Cum de a apela un magazin de îmbrăcăminte - alegerea unui nume mai bun

În procesul de deschidere a unui magazin de îmbrăcăminte există o întrebare cu care se confruntă mulți antreprenori, „Cum se numește un magazin de îmbrăcăminte?“ Magazinul nu ar trebui să fie pur și simplu numit. Titlul trebuie să fie sonor, vibrant, memorabil. Cei mai mulți oameni de afaceri nu acordă o mare importanță pentru această etapă și a da numele magazinului, de obicei, sunt similare cu sute de alte astfel de magazine. Dar acest lucru nu este corect.De la numele magazin depinde și de soarta sa. Dacă nu ar fi așa, nu ar fi existat astăzi numirea, nu a dat marketing problema care suma de timp. Prin urmare, în scopul de a atrage cumparatori la noul magazin de îmbrăcăminte lor, numele ar trebui să fie ușor de reținut gama, rare și relevante.

Cum de a apela un magazin de îmbrăcăminte - alegerea unui nume mai bun

Cum de a veni cu un nume original pentru orice magazin de îmbrăcăminte?

Atunci când alegeți un nume pentru fiecare magazin trebuie să ia în considerare gama sa. Numele trebuie să se potrivească elementele vândute. Dacă stocați toate hainele de la furnizori din China, numele „Moda Italia“ sau „Italyanochka“ pierd în mod clar unul.

În cazul în care magazinul multi-brand, numele va veni destul de dificil, deoarece toate expresiile cele mai simple și banale deja demontate concurenți. Pentru a simplifica sarcina dvs., vă puteți baza pe cele 7 grupuri.

Grupa 1: mărfurile în general (îmbrăcăminte, modă, stil, rochie, stil).

Grupa 2: scara (planeta, lume, țară, galerie, acasă, salon, de tip boutique).

Grupa 3: Calitate (Economie, imagine, buget, exclusiv, de elită, clasa, șic, de birou, otkutyur).

Grupa 4: relevanță (stoc, manie, cu discount, mâna a doua, de colectare a tendinței).

Grupa 5: împărțirea grupurilor-țintă (sex, vârstă): vumen doamnă, macho, señor, adolescenti, fata, unitatea, solidă, puștiule.

Grupa 6: produse materiale / grup de produse (in, tricotaje, paltoane, jachete, halate).

Grupa 7: clienti (familie, noi, nostru, a noastră, în casa-în-față).

Trebuie să faci o masă personală cu șapte echipe. Fiecare dintre ele ar trebui să fie cuvintele care descriu magazin de îmbrăcăminte. Cuvintele din diferite grupuri sunt combinate, iar metoda de selecție aleasă opțiunea dorită. Dar nu poți folosi mai mult de trei cuvinte în fiecare grup. Un număr maxim de două.

Cu magazine monobrand tot mai ușor. Din moment ce el este specializat într-o singură marcă, o marcă de haine, puteți apela doar la fel ca nume de marcă. Acest lucru oferă două avantaje:

1. Nu este nevoie să pierdeți timp și puzzle-ului peste numele, acesta este deja făcut.

2. Mărci pe buzele tuturor, prin urmare, în cazul în «Mango» îmbrăcăminte cumpărători magazin de vin, ei știu că vor găsi aici doar hainele dintr-o singură sursă, adică, campania lor direcționată.

Stoke-magazin are o capcană. Faptul că drena toate asociate cu mâna a doua (în cele mai multe cazuri), iar dacă i-ai da un alt nume banal „european run-off“, cumpărătorii vor trece pur și simplu, gândindu-se că la mâna a doua dată a fost deschisă. Prin urmare, alege un nume pentru flux mai bun pe principiul de magazine multi-brand, astfel încât să nu inducă în eroare consumatorii în avans.

Atunci când alegeți un nume pentru mâna a doua, este mai bine să se concentreze asupra a ceea ce este de îmbrăcăminte pentru straturile inferioare și mijlocii ale populației, care este prețuri scăzute. Din nou, aveți nevoie pentru a evita denumirile standard „haine pe greutate“, „Doar o mâna a doua“ și așa mai departe, și să încerce să adăugați aroma.

Cum de a apela un magazin de îmbrăcăminte - alegerea unui nume mai bun

Denumirea și generarea de titluri

Naming - este de a crea un nume pentru marca, o anumită companie. minciuni sale secrete în înțelegerea ideii de avantajele companiei sau produsul care vă permite să explorați profund piață, publicul țintă. După crearea o analiză detaliată și aprofundată a cuvântului sau a expresiei, care îndeplinesc în totalitate parametrii specificați și caracterizează nu numai gama, dar grupul țintă.Naming are patru etape.

1. Definirea obiectivelor, sarcină funcțională, care trebuie să poarte numele.
2. Selectarea de cuvinte care caracterizează toate părțile magazin de produse. Și din opțiunile este selectat cuvântul corespunzător.
3. Evaluarea eficienței în numele dezvoltate.
4. Verificați dacă identifică numele identice.

Rezultatul perfect îndeplinește următoarele criterii:

1. Concizia
2. Relevanța
3. unicitatea
4. Dreptul de asociere
5. O posibilitate reală de a utiliza în diferite domenii de activitate

Numele pe care îl puteți gândi și de cele mai multe, dar puteți apela la companiile implicate în denumire. În cazul în care, în al doilea caz, totul este clar (antreprenorul plătește banii companiei oferă informații ei despre produs și publicul-țintă), în primul caz, puteți lua ideile proprii, aduc prieteni și rude pentru a aranja sondaje pe internet sau, poate, printre viitorii angajați, și puteţi utiliza generatoare speciale, care ridica o mulțime de sinonime și, uneori, dau opțiuni foarte bune.

