Cum a inventat ceasul - lumea interesantă

Ceasuri - indispensabile în instrumentul nostru de zi pentru măsurarea timpului. Vorbind despre inventarea ceasului, trebuie remarcat faptul că primul ceas a fost inventat în Babilon 3,500. Cu ani în urmă. Acestea au fost cadran solar, care a constat din cadran de piatră și a pus-o în mijlocul tijei, umbra care arată timpul. În ciuda simplității, acuratețea și fiabilitatea mecanismului, în ore de soare a fost un dezavantaj - ele pot lucra doar la lumina zilei și ora solară.


Mai târziu, grecii au inventat un ceas cu apă - turnat apă într-un vas și infiltrațiilor de apă până când nivelul apei a scăzut, acest nivel este determinat de ora. În Europa și China au fost populare ceas de foc - pe o lumânare făcută de divizare, așa cum a fost calculat timpul de ardere.
în urmă cu aproximativ o mie de ani, prima clepsidra, care măsoară perioade scurte de timp. Acest tip de ceas este folosit chiar acum, de exemplu, pentru a verifica citirea la echipament școlar.


In 1657 savantul olandez Christiaan Huygens a inventat primul ceas cu pendul, iar în 1670 a apărut ceasul cu minutarul. Puțin mai târziu, în 1675, după multe cercetări, Huygens a fost capabil să dezvolte un mecanism de ceas, care ar putea lucra atât pe uscat și pe mare. Dar timpul arătat de ceas, nu a fost încă exacte.
Cum am inventat primul ceas, care arată ora exactă? Ei au fost inventat de John Harrison în 1735, dar a lucrat cu inexactitatea de 5 secunde pe zi. La doar 30 de ani mai târziu, Harrison a reușit să reducă inexactitatea orele zilnice de lucru până la 1 sec.
Aleksandr Beyn în 1840 a inventat primul ceas electric, care a avut, de asemenea, variații în acuratețea afișării timpului. Ceasurile mecanice cele mai exacte au fost produse prin dezvoltarea William Schott, a cărei exactitate corespundea abaterii de la 1 secundă. pe an. Aceste ore ar putea depăși o mișcare de cuarț, care a apărut în 1918
În anul 1949, a fost făcut ceasuri atomice, analogi din care le folosim în zilele noastre îmbunătățite. În 1967, oamenii de știință au ajuns la concluzia că Pământul încetinește rotația și viteza este instabilă, din cauza căreia sa decis să treacă la standardul de timp atomic.