Cum de a începe să atragă un copil de luni de zile cu privire la sănătate populare

Hrănirea un an primul copil al vieții este foarte importantă în ceea ce privește dezvoltarea sa de sănătate. Din nutriție, introducerea corectă și la timp a alimentelor complementare va depinde de relația sa cu produsele alimentare în viitor. Desigur, alimentul cel mai natural și sănătos un copil în primele șase luni de viață - este laptele mamei. Și dacă copilul este bottle-- formula pentru sugari de înaltă calitate, adaptate. Dar copilul creste, are nevoie de mai multe substanțe nutritive, vitamine și minerale pentru creștere și dezvoltare. Vine un moment în care este timpul pentru a începe alimente solide. Hai să vorbim despre această etapă crucială a vieții fiecărei familii în cazul în care copilul creste. Cum de a începe să atragă un copil de luni de zile, vă vom spune pe site-ul www.rasteniya-lecarstvennie.ru.Când a introduce alimente solide primul copil?
Acum chiar zece ani, pediatri sfătuit să atragă un copil să înceapă suc proaspăt, deoarece vârsta de două săptămâni. Ea a trebuit să fie adăugate la formula pentru sugari sau vodichku literalmente a scăzut. În prezent, tendințele s-au schimbat, nutriționiștii spun despre pericolele de hrănire complementare timpurie pentru copii. Prin urmare, a recomandat astăzi pentru a începe cu introducerea de noi produse care nu înainte de șase luni. Acest lucru este valabil pentru copiii care sunt alăptați la sân. În ceea ce privește copiii care primesc formula pentru sugari, acestea trebuie să ademeni cu cinci luni și jumătate.

Dar nu sta un copil în ziua fixată la masă și începe alimentarea noul aliment pentru el. Stai cu ochii asupra comportamentului copilului. De obicei, vine un moment când îți cere să faci ceva cu masa pentru adulți. Deci, e timpul să-l hrănească.

Schema de hrănire copilul de o lună

6 luni:
Deci, în cazul în care copilul avansat de șase luni, el este sănătos, în toane bune începe să gătească terci sau piure de legume. polizor Grind utilizând o cantitate mică de porumb, orez și hrișcă. Se fierbe apa terciul consistență lichidă. Se răcește. Puteți folosi terci de construcții și piure de legume pentru produse alimentare pentru copii.

Pentru piure de legume este cel mai potrivit fiert tineri dovlecei, conopidă sau cartofi. Crush-le blender.
Linghurita pentru alimentarea clătire cu apă clocotită, se răcește. Pentru prima hrănire este suficientă doar 1-2 lingurițe de făină de ovăz sau piure de cartofi. Apoi ofera copilul san sau sticla cu amestecul. Treptat aduce volumul unei porțiuni de alimente complementare până la 100-150 g7 luni:
La această vârstă, puteți mash copilul din diverse, deja familiarizați cu el legumele. gatiti special supa de supa de legume pentru el. Adăugați la supa și piure de o cantitate mică de ulei vegetal, gălbenuș de ou (un sfert de lingurita, nu mai mult de două ori pe săptămână).

8 luni:
Acum este timpul pentru a încerca un desert. Se prepară un piure de piersici proaspete, mere dulci, pere, le amesteca cu cereale, ofera un copil desert ca un fel de mancare separat. În același timp, rețineți că, dacă înainte ca el a mâncat deja 70 de grame de legume, desert poate da nu mai mult anilor '50
De asemenea, este deja posibil pentru a încerca iaurt si branza de vaci. Timp de o zi, un copil poate mânca brânză de vaci conținut redus de grăsimi '50, 100 ml. chefir. Cel mai bine este să le găti le folosind aluat. În cazul în care acest lucru este dificil, folositi hrana speciala pentru copii.

9 luni:
Puteți începe să se pregătească carnea. Cel mai bun din tot corpul copilului metabolizeaza de carne de vită scăzut de grăsime, iepure, curcan, carne de pui pot fi utilizate în stare proaspătă. Se fierbe carnea, cotlet folosind un blender. Puteți folosi alimente speciale pentru copii conserve. Prima dată când un copil Treat jumătate de linguriță de sos de carne, amestecandu-l cu legume fierte piure. Treptat, aducand alimente la sos de carne de 3-4 lingurite pe zi.
Continua pentru a găti supe, dar supa de legume. supa de carne - foarte greu pentru hrana pentru copii, nu este încă capabil să-l digere.

10 luni:
Copilul a crescut în mod semnificativ și continuă să crească și să se dezvolte. Prin urmare, în dieta sa, carnea trebuie să fie păstrate. Într-o zi, o săptămână, înlocuiți carnea cu pește. soiuri de alimente pentru copii se potrivesc nu de grăsime, cum ar fi merluciu, cod, biban de mare. Amintiți-vă că, în calitate de carne, pește fiert ar trebui să înceapă să dea o jumătate de linguriță.
Această vârstă este potrivit pentru introducerea în dieta de borș (fără zazharki și roșii), începe să dea copilului un piure de dovleac fiert puțin din fructe proaspete, iaurt de casă, biscuiți pentru copii.

11 luni:
Dacă fereastra pentru toamna tarziu sau iarna, începe să crească pe un pervaz de marar si patrunjel. Este timpul pentru a adăuga verdeață proaspătă la supe, supa și terci. Prin borș pot fi adăugate timp de 1 oră. L. smântână. O bucată de pâine pentru copil poate fi ușor se unge cu unt. Gatiti-l grișul și orz perla, orz, ovăz, mei. Ei sigur că va aprecia.

12 luni:
Prin acest timp, copilul a apărut deja feluri de mâncare preferate. De exemplu, îi place chiftelutele aburit terci sau de dovleac. Poate el o iubește atunci când îl gătesc cu mere morcov ras. Este timpul pentru a încerca sucul. Asigurați-vă că să-l gătească tine și doar o singură dată. Prima dată se diluează sucul cu apă 1: 1. De asemenea, este timpul să-i dea lapte, ci numai ceea ce este special conceput pentru copii.

Utile sau dăunătoare să se spele în jos mâncarea?
Nutriționiști într-o singură voce sunt sfătuiți să nu bea în timpul meselor. Bea apă fiartă, suc, compot, jeleu poate fi nu mai devreme de 15 minute după ingestie. Nu turnați băutura într-o sticlă cu o suzeta, este timpul pentru a preda un copil să bea dintr-o ceașcă. Cumpara cana special pentru copii cu cioc convenabil și de blocare. Acest model este foarte convenabil în cazul în care copilul rasturna accidental cana, lichidul nu overflow.

Dacă aveți vreo îndoială în cazul în care pentru a începe alimente solide un copil, va ajuta întotdeauna să înțeleagă medic pediatru locale. Consultați-vă cu ei ca înainte de a intra în noul aliment pentru alimente pentru copii, este necesar să se ia în considerare caracteristicile sale individuale, posibile boli, reacții alergice. Rămâi sănătos!