Principalul lucru pentru a lua în considerare mai multe aspecte:

1. Caracteristicile de formare a cuvintelor
2. Percepția numelui cumpărătorilor
3. Abilitatea de asociere necorespunzătoare.

Cum de a numi magazin de îmbrăcăminte pentru femei?

Pentru a apela cu succes un magazin de îmbrăcăminte, aveți nevoie pentru a analiza tendința de concurenți. Și au chemat magazin de îmbrăcăminte pentru femei? Recent, mai multe și mai multe magazine vine cu nume împrumutate (italiană, franceză, spaniolă mai puțin). nume de femeie, aparent a trecut peste tot ( "Angelica", "Beatrice"). Puteți veni cu numele asociate modei europene ( „parizian“). Dar gama ar trebui să fie din Europa și nu din China.

Succes treci opțiune pentru următoarele:

Atunci când alegeți un cuvânt străin, trebuie să se bazeze pe pronunția convenabil pentru a evita orice întrebare cu cumpărători, „Și cum este de a citi?!“

Cum de a numi magazin de îmbrăcăminte pentru bărbați?

Cum de a apela un magazin de îmbrăcăminte - alegerea unui nume mai bun

Dacă trebuie să se gândească la modul de a numi magazin de îmbrăcăminte pentru bărbați, nu trebuie să exagerați. În acest caz, regula: „mai simplă, cu atât mai bine.“ Nu este nevoie să inventeze orice desene străine complicate. Este mai bine să opteze pentru cuvinte simple, dar importante din Romania.

1. „Gentlemanul“.
2. "Domnule."

Evitați catchphrases populare cum ar fi „dude“ sau „Casanova“. Reacția cumpărătorilor de sex masculin va fi ambiguu.

1. „Aesthete“
2. "Forward"
3. "El Bravo"
4. "Oscar"

În mod ideal, numele revistei pentru barbati este fara cuvinte „moda“, „stil“, „moda“ și așa mai departe.

Cum de a numi magazin de îmbrăcăminte pentru copii?

Înainte de a apela magazin de îmbrăcăminte pentru copii, trebuie să ne amintim că copiii să se bucure și să fie asociate cu acestea. sunt permise Cele mai populare opțiuni: „Buslik“, „Ursul“.

Dar dacă magazinul de sex feminin masculin și vă puteți gândi de nume care ar acoperi întregul grup de vârstă, există un pic diferit. În cazul în care mărfurile sunt proiectate pentru copii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani între, ele nu sunt susceptibile de a obține într-un magazin numit „Prichindelul“.

Prin urmare, dacă sunt de vânzare de bunuri pentru copii, numele costum: „Sun“, „Peter Pan“ (pentru băieți), „Micul Fairy“ (pentru fete), „Năzbâtie-maker“, „gândaci“.

Cum de a apela un magazin de îmbrăcăminte - alegerea unui nume mai bun

Pentru mai în vârstă, puteți utiliza personaje din desene animate populare și basme. Ele sunt de obicei bune memorabilitate, nu numai pentru copii, ci și pentru părinți.

1. „Regatul“
2. "Superdetki"
3. "Goofy"
„quartilul pentru copii“ 4.
5. „o dorință puternică de a“
6. „Domnul“

Cum de a numi magazine de îmbrăcăminte cu un anumit produs?

Gândiți-vă la modul în care puteți apela un magazin de îmbrăcăminte pentru un grup țintă specific (lucrători de birou, tineri), acesta poate fi mai ușor decât crezi. Aici problema este simplificată prin faptul că există deja un indiciu de stil al magazinului, potențialii cumpărători săi.

De exemplu, dacă este sport magazin, atunci nu va uita părinții sau copii femeile mai în vârstă. clienții săi vor, într-o mare măsură, tineri, sportivi.

Numele trebuie să vină cu baza stilului este de a vinde haine. De exemplu, pentru un magazin de articole sportive acest lucru poate fi „World of Sport“, „Winner“, „Sport-stil.“

Dacă acest magazin de haine de afaceri, opțiunile corespunzătoare sunt „stil de afaceri“, „Oficial“.

mai multe variante ale cuvântului „clasic“, vă puteți gândi pentru magazin cu îmbrăcăminte clasic, „Clasic“, „Clasic“, „stil clasic“, „clasa“.

În cazul în care un magazin de îmbrăcăminte se adresează tinerilor, este posibil să se insereze cuvintele de argou care sunt stocate rapid adolescenti sau ceva luminos, dinamic: „Creative“, „proaspete“, „Impuls“, „Oxigen“, „Ozone“, „Drive“. Principalul lucru este că numele sunat în tineri, și nu snob.

Pe de o parte, cred că de un nume nu este ușor. Puteți alege o lungă perioadă de timp, pentru a compune, de a cere prietenilor și, în cele din urmă, alegerea potrivită, dar apoi se dovedește că un magazin este deja acolo și este destul de succes. Și din nou, pentru a atinge tot felul de nume, până atunci, care nu este ocupat de nimeni și, în același timp, ușor de reținut. Dar, pentru a veni cu un mare titlu în virtutea valid și fără ajutorul profesioniștilor. Principalul lucru să știe ce și cine oferă magazin de îmbrăcăminte.