Cum de a alege cuptorul pentru o baie sau un cuptor care cel mai bine

Danseaza din sobă

"Banja Soars, reguli sauna"
Proverb.

Bath este un paradis pentru trup si suflet. În plus, acesta este capabil să vindece cele mai multe boli. Ea efect universal asupra sănătății umane. Dar acea cameră aduce foarte distractiv incredibil și efecte benefice asupra organismului, este necesar să se aleagă cuptorul potrivit.Ce cuptor pentru a alege pentru o baie?

Pentru a începe, cuptorul trebuie să fie rezistente la foc, convenabil și compact, și au, de asemenea, structura care reduce la zero posibilitatea de arsuri atingerea accidentală. În plus, cel mai bun pentru cuptorul de baie trebuie să fie optim puternic pentru a încălzi camera de baie, pentru a încălzi cantitatea dorită de apă pentru a asigura toate lavabile abur moderat caldă și abur uscat, la finalul procedurii. De preferință, cuptorul a fost încălzit suficient de spori, și se răcește treptat și de a conserva, astfel, combustibil. Ar trebui să fie posibilă, pur și simplu de control al puterii pe o gamă largă. Nu este de mirare ei spun: „Gustul și culoarea tovarăși acolo“, și tipul - la fel.

Ce un cuptor pentru o baie este mai bine?

Orice tip de cuptor are plusuri și minusuri. Prin urmare, pentru a decide ce să aleagă pentru un cuptor cu baie, este necesar să se înțeleagă caracteristicile sale de bază.

Aici, de exemplu, un cuptor cu gaz au următoarele avantaje: o rată de încălzire bună, utilizarea apei pentru încălzire și care sprijină o temperatură predeterminată în abur. Cu toate acestea, în cazul în care este conectat gaz conducte, cilindrii nu imposibil de satiate cuptorul pentru baie. Da și dimensiunile în cuptoare de gaz sunt de obicei mari, astfel încât acestea să ia o mulțime de spațiu.

Cum de a alege cuptorul pentru o baie sau un cuptor care cel mai bine

Aragaz pentru bai

Dacă vorbim despre avantajele cuptoare electrice. se caracterizează prin următoarele: lipsa de manipulare a lemn de foc si fum probleme, permițându-vă să nu fie frică de monoxid de carbon. Ele sunt compacte și complet în condiții de siguranță. Electrice, precum și de gaz, se încălzește rapid baia camerei la temperatura dorită și păstrați-l la nivelul corect, atâta timp cât este necesar. În plus, este ușor de controlat. cadru din tablă de oțel multistratificat protejează de arsuri accidentale. Cuptorul este echipat cu un dispozitiv de siguranță împotriva supraîncălzirii și un termostat. Un alt plus - electric, puteți transforma pur și simplu dezactiva oricând doriți.

Cum de a alege cuptorul pentru o baie sau un cuptor care cel mai bine

cuptor electric pentru baie

Poate că numai unul, dar semnificativ dezavantaj - o posibilă limitare a numărului de kilowați de energie electrică alocate consumatorului. Și a fost foarte, în comparație cu perioada sovietică de neuitat, destul de scumpe. Alegerea unui incalzitor electric, este necesar să se ia în considerare consumul său - pe metru cub de spațiu este necesar pentru fiecare kilowatt de energie electrică. Prin urmare, multe cottagers pus într-o baie de cuptor electric este pur și simplu neprofitabilă.

cuptor cu lemne - cel mai bun cuptor pentru o baie, oricum. Acestea creează o atmosferă unică în camera de aburi din prezenta baie ruseasca. Și dacă pe aragaz pentru a stropi un pic de bere sau cvas? Cu toate acestea, există unele nuanțe. În lipsa cronică de timp în afaceri cifra de afaceri de personal de astăzi, va fabricat de preferință din metal, nu cărămidă cuptoare tradiționale, deoarece acesta din urmă va trebui să adăugați nu numai (lung, dificil, costisitoare și nesigure), dar, de asemenea, să se încălzească suficient de încet, și vor lăsa o mulțime de lemn de foc, dacă există în zona (care, de asemenea, poate fi o problemă).Cum de a alege cuptorul pentru o baie sau un cuptor care cel mai bine

Baie de cuptor cu lemne

Modele de cuptoare de metal -kamenok extrem de variate și practice, deoarece acestea oferă utilizarea pieselor prefabricate. In astfel de cuptoare de creștere rapidă a temperaturii aerului, ceea ce face posibil să se înceapă procedurile de baie binecuvântaților literalmente treizeci de minute după începerea încălzirii. Sunt excluse, așa cum sa menționat mai sus, probabilitatea de intoxicație cu monoxid de carbon. Pentru cuptoarele de metal, în comparație cu cărămidă, nu au nevoie de construcție specială de fundație. Mai mult, această variantă de realizare a cuptorului suficient estetic și ecologic. Sobele sunt realizate din tablă cu o grosime de cinci milimetri. Rezervorul de apă de încălzire poate fi amplasat în orice parte convenabilă. piatra are o camera completărilor speciala in aer liber termic. Astfel de cuptoare cu sunt suficient de economice.

