Cum de a deveni un donator de sânge

Este periculos să fii un donator

Nu. In 450 ml de sânge donor este luat și un pic mai mult pentru analiză (50 ml). Dacă luăm în considerare faptul că în organism suntem în mod constant circulat cinci litri de sânge, atunci această pierdere nu numai nu sunt dăunătoare, dar, de asemenea, are un efect mic stimulatorie.Dar toate acestea este vorba despre donatori care cântăresc mai mult de 50 kg. În cazul în care greutatea dumneavoastră este mai mică, iar volumul de sânge este mai mic, ceea ce înseamnă că donație nu va fi în siguranță.

Cum de a deveni un donator de sânge
Donator - nu doare și nu este speriat

Desigur, toți avem reacții diferite la procedura, cineva ar putea deveni bolnav. Prin urmare, donatorii cer mereu modul în care se simt: nimeni nu are nevoie de o persoană să-și piardă cunoștința din donații de sânge. Și acesta este motivul pentru care donatorul poate avea o perioadă de odihnă la locul de muncă în ziua donării și după.

Și pentru a fi în siguranță în ceea ce privește de transmitere a bolilor donator. La stațiile de transfuzie de instrumente de unică folosință numai utilizate, toate procedurile sunt de așa natură încât donatorul nu ar putea fi infectate cu HIV sau hepatita.

Cum să se pregătească pentru donare de sânge

Înainte de procedura, donatorul trebuie să fie de cel puțin o zi de dieta: ceva gras, prăjit, afumat și picant, fără ciocolată și produse lactate.

Cu trei zile înainte de donare de sânge nu pot bea analgezice si aspirina. Timp de două zile, aveți nevoie pentru a elimina complet alcool.

In ziua de donare de sânge trebuie să-mănânce cereale pentru micul dejun pe ceai și bea apă.

Cu o oră înainte de donații nu fumez. Este nevoie de mai mult nimic special.

Ce să aducă

Documentele - pașaport. Dacă sunteți înregistrat într-un alt oraș, certificatul de înregistrare: să trăiască în oraș cel puțin un an pentru a deveni un donator. Dacă sunteți înregistrat în zonă, aduce epidokruzhenii certificatului.

Lounge donator nu funcționează peste tot. În orice caz, aduce un termos de cald și puternic ceai dulce și bun de calorii pentru a mânca imediat după donare.

Cum este donația

Înainte de donare donator suferă de mai multe inspecții.

  1. Recepția și completarea unui chestionar. Aflați dacă o persoană poate dona sânge la toate și dacă nu există contraindicații.
  2. Examenul medical. Este necesar ca persoana cu boala nu a devenit un donator.
  3. Test de sange. Check out principalii indicatori care indică starea de sănătate a donatorului.


Numai acei donatori care au trecut prin toate filtrele, da de sânge.

Procedura în sine durează un minim de timp: vă spălați pe mâini și coatele, stai pe un scaun, urmați instrucțiunile personalului medical (de exemplu, stoarce și se pot relaxa cu pumnul pe echipa) - și toate.

Un singur foc, 15 minute - și ești un donator.

Nu doare. Ace pentru donații mai mari decât pentru un test de sânge de rutină, dar personalul de la stația de transfuzie de sânge este capabil de a intra in vena cu ochii închiși.

Ce se poate face după donare

Cel mai bine este să imediat după donație nu va lua timp pentru a bea ceai dulce puternic și o mușcătură de a mânca ceva nutritive pentru a recupera pentru o altă stație de transfuzie. Dacă începeți să vă simțiți amețit, următoarea va fi medicii care au revenit la normal.

Cum de a deveni un donator de sânge
Ne trezim și să bea ceai dulce dintr-un balon

Cu toate donarea de securitate - stres, astfel încât în ​​plus pentru a încărca în sine nu poate fi pentru câteva zile. Acest lucru înseamnă că exploateaza la locul de muncă, exerciții fizice și sarcina imunității ar trebui să fie excluse. Odihna, somn, mânca bine și nu merg în locuri aglomerate.

Restaurarea va pleca aproximativ trei zile. Înainte de examene, interviuri și aspecte importante, nu verifica sânge: vei trece peste asta.

Ce face un donator

Donatorii plățile depind de procedura pe care o alegeți (puteți dona sânge, plasmă, trombocite), ceea ce este sânge (pentru un grup rar să plătească un pic mai mult), iar minimul de existență (care se calculează compensația pe ea). Toate acestea, este necesar să se clarifice deja la stațiile de transfuzie din zona dumneavoastră.

Chiar daca inchiriati sângele donat, vei fi compensate.

Compensarea - fie o masă caldă sau valoarea în termeni de bani. În banii noștri oraș pentru a compensa. Pe donator, vom apoi cumpăra în prăjituri de cofetărie pentru birou întreg.

Cum de a deveni un donator de sânge
Deci, vom merge pentru o dulce

Dacă doriți să devină un donator de onoare, dona sânge și componentele au nevoie doar libere (de 40 de ori sau de 60 de ori plasma sanguină).

În plus, donatorul primește două zile: ziua donării și a doua zi. Acestea pot fi folosite imediat sau adăuga la vacanță.

Și un bonus - un test de sânge pentru infecții periculoase: HIV, hepatită, sifilis. Acesta poate fi luat de la stația de transfuzie în câteva zile.

Cum de a deveni un donator de sânge
Am meritat acest selfie

Aceasta poate lua

În plus față de donator de sânge poate dona plasma.

Când ne arendează tot sângele, vom lua pur și simplu 450 ml, și apoi prelucrat după cum este necesar. La livrarea de plasmă luate numai porțiunea lichidă a sângelui și solide reciclate. Plasmafereza durează aproximativ 40 de minute, trebuie să fie înregistrate în prealabil și să aducă ajutor suplimentar o dată sau de două ori pe an.

Beginners donatori chirie numai sânge integral.

După două sau trei donații complete pot trece la plasma.

Cât de des pot dona sânge

Plasmafereza transferat mai ușor, astfel încât plasma poate dona mai frecvent decât sânge: la fiecare două săptămâni. După donațiile merg pentru a trece plasma poate fi într-o lună.