o puteți face chiar mai ușor: selectați textul pe care doriți și trage-l într-o nouă locație. Dacă este necesar să nu se miște, și copiați când trageți, țineți apăsată tasta Ctrl.

Există, de asemenea, un program (Total Commander, etc.), în care, dimpotrivă, să copiați elementul selectat, trageți doar mouse-ul și mutați-l trebuie să țineți apăsată tasta Shift.

În cazul în care a apărut probleme (de exemplu, se introduce o bucată de text nu merge în cazul în care ai vrut să) și doriți să anulați ultima operație, puteți utiliza o combinație de Ctrl + Z.

Chiar și eu vreau să adaug că, uneori, combinația este pur și simplu de neînlocuit, de exemplu, dacă ați făcut datele la orice site de pe internet, și în mod accidental le șterse.

Uneori se întâmplă și situații mai complexe. Continuând cu exemplul anterior: Ați făcut datele într-un anumit conta pe site-ul, a făcut o schimbare în ele, iar apoi a anulat tastele Ctrl + Z. Apoi, realizat brusc că inutil anulat și trebuie să se întoarcă modificările.

În acest caz, vin în ajutorul unei combinații de Ctrl + Y ( „Return“). Este „anulează Undo“, adică se întoarce care au fost anulate.

Aici, practic, și toate combinația cea mai universală și necesară hotkey.

Poate că ar trebui să menționăm încă o Win + D Ai Win - cheie cu simbolul pentru Windows, situat de obicei între Ctrl și tastele Alt pe rândul de jos.

Combinația de Win + D se pliază și se desfășoară doar toate ferestrele deschise pe desktop-ul computerului. Acesta va fi util dacă aveți nevoie pentru a elibera rapid spațiul de lucru sau pentru a ascunde de șeful abordat jucăria care rulează în fereastra :)

Să ne amintim din nou toate combinatiile de taste de mai sus:

După cum sa menționat într-o glumă: „Memoreaza și mai bine - scrie!“, Și vei fi fericit :)