Cum de a alege cuptorul pentru o baie sau un cuptor care cel mai bine

baie cuptor metalic

Și totuși din cuptoarele de metal au câteva „dar“. Deși au încălzit rapid, dar se răcească repede. Mai mult decât atât, încălzirea suprafeței este neuniformă. Atinge o pereche bună o jumătate de oră după terminarea cuptorului destul de dificil. Pentru a nega această proprietate într-un fel negativ, în afara cuptorului au un furnir de caramida, dar nu prea aproape, și se lasă spațiu pentru fanta de aer. Și în interiorul celulelor de combustibil ar fi o idee bună să se alinieze (impune) cu cărămidă refractară pentru a prelungi durata de viață utilă. Celulele de combustibil ar trebui să fie voluminoase și de dorit profundă. Acest lucru se face, astfel încât înălțimea flăcării într-o mare cuptoare cu lemne. suficient de lemn la temperaturi ridicate de ardere cu flacără puternică necesită o cantitate mare de oxigen, astfel încât este necesară prezența bar grătar de fier. Eliminați toate cenușă ca un întreg, fără a opri cuptorul focarului, permite un sertar special.

Cum de a alege un cuptor de piatră și cum să aibă grijă de ei?

Cerințe de bază pentru a rocilor de saună - este capacitatea termică, densitatea, și absența de radioactivitate. Cu toate că prezența acestuia fără echipamente speciale nu pot fi verificate, totul depinde de zona în care au fost aduse. Pietrele trebuie să fie în măsură să se acumuleze și, treptat, da căldură nu crapă din apă și să reziste la temperaturi înalte.

În aceste vremuri pietrele care au cea mai mare cerere în rândul cumpărătorilor pentru saune si bai sunt bazalt, talkohlorid, gabbro-diabase și jadeit. Toate acestea sunt disponibile în comerț. Dintre acestea, jad - este un singur mineral, în timp ce pietrele rămase - roci vulcanice. În practică, clienții aleg adesea jadeit, deși costul său este mai mare.

Fără fisuri ascunse și a verifica puterea de pietre lovesc între ele sau cu un ciocan. piatră bun produce un sunet gol când este atinsă și nu colaps de șoc. Există un alt mod, mai eficient - pentru raskalivayut piatră și coborât în ​​apă. Dacă el poshipel, dar nu a crăpat, este potrivit pentru a fi utilizat.

Selectarea piatră rocă și verificarea rezistenței, este urmată pentru a determina fracția (uniformitatea compoziției materiei și amploarea pietrei individuale). La instalarea unui cuptor electric este necesar să se asigure că fiecare piatră este între elementele de încălzire și nu prea presate pe ele. Pentru costum de lemn și fracții mari și mijlocii. Pietrele soba lemn stivuite container dupa cum urmeaza: partea de jos o treime din volum fracțiunile sale grosiere menționate mai sus au fost plasate mediu, iar partea de sus din nou, dacă este necesar, sunt puse mari. Când de stabilire trebuie să se asigure că pietrele închise minimum deschideri cu zăbrele între container pentru pietre și camera de ardere. Un mai important lucru despre care este adesea trecute cu vederea, înainte de a le stabilire ar trebui să fie clătite bine cu apă curentă.

Ce să cumpere o sobă pentru o baie?

La alegerea unui anumit cuptor pentru o anumită baie ar trebui să știe exact modul în care acestea vor fi utilizate, dacă băile construcție pentru instalarea cuptorului de proiectare și caracteristici tehnice corespunzătoare. Și cel mai important, calitatea aburului, care poate pregăti cuptorul selectat în aceste condiții.

Prin alegerea corectă a cuptorului va depinde, venirea ta după instalarea sa în baie clasic sau fierbinte rus, și se poate întâmpla ca scop în sauna finlandeză sau turca. Cu alte cuvinte, cuptorul, fie că este vorba de baie din lemn sau cărămidă creează un climat interior afecteaza sentimentul, starea de spirit și starea fizică a persoanei care stau în ea.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că, pe lângă cuptor în formarea climatului pereche și să se angajeze confort interior și un sistem de aerisire cu aburi, precum și dulce, dar nu excesiv, mătură. Dar mai mult pe altă dată ...