Conectarea LED-uri la 220 de volți, scheme, exemple (video, calculator)

La proiectarea echipamentelor radio de multe ori ridică problema afișajului puterii. Vârsta de lămpi cu incandescență pentru indicarea pentru o lungă perioadă de timp a trecut, indicație modernă și de încredere radioelement în acest moment este un LED. Acest articol va fi oferit o conexiune la circuitul de LED-uri 220, care este, ia în considerare posibilitatea de a alimenta LED-ul de la AC de uz casnic - priza de putere, care este în orice apartament bine întreținute.


Dacă aveți nevoie pentru a porni mai multe LED-uri, în același timp, ceva despre acest lucru, menționăm, de asemenea, în acest articol. De fapt, astfel de sisteme sunt aplicate siruri de caractere LED sau lampa, este un pic diferit. De fapt, aici este necesar să se pună în aplicare așa-numitul driver pentru LED-uri. Deci, să nu fim toți împreunate. Încercați să dau seama de comanda.

Principiul reducerii tensiunii de alimentare pentru LED-uri

Pentru încărcare de alimentare de joasă tensiune cu două cale poate fi selectată. În primul rând, este ca să spunem așa versiunea clasica, atunci când puterea este redusă prin rezistor. A doua opțiune, care este adesea folosit pentru încărcătoare, este stingerea condensator. În acest caz, tensiunea și curentul sunt ca impulsuri, iar aceste aceleași impulsuri și trebuie să se potrivească cu precizie, astfel încât sarcina LED-ul nu este ars. Trebuie să existe calcule mai detaliate decât cu un rezistor. A treia opțiune este o dieta combinație, atunci când sunt aplicate, și că este un alt mod de reducere a stresului. Ei bine, acum toate aceste opțiuni în ordine.

Cablare LED tensiune la 220 volți (călire condensator)

Schemă de conexiuni cu LED-uri la 220 de volți, în aparență, nu este complicat, cum funcționează este simplu. următorul algoritm. Atunci când se aplică tensiune, condensatorul C1 începe să se încarce, astfel, de fapt, de o parte este încărcată în mod direct, ci prin intermediul a doua diodă Zener. Tensiunea Zener trebuie să se potrivească cu strălucirea cu LED-uri. Deci, în final este încărcat complet condensator. Urmează a doua jumătate de val, atunci când condensatorul începe să se descarce. În acest caz, tensiunea este, de asemenea, trece printr-o diodă Zener, care este acum funcționează în modul normal și LED-ul. Ca urmare, LED-ul în acest moment este aplicată o tensiune egală cu tensiunea de stabilizare dioda Zener. Este important de a alege dioda cu aceeași valoare nominală ca LED-ul.

Conectarea LED-uri la 220 de volți, scheme, exemple (video, calculator)

Aici, totul pare ca un teoretic pus în aplicare în mod corespunzător. Cu toate acestea, calculul exact nu este atât de simplu. La urma urmei, de fapt, este necesar să se calculeze capacitatea condensatorului, care va fi în acest caz de stingere. Acest lucru se face prin formula.

Să estimăm 3200 * 0,02 / √ (220-3 * 220 * 3) = 0,29 uF. Iată ce ar trebui să fie un condensator cu o tensiune la LED 3 volți și un curent de 0,02 A. Puteți înlocui, de asemenea, valorile lor și se calculează opțiunea.

Radio pentru a conecta LED-ul la 220 de volți

rezistor de putere poate fi destul de potrivite minim 0,25 wați (diagrama tipică în ohmi).
Un condensator (capacitate indicată în microfarazi), este mai bine pentru a alege un stoc, adică, cu o tensiune de 300 de volți.


LED-ul poate fi orice, cum ar fi tensiunea de strălucire de 2 volți sau AL AL307 BM 307B și testamentelor 5.5 - l KL101A sau KL101B.
Zener așa cum am menționat trebuie să corespundă cu tensiunea sursei de alimentare cu LED-uri, deci este de 2 volți sau KS130D1 KS133A (stabilizare a tensiunii de 3 și 3,3 volți, respectiv), și la 5,5 volți sau KS156A KS156G

O astfel de metodă prezintă dezavantaje, deoarece ușoara salt de tensiune sau de respingere în condensator poate obține tensiune mult mai mare de 3 volți. LED-ul va arde într-un moment. Avantajul este schema de eficiență, așa cum este în impulsuri. Să spunem că, nu fiabilitate ridicată, dar economia. Acum, despre combinația opțiune.

