Creșterea ureei și creatininei în sânge determină rata de tratament

Prevăzută de o analiză biochimică medic a ureei și creatininei - este un alt mod de a detecta încălcări ale metabolismului în corpul uman. Ureea și creatinina sunt primii și parametrii principali ai etapelor primare și critice ale bolilor renale, tulburări ale funcțiilor hepatice și distrofia musculară. Creatinina și ureea sunt similare ca masuri de filtrare glomerulară performanță pochenyh și nivel ridicat este un indiciu de degradare naturale normale schimbă substanțe și, prin urmare, analiza este emisă într-un test simultan al fiecărei componente.Creșterea ureei și creatininei în sânge determină rata de tratament

Ce face această analiză?

Creatinina - un rezultat natural al metabolismului proteic. Este format după scindarea de creatina fosfat in ficat, atunci când intră în sânge ca creatina și excretat în urină. Ureea este baza de urina si neutralizeaza amoniacul, aducând nivelul la normal. Dar, în cantități mari este amoniacul periculos. Cu acest medic scrie în analiza asupra acidului uric. Acidul uric este responsabil pentru retragerea purinelor excretate prin urină. nivelurile crescute în sânge și urină, în primul rând, se găsește în încălcarea filtrării în rinichi.

Creșterea ureei și creatininei în sânge determină rata de tratament
Cu o creștere a creatininei medicul va prescrie teste suplimentare.

Rezultatele analizei depinde de cantitatea consumată de proteină umană, și masa musculară. De regulă, oamenii au crescut ratele în comparație cu femeile. La copii, corpul se dezvoltă, astfel încât valorile indicatorilor pot să difere unele de altele. Pe figuri influente, cu excepția rinichilor, ficatului, cum sunt suspectate coma hepatică la rate reduse. crește uremiei pentru oricare dintre proteine ​​in sange atunci cand nivelul creatininei crescute se realizează pe o perioadă lungă de timp, pentru insuficiență renală continuă să se retragă pe deplin creatininei.

Rezultatele testului de sânge pot fi mai mici decât în ​​mod normal. Acest lucru se datorează condițiilor de sănătate anumite schimbări, de exemplu, condiții de repaus alimentar pentru o lungă perioadă de timp, sarcina (primul și al doilea trimestru, deoarece în acest moment activitatea rinichilor și fructe, de asemenea), deoarece volumul de sânge este crescut. agenți hormonali umani acceptate în mod fals poate scădere a creatininei în sânge. Când creatinină de mai jos?

la nivel înalt

Creșterea ureei și creatininei în sânge determină rata de tratament


Nivel ridicat al creatininei indică tulburări metabolice în organism.

În sângele motivele pentru creatinină, și nu se ocupe cu probleme de sănătate. Nivelurile crescute in sange - un indicator al consumului excesiv de proteine ​​necontrolate și activități fizice frecvente (corpul are o masă musculară ridicată). Creșterea creatininei serice, datorită următoarelor tulburări metabolice:

 • insuficiență renală;
 • iradierii;
 • deshidratare;
 • gigantism și alte boli endocrine;
 • deteriorarea țesutului muscular (mecanic și operațional).
Înapoi la cuprins

Uree în sânge

norma de uree

În mod normal, se presupune că nivelul de uree la femeile gravide este mult mai mic, deoarece rinichii sunt de lucru și fructe prea. aceiași parametri în vârstă tind să crească. Și, spre deosebire de analiza normală a indicatorilor privind creatinină, parametrii normali de uree în sânge nu diferă în funcție de sex.

De ce conținut este crescut de uree?

Rezultatele acestei analize sunt folosite de medici in diagnosticul si profilaxia, precum și pentru evaluarea patologiilor de severitate, prezintă rezultatul tratamentului și eficacitatea acestuia. Pe de uree din sânge afectează starea fiziologică a corpului și a prezentat următoarele suspiciunile bolii în nivelul său ridicat:

 • munca renală;
 • insuficiență cardiacă (infarct miocardic);
 • umflare;
 • arsuri și pierderi de sânge grele;
 • obstrucție intestinală și urinare;
 • Preparate hormonale.
Înapoi la cuprins

Cauzele de conținut scăzut de uree

Reduce performanța de uree, precum și creatininei în sânge, poate fi la fel cauze: sarcina si prelungita dieta saraca in proteine. In plus, reducerea ureei cauza:

 • Suplimentarea cu HGH;
 • boală hepatică severă;
 • lipsa congenitală de enzime specifice, care sunt implicate în formarea ureei;
 • îmbunătățită de prelucrare a proteinelor și de ieșire.
Înapoi la cuprins

Cum să luați un test de sange biochimie?

Creșterea ureei și creatininei în sânge determină rata de tratament
Analiza de necesitatea de a lua în dimineața pe stomacul gol.

Analiza biochimică se jeun. Cel puțin 8 ore nu pot mânca, bea băuturi diferite (suc, ceai, cafea), și lăsați să ia apă numai în cantități limitate. Înainte de a analiza este necesar să se clarifice livrarea de boala care o persoană este bolnavă, și o listă de medicamente luate. Deoarece rezultatele pot fi crescută după antrenament sportiv și consumul de carne și alte alimente care conțin proteine, este necesară pentru câteva zile înainte de a lua analiză, să nu mănânce alimente bogate în proteine ​​și să nu se angajeze în sport.

Tratamentul cu o creștere a ureei și creatininei

Odată ce biochimie emis de uree de înaltă și creatinina, medicul, toate testele suplimentare, atribuie adecvate tratamentului diagnostic. In insuficienta renala, boli de ficat, dezechilibru hormonal si a altor boli care pot duce la un astfel de rezultat, medicul prescrie medicamente care reduc sarcina asupra rinichilor, controlul și normalizarea procesului de defalcare proteine, și de a restabili echilibrul hormonal.

Dieta în timpul tratamentului

Dacă creșterea valorii creatininei în sânge, nu cu mult mai mare decât în ​​mod normal, sunt ajustate pentru a scădea cu o schimbare a stilului de viață.

La o Creșterea valorii creatininei se recomandă reducerea activității fizice (nu poate fi complet exclus că nivelul de uree nu a fost redusă sau a scăzut sub normal drastic). Este important să se păstreze regimul de băut și să bea cel puțin 8 pahare pe zi. In plus, atribuit o dietă în care proteina reducerea consumului alimentar la 200-250 g pe zi, cu respingerea de grăsime la proteina alimente vițel, carne alba de pui, iepure.