Cum de a proteja inima

inima umană funcționează fără întrerupere „pentru cina«», după-amiaza și noaptea. În timpul zilei, face aproximativ o sută de mii bucăți. Avem de mirare că, uneori, în lucrarea sa, există“ scapari“, chiar si la persoanele sanatoase. Acestea apar sub formă de tăieturi neobișnuite, după o pauză, care este întârziată mai mult decât de obicei. Acest lucru este om alarmant și înfricoșătoare. trebuie să fac ceva în aceste cazuri?Da, trebuie. În primul rând, este necesar să se depășească teama, din cauza lipsei inimii sale devin și mai frecvente. Încercați o metodă simplă și sigură: să ia o respirație profundă și glota închis, natuzhtes. Întreruperile stop (cel puțin temporar). Această tehnică are două secole în urmă a sugerat medicul italian Antonio Valsalva, iar în onoarea sa numit manevra Valsalva. Desigur, este necesar să se viziteze și la doctor. Nu fi surprins dacă, în loc de prescriere, te va conduce la examenul electrocardiogramei. Faptul că numai ECG capabil de a clarifica imaginea și de a ajuta la rezolvarea problemei - dacă sunt necesare medicamente, și dacă este necesar - care dintre ele.

experți care (Organizația Mondială a Sănătății) a stabilit în mod clar că, în cele mai multe cazuri de aritmii cardiace, medicamente nu sunt numai inutile, dar periculoase pentru efectele sale secundare. medicamente medic neasociat nu înseamnă lipsa de îngrijire medicală. Nevoie de ea, ea va fi oferit sfaturi in primul rand de sanatate importante: evita excesul de fizică și psiho-emoțional, pentru un timp să se abțină de la conducere și sport (vorbim despre sport, cu setările sale pentru a obține scoruri mari, nu de gimnastica de agrement); schimbarea locului de muncă, în cazul în care vă suprasarcină sau legat de inhalarea de vapori chimici nocivi.

Dacă sunteți de vârstă militară, medicul are autoritatea de a te scoate din incorporare (persoanele cu tulburări de ritm cardiac inapt pentru serviciul militar). Dacă fumezi, te sfătuiesc cu tărie să renunțe la fumat, deoarece nicotina este adesea un factor provocator aritmie. Același lucru pe care îl pot spune cu privire la abuzul de alcool, pentru aprofundată, chiar și în apa de băut sănătoasă duce adesea la dezvoltarea de aritmie cronice - din cauza intoxicației cu alcool mușchiului cardiac (consecințele sale afectează o lungă perioadă de timp - cel puțin două, dacă nu trei săptămâni).

O formă de încălcare a ritmului cardiac este fibrilatie atriala. Până de curând, a fost tratat cu medicamente puternice. Dar studii recente au arătat că pacienții au nevoie nu numai medicamente, control medical ca un medic. Dacă frecvența cardiacă în limite normale, face nimic nu este necesar. Dar, în cazul în care numărul de batai de inima este mai mare de 80, sau nu „rezista“ până la 60 la 1 minut, aveți nevoie pentru a efectua medicamente de corecție necesare, nu da reactii adverse. Fibrilatia atriala pot fi păstrate timp de zeci de ani, fără a interfera cu persoana normala de a trăi și de muncă (dar - fără supraîncărcare fizică).

Atunci când încălcări ale ritmului cardiac este foarte important să mănânce dreapta. Aceasta este, în primul rând, pentru a preveni dezvoltarea de obezitate (inima obezi este mai dificil de a face față cu responsabilitățile lor). În al doilea rând, se va preveni dezvoltarea aterosclerozei. Se recomandă să se includă în dieta de cantități suficiente de vitamine, cel puțin două dintre ele: bine cunoscut „C“ și mai puțin cunoscut „E“.