Cablare tensiune LED la 220 volți (+ călire rezistor condensator)

Aici, toate la fel, cu excepția faptului că în lanțul de rezistor adăugat. În general, efectul de rezistență este în măsură să facă întreaga schemă mai previzibil, mai fiabil. Vor fi mai puțin curent cu impuls de înaltă tensiune. Asta e bine!

Conectarea LED-uri la 220 de volți, scheme, exemple (video, calculator)

(. N așa cum este folosit mai sus în Schema de stingere condensator rezistor +)

Toate argumentele pro și contra unei variante asemănătoare cu călire condensator, dar, de asemenea, fiabilitatea nu este aici. Chiar mai mult, utilizarea unei diode, nu Zener, va afecta protecția LED în timpul descărcării condensatorului. Asta este tot curentul va curge prin LED-ul este, și nu la fel ca în cazul precedent, LED-ul și dioda Zener. Această opțiune este așa-atât. Și ultimul caz, folosind un rezistor.

Cablare tensiune LED la 220 volți (rezistor)

Conectarea LED-uri la 220 de volți, scheme, exemple (video, calculator)

Dacă unul, merge tot stresul va cădea doar pe ea.

Ei bine, așa cum ar trebui să fie, spun argumentele pro și contra. Plus unul și o foarte mare, circuitul este foarte fiabil. Minus unu, de asemenea, faptul că toată puterea va scădea cu 1-2 rezistor, și, prin urmare, se va disipa mai multă putere. Să se estimeze. P = U * I = 0,02 * 220 = 4,4 Watt. Aceasta este la fel de mult ca 4 wați ar trebui să fie un rezistor, în cazul în care curentul este de 0,02 A. În acest caz, ar trebui să se apropie cu scrupulozitate selectarea rezistor, ar trebui să fie de cel puțin 3-4 wați. Ei bine, știi că o economie în caz în care întrebarea, atunci când rezistorul disipă 4 wați, iar LED-ul poate fi ignorat. De fapt, este aproape ca o lampă cu LED-uri mici, și a aprins doar 1 LED-uri.

Conectarea mai multe LED-uri la 220 de volți

Când aveți nevoie pentru a conecta mai multe LED-uri, este o altă poveste. De fapt, astfel de variații ale schemei, se întoarce circuitul stabilizator pentru conducător auto cu LED-uri este numit. Se pare că unitatea de cuvânt (Eng.) În mișcare. Aceasta este, la fel ca sistemul să pornească grupul de LED-uri. Să nu vorbim despre corectitudinea aplicării cuvintelor și noile cuvinte pe care le împrumutate în mod constant de la alte limbi. Este suficient să spunem că aceasta este o versiune ușor diferită, și, prin urmare, îl vom lua în afară, în articolul nostru „Driverul pentru LED-uri (lumini cu LED-uri).“

Deci, dacă doriți să vă conectați LED-uri de încredere, dar consumul de energie ușor supradimensionate, te-a recomandat asambla ultimele două versiuni ale articolului. Pentru toți solicitanții de aventură - prima opțiune la momentul!

Și, în final, calculator pentru cei care nu sunt în măsură să stăpânească calculele în conformitate cu ea însăși sau lene formule;)

Calculator online pentru a calcula puterea nominală și rezistor de limitare a curentului

Tensiunea de alimentare U, V:

În prima schemă, este important ca dioda Zener și LED-ul sunt pe de o tensiune. În cazul în care tensiunea Zener de tensiune mai kondensatoom apoi a emis devine mai mare, iar LED-ul poate arde. În cazul în care diodă Zener la o tensiune mai mică, LED-ul nu va fi suficient de tensiune.
Cea mai simplă schemă a doua. Dezavantajul acestui sistem - la mare „Spike“ de tensiune în rețea poate să apară creșterea tensiunii la bornele LED, ceea ce poate duce la eșecul acesteia.

Două circuite mai mici, am câștigat dreptul. Am folosit o diodă D226. Capacitatea condensatorului și rezistor poate fi variat, nu doare că afectează strălucirea LED-ului. Dar cel mai de sus schema nu a funcționat. Dar mai întâi am folosit o diodă Zener 814, și apoi un fel de mini-sticlă. Aici, probabil, parametrii acestei importante circuite!