Creatinina în sânge ceea ce este normal pentru bărbați, femei și copii, în timpul sarcinii

În analiza biochimică a creatininei din sânge este un indicator important. Cu acesta, este posibil să se determine cu precizie boala sau anomalie în corpul uman. Ce fel de creatinină în sânge depinde de cursul în continuare a tratamentului, dacă este numit, și dacă el este greșit, pot exista consecințe grave. Din acest motiv, medicii recomandă insistent abordarea cea mai responsabilă pentru pregătirea pentru teste.Ce este creatininei

Formarea substanței de proteine ​​sunt utilizate în procesul de reacție se reduce celulele musculare și este rezultatul accelerării reacțiilor biochimice. metabolismul energetic al celulelor musculare comise creatinină, iar cantitatea si da medicii stiu despre performanta sistemului muscular, precum și organele urinare ale pacientului, ceea ce le permite sa identifice boala intr-un stadiu incipient și a trimis la cursul anchetei adiacente.

Nivelul de substanțe stabile în corpul unui pacient, o măsură semnificativă asociată cu diferențele de gen și ani. Referință Range - date specifice care descriu stabilitatea substanței. Ar trebui să se ia în considerare și să nu intre în panică, că intervalul rezultat în instituțiile medicale este diferit, este un fenomen destul de comună.

Creatinina în sânge ceea ce este normal pentru bărbați, femei și copii, în timpul sarcinii
Foto substanță creatininei

Conform datelor, nivelul creatininei în sânge este mai mic la femei decât la bărbați. Acest lucru se datorează faptului că bărbații au mai mult tesut muscular decât cele de sex mai echitabile. Valoarea de referință a substanței la bărbați următoarele: 74-115 micromol / L. De asemenea, aceste cifre depind de starea fizică a persoanei.

Pentru sexul frumos, creatinină este puțin mai mică 43-90 mol. In timpul sarcinii, această cifră poate fi ușor redusă. Valoarea acestei substanțe în sportivi poate crește, uneori ajunge la oameni. Corticosteroizii, post și pierderea rapidă în greutate poate stimula scăderea bruscă a nivelului creatininei în sânge.

În ceea ce privește copiii, nivelul la copil în vârstă de ani este egal cu 17-35 mol, din cauza mușchilor încă nedezvoltate ale corpului. În procesul de dezvoltare, 1 -14 n. există o creștere proporțională a creatininei în organism, în funcție de creșterea celulelor musculare, și nivelurile de 27-70 mol.

Creatinina în sânge ceea ce este normal pentru bărbați, femei și copii, în timpul sarcinii


Indicatorii de cercetare de laborator

nivelurile de creatinină și rinichi

creatininei în analiza biochimică a sângelui. Aceasta face posibilă determinarea ratei de purificare renale. De asemenea, ofera medicilor posibilitatea de a evalua în mod obiectiv funcția secretorie a înseși organele. Cum? Este direct proporțională cu - superior nivelului de creatinină, mai mare, respectiv, filtrarea în rinichi.

De obicei, valorile biochimice din sânge ale creatininei poate fi diferită de norma, chiar în persoană complet sănătoasă. Acest lucru se explică, luând cantități mari de fluid și utilizarea de diuretice.

analiza numita „probă Rehberg“ în sine. Când țineți-l, face colectarea de sânge dintr-o venă. iar rezultatele sunt prezentate într-o zi.

cantități Semnificație în ser

Unul dintre cele mai importante teste, împreună cu cele de mai sus au creatininei serice. Atunci când efectuează analize biochimice complexe, acest tip de analiză este o parte integrantă. Precum și alte teste de sânge. Nivelul crescut al creatininei indică o deviație în organism, datorită faptului că nu este fermentat dezintegrarea creatina formată în rinichi și este produsul acestui proces.

Cand afectiuni urinare de proces, și anume următoarele simptome și se stipulează în scopul imediat al cercetării:

 • Pennost sau urină amestecată cu sânge.
 • Heavy / urinare lentă și pentru a reduce volumul.
 • umflare severă a corpului, și mai ales - acele falangele și degetele de la picioare, încheieturi.
 • presiune valuri.
 • Durere în mușchi.
 • oboseală cronică totală. redusă atenție, somnolență, etc.
Creatinina în sânge ceea ce este normal pentru bărbați, femei și copii, în timpul sarcinii
dureri musculare

Inainte de studiu, este important să știi!

 • Analiza pentru creatinină, oferă, de obicei dis-de-dimineață. Acest lucru se datorează faptului că rezultatul cel mai corect este dată în cazul corpului „pur“, fără a utiliza orice lichid sau alimente cel puțin o jumătate de zi.
 • De asemenea, se recomandă insistent să nu cedeze la nici un stres fizic sau emotional. Deoarece oricare dintre aceste procese duce la creșterea activității musculare, ca o consecință - rezultatul nesigure test de sânge. Așa cum am menționat mai devreme, cu o creștere a activității musculare, și nivelul crescut al creatininei în sânge.
 • Fumatul este rău! În ceea ce privește sănătatea, cât și pentru analiză. Nu fumati timp de 30-40 de minute înainte de livrarea de analize.
 • Noi nu recomandăm utilizarea de alimente pe zi, dar a permis încă adoptarea de produse alimentare, cu excepția rețete și legume sărate și sărate cu fructe care contin cantitati mari de pigmenți colorați. (Sfeclă de zahăr, cireșe, etc.)
 • Este interzis de la consumul de alcool timp de 36 de ore înainte de livrarea de analize. Alcoolul - o substanță activă, denaturează toate cifrele.

Drogurile și impactul acestora

Cu toate acestea, nu este necesar să se păstreze tăcerea cu privire la orice cronice sau care apar în aceste boli moment. Ele denaturează, de asemenea, rezultatul final al analizei creatininei din sânge.

Dacă ați găsit o greșeală în text, selectați-l și apăsați Shift + Enter sau faceți clic aici și vom încerca să stabilească rapid problema.

Vă mulțumim pentru mesaj. În viitorul apropiat vom corecta eroarea.

Categorii

Deficitul de feritină în sânge
 • test de sange pentru Revmoproby
 • test de sange PSA pentru barbati
 • Indicatori CHEM MCH și analize de sânge
 • test de sange pentru febra tifoidă
 • teste de sânge Immunological
 • Analiza sângelui pentru cariotip
 • Analiza biochimică a sângelui asupra AST și ALT
 • Diagnosticul de celule blastice din sânge
 • Analiza formulei leucocitare sângelui