Creatinina în sânge, care este prezinta biochimie, analiza de transcriere, cum să ia

Mulți dintre noi auzim adesea termeni destul de neînțeles de medici. Ni se spune să fie testate pentru o substanță, iar noi nu am știut, de ce este nevoie. Un astfel de confuz pentru mai multe substanțe este creatininei. Creatinina în sânge, ceea ce este, și modul în care performanțele sale afectează sănătatea noastră? Când și în ce boli trebuie să ia această analiză? Ce creatinină, și cum să identifice periculoase pentru sănătatea ta?Așa cum este indicat prin indicele

Creatinina în sânge, care este prezinta biochimie, analiza de transcriere, cum să ia

Formarea creatinina apare ca rezultat al procesării energiei primite de către organism. Acest compus neproteic este excretat prin sistemul urinar. Această substanță este în măsură să se acumuleze în mușchi și de acolo ajunge în sânge otrăvire corpul nostru.

In mod normal, o persoană sănătoasă este excretat prin rinichi în timpul zilei și nu are timp pentru a aduce prejudicii, dar în cazul în care rinichii nu pot face față cu munca lor, substanța rezultată se acumulează și otrăvuri țesuturi și organe.

Valori crescute ale creatininei în analize biochimice sanguine poate indica anumite boli renale sau sistemul muscular. Desigur, pentru un test de diagnostic precis de sange nu este de obicei suficient. Dar ajută pentru a restrânge căutarea la boala.

detectarea abaterilor

creatininei din sânge este determinată prin analize biochimice. Biochimia sângelui - este o analiză de laborator specializat, care determină compoziția materialului biologic. Creatinina este primul pas pentru a identifica cauzele valori crescute ale creatininei.

Cu toate acestea, determinarea creatininei serice nu pot fi atribuite la mijloacele de diagnostic precoce. sânge Creatinina excretat prin rinichi opresc chiar și la înfrângerea puternică a corpului. Deci, nu este potrivit pentru diagnosticarea insuficienței renale precoce.

Acest lucru indică prezența unei boli grave.

Este imposibil să spunem că creatininei serice, rata este aceeași pentru toți oamenii. Această rată poate varia în funcție de mușchi. Deci bărbați, această cifră este întotdeauna mai mare decât cea a femeilor, deoarece musculare lor de masă mult mai mult (desigur, există și excepții). Din acest motiv, valori ridicate sunt diferite și sportivi. Cu toate acestea, în determinarea nivelului de creatinină în sânge este indicator important al stabilității. Dacă în momentul de mai multe analize indicatori rămân la același nivel, rinichii funcționează bine.

Recomandate: Tabelul regulile creatinină într-un test de sânge pentru copii

În ce boli este crescut al creatininei

Ce face și ce este creatina? Principala cauză a crescut creatininei sunt boli renale, dar creatinină serică poate fi formată în următoarele condiții:

 • Primirea grupuri specifice de medicamente care încetinesc activitatea rinichilor.
 • Deshidratarea ca urmare a unor boli virale sau infectioase.
 • Insuficiență cardiacă.
 • Un regim alimentar dezechilibrat, cu o predominanță de carne în dieta.
 • Leziuni și boli ale sistemului musculo-scheletice.
 • Pierderea de sânge severă.
 • boala Gipertiriozom.
 • iradierii.

În plus, există un astfel de lucru ca creatininei redus. O scădere în analiza sângelui poate indica, de asemenea, dezvoltarea unor boli, dar nu întotdeauna. Coborârea substanței se observă în următoarele cazuri:

 • Prima jumătate a sarcinii.
 • leziuni hepatice severe.
 • Hiperhidratare.
 • Pierderea bruscă a masei musculare.
 • Duchenne.
 • Pacienții care iau anumite medicamente.

normele creatininei

niveluri normale ale creatininei într-un test de sânge (CREA) sunt determinate în funcție de sex, greutatea corporală și vârsta pacientului. Unități de măsură poate varia în funcție de echipamentul folosit în diferite laboratoare. Cel mai adesea, component notat în mol / l de sânge. Traduceți o altă însemnare în aceste cifre pot fi doar medic cu experiență.Decodarea standarde de performanță pentru bărbați:

 • Vârsta 16-59 ani - 80 - 115 mmol / l.
 • Vârsta 60-90 ani - 70-115 mmol / l.
 • Vârsta 90+ ani - 88-150 mmol / l.

Decodarea standarde de performanță pentru femei:

 • Vârsta 16-59 ani - 52-98 mmol / l.
 • Vârsta 60-90 ani - 52-105 mmol / l.
 • Vârsta 90+ ani - 15-115 mmol / l.

Decodarea standarde de performanță pentru copii:

 • Până la 1 an - 17 - 35 mmol / l.
 • Vârsta până la 12 ani - 26-62 mmol / l.
 • Vârsta 13-18 ani - 44-88 mmol / l.

