Creuzetul pentru topirea metalelor - de ce nu ar trebui să-l facă cu propriile sale mâini

Mulți meșteșugari face pentru creuzete de topire a metalelor, cu mâinile lor au lucrat tehnologia lor și calitatea acestor produse este destul de bun. Dacă produceți creuzetul cu propriile lor mâini - un lucru nou, această revizuire va ajuta la a determina ce mod de a merge mai departe: pentru a face creuzetul însuși sau cumpara-l de la producător direct, fără intermediari.  1. Principala problemă - compoziția argilă inconsecvente în greutate. Alte depozite de argilă sunt caracterizate printr-o compoziție diferită, obținându-se astfel calitatea necesară a produselor ceramice din argilă calitativă specifică și compoziția cantitativă.
  2. Argila utilizate pentru fabricarea de creuzete din ceramică, psihiatru, diferite argile - contracție este diferită. Dacă gatiti în loturi creuzete de mari și să cumpere argila de același tip într-o cantitate mare, aceasta nu este o problemă. Contracția de argilă se calculează în avans, iar produsul finit se obține forma dorită și dimensiunile rula extrem de mici. Dar dacă creuzete din ceramică sunt făcute de la caz la caz, utilizați alt lot de lut, apoi să poarte mărimea potrivită este problematică, a crescut rata de defect.
  3. creuzete din casă ceramice păstrat număr mic de călduri, atunci când se utilizează tetraborat de sodiu (borax) din ceramică creuzete din casă microfisurilor acoperite destul de repede și să devină improprii pentru metale suplimentar topire.
  4. creuzete din casă nu sunt de multe ori lăsate să se usuce, motiv pentru care, atunci când metalul se topesc în corpul creuzetului, există tensiuni suplimentare și rupe creuzetul.
  5. creuzete din ceramic Homemade obținut cu pereți și necesită mai mult timp pentru încălzire, crește consumul de energie atunci când topirea metalului.


Cea mai bună opțiune pentru majoritatea topire a unui metal este un creuzet din ceramică, dar nu fiecare creuzet ceramic adecvat pentru topirea metalelor. Luați în considerare această întrebare cu mai multe detalii. Начнем с того, что керамические тигли, которые наиболее часто встречаются на румынском рынке, делятся на фарфоровые, корундовые и тигли из кварцевой керамики. creuzete de portelan nu sunt potrivite pentru topirea multe metale din cauza flăcărilor sale relativ mici. creuzete din corindon și durabil, dar la topirea metalelor rezistente la foc este o foarte importanta limitare: creuzet corindon nu pot fi încălzite și răcite rapid, corindon viteză de răcire creuzet 2-3 ° C / minut. Pentru topirea metalelor, în modul schimbare temperaturi creuzet adecvat de cuarț ceramice sinterizate.

Creuzetul ceramice cuarț inerte la metale refractare, stabile chimic, rezistent la schimbări bruște de temperatură. Pentru persoana neantrenat pentru fabricarea de înaltă calitate cuarț ceramice sinterizate creuzet necesită cheltuieli inutil de mare de timp, materiale și energie pentru lucrările experimentale. Astfel, pentru un incepator este mult mai profitabil să facă un creuzet de topire a unui metal cu mâinile lor, și să cumpere direct de la producător creuzete. Prețurile creuzete din ceramica de cuarț poate fi văzut aici (lista de prețuri).

Creuzetul pentru topirea metalelor - de ce nu ar trebui să-l facă cu propriile sale mâini