Simptomele îmbunătăți performanța

Creșterea creatininei din sânge, desigur, fără a analiza biochimice nu poate fi determinată, dar de multe ori această condiție poate fi asociată cu fenomene precum:

 • Dureri musculare, fără a crește activitatea fizică obișnuită.
 • slabiciune musculara si oboseala cu programul obișnuit al zilei înseamnă prezența de intoxicare.
 • umflarea membrelor.
 • Reducerea bruscă a cantității de urină de zi cu zi.
 • Modificări în analiza urinei.

Ce alte studii efectuate

În plus față de analiza creatininei din sânge poate arăta urină biochimice. insuficiență renală acută sau cronică într-un test biochimic poate fi identificat prin cunoașterea creatinina raportul ratei și de albumină. Această analiză se efectuează în termen de trei luni, iar în cazul în care cifrele pentru această perioadă va crește fermitatea, aceasta poate insemna boli de rinichi grave sau a sistemului cardiovascular. În acest caz, medicul curant trebuie să desemneze teste suplimentare pentru a detecta anomalii.

Un alt test pentru determinarea unei deviații probă Reberga. De ce am nevoie de acest test, care arată analiza? Acest test presupune studiu ca sânge și urină, și ajută la determinarea stării rinichilor și a fluxului de sânge în ele.

Recomandate: Care sunt etapele de creatinină a CRF

Cum să luați analiza Rehberg? Material gard pentru test are propriile sale caracteristici. Este important să se respecte toate regulile și se colectează sânge și urină de către toate regulile. Pentru a fi cât mai exacte posibil indicatori, test de sânge pentru biochimice creatininei trebuie să se facă dimineața devreme pe stomacul gol.

Într-o zi înainte de livrarea de sânge este necesar de a refuza de la vizita sala de sport, consumul de cafea, alcool, ceai si proteine.

Urina trebuie colectate la toate speciale. Spre deosebire de alte probe de analiză de urină creatininei necesită colectarea urinei în timpul zilei. Înainte de efectuarea analizei o zi întreagă pentru a colecta urina intr-un recipient mare și păstrați într-un loc rece, care nu pătrunde razele soarelui. Ai nevoie pentru a începe colectarea de la a doua într-un rând urinare. Prima excursie de dimineață la toaletă pentru a trece în mod normal. După aceea, de băncile colectate urina de zi cu zi au nevoie pentru a arunca un număr mic, și să aducă în laborator.

Atunci când se colectează analiza trebuie să urmați câteva reguli:

 • Evitați să luați medicamente.
 • Proba nu poate fi efectuată în timpul menstruației.
 • Este necesar să se observe cu atenție igienei.

Este important să se știe că, la momentul transferului de urină la laborator trebuie să fie informat experți înălțimea și greutatea dumneavoastră.

Amintiți-vă, pregătirea adecvată pentru livrarea analizelor este cheia pentru acuratețea studiului și formularea diagnosticului corect. Analiza se face în decurs de 3-5 zile.

Cum de a scădea performanța

Cu o deviere ușoară poate scădea nivelul creatininei în sânge prin dieta. Dar ar trebui să facă un medic programare. Dacă creatinina seric este foarte diferit de norma, iar aceste abateri continuă să crească, pacientul este prescris hemodializă. Indicațiile pentru hemodializă este o creștere constantă a creatininei. În identificarea unei boli grave, ar putea fi spitalizare. De multe ori, atunci când această abatere este atribuită de albumină. Pentru a preveni condiții periculoase, medicii sunt sfătuiți să doneze sânge cel puțin o dată pe an.

În cazul în care analiza creatininei a avut abateri de la norma, nu ezitați să întrebați medicul, prezența creatininei în sânge, care este? Nu-ți fie teamă să arate prost sau ridicol, crede-mă, ea afectează înțelegerea problemelor pe care le au. Știu că 80% dintre cetățenii țării noastre, așa cum nu știi ce creatinina și ceea ce este pentru. Cu toate acestea, ar trebui să fii sincer cu doctorul, răspunde la toate întrebările sale, aceasta va ajuta să determina mai precis cauza abaterii.

Ei bine, aici vine că organismele chiar și energia noastră în momentul prelucrării emite substanțe nocive care trebuie evitate. Am fost imediat amintit de reactoare nucleare de ce și deșeuri din procesele lor.
Aș dori să învețe ca o consecință a care se ridica. Ei bine, de exemplu, după consumul de alcool, și așa mai departe.
Și totuși, în boli obișnuite, precum răceala slăbiciune el? sau au ceva în acest sens?

Pentru creatinină corpul nostru este un produs secundar în producția de energie din creatina. Deci, analogia cu un reactor este destul de valabil. De boală, în măsura în care îmi amintesc, afectează nivelul creatininei mai prostatita si diabet.
Acceptarea de alcool si alte toxine si imbunatateste viata rinichii nu, deci trebuie să țină evidența produselor alimentare, pentru a proteja nu numai rinichii, dar, de asemenea, pancreas la ficat.

Mulți sporsmeny profesionale care special angajat în culturism consuma creatina ca supliment nutritiv de sport. În măsura în care acest lucru poate fi periculos dacă supradozaj. Cum de a detecta dacă o mulțime de simptome pot fi confundate cu oboseala de obicei? Este posibil să-l determine fără să se oprească exercitarea, sau trebuie să fie testate?