fructe de vitamina C bogate, fructe de pădure, legume, plante aromatice, gata-măceșe. E-vitamina în uleiurile vegetale, lapte, părțile verzi ale plantelor comestibile. Prin urmare, recomandarea clară este să se concentreze pe produse alimentare vegetariene, de alimentare cu combustibil și a vă pregăti mai bine în ulei de floarea-soarelui în loc de grăsimi animale bogate în colesterol. brânză de vaci foarte util, ou și hrișcă. Ele conțin metionină - furnizor de grupări SH active biologic. Ele previn dezvoltarea bolilor coronariene. Vorbind despre produsele alimentare, mai ales eu doresc să subliniez că este de dorit o singură 4-5 mese în porții mici. Este dovedit faptul că, în acest caz, cantitatea de alimente consumate este mult mai puțin decât cu două mese. stomac supraîncărcat distrage atenția partea leului a fluxului sanguin. Există un fel de „fura“ creierul și inima. Prin urmare - care se încadrează într-un somn după o masă grea.Inima își petrece energia pe două lucruri: de auto-reducere și rezistență la depășirea circulația sângelui prin vasele. Dar, cu o creștere a nivelului tensiunii arteriale pentru a împinge sângele prin vasele mai dificile, și suprasarcini inima. Contabilizarea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale face determina destul de exact - condițiile în care funcționează inima: favorabile sau nu. Soci medic om de știință (în prezent - profesor) T.V.Hutiev chiar acum 20 de ani a cerut colegilor să ia în considerare produsul a ritmului cardiac la nivelul superior al presiunii, împărțit la 100. În 1989 a publicat cartea, el a dat standardul de o asemenea magnitudine, în cazul în care este mai mare de 160 convențional unități, ceea ce înseamnă că inima este de lucru cu o tensiune excesivă. Cu toate acestea, în cazul în care această valoare depășește cifra de 200, indică faptul că inima lucrează la capacitate maximă, adică, „în partea de jos“.

Am oferi o modalitate mai ușoară de a obține acest indicator important din valorile ritmului cardiac și presiunea „de sus“ să renunțe la ultima cifră, iar ceea ce rămâne - înmulțit cu unul pe altul (rezultatul este aproape imposibil de distins de care ofera T.V.Hutiev). Calculați ritmul cardiac - foarte simplu, dar pentru a măsura presiunea în sine nu este acum mult mai greu (aparate corespunzătoare au primit foarte multe). Am menționat mai sus indicele este deosebit de util atunci când desfășoară activități fizice. Odată ce devine clar - acestea sunt ușor de gestionat sau nu. Dacă rezultatul a fost „neimportante“, nu trebuie să disperare. Este necesar doar pentru a reduce sarcina (sau rata executării sale), și să continue formarea într-o versiune mai ușoară. După ceva timp, acesta va fi obținut un rezultat mai favorabil, deoarece este posibil antrenament ekonomiziruyut inima, deoarece ritmul cardiac devine mai puțin, iar presiunea - mai jos.

se credea până de curând că dacă omul în vârstă de 60 de ani, numărul mai mare a tensiunii arteriale a coloanei de mercur 160 mm, așa-numitele „norme de vârstă“. Acest punct de vedere este acum revizuită. Se pare că norma (indiferent de vârstă), în conformitate cu criteriile actuale propuse de Organizația Mondială a Sănătății Comitetul de experți (OMS) este de 120 mm coloană de mercur. Dacă mm figura tensiunii arteriale 140, pacientul este deja tratat ca un stadiu hipertensivi pacient I (respectiv, 160 mm - aceasta este etapa II, 180 -Third).

cerere de droguri necesită doar o a treia etapă (după standardele moderne) de hipertensiune. În primele două etape ale dispariției bolii este suficient pentru a modifica stilul de viață și obiceiurile pacientului. Mai întâi de toate, trebuie să devină mai activi fizic: prodelyvat mers pe jos în fiecare zi, timp de cel puțin 5 km, și să încerce să meargă vesel posibil - într-un ritm alert.

Potrivit experților OMS, gimnastica este mai benefică în după-amiaza, nu în primul. Și, de fapt, se pare că dimineața, face cu ea o dată (oamenii abia au timp să se pună în forma și micul dejun, așa cum avem timp pentru a rula la locul de muncă).

Cu cât greutatea, cu atât mai mare este predispoziția la hipertensiune arteriala si impactul acesteia asupra creierului, inima, rinichii si alte organe (nu e de mirare acestea sunt numite „ținte hipertensiune“). De aceea, este extrem de important pentru păstrarea sănătății pentru a monitoriza greutatea lor și a scăpa de surplusul său.

Mult timp în urmă, la începutul secolului trecut, medic german Ertel, care suferea de insuficiență cardiacă, în loc de odihnă și repaus la pat tradițional prescris mine mersul pe jos in aer liber - în primul rând pe drumuri plane, iar apoi - pe tot mai abruptă cu prelungirea treptată a distanței. Și a obținut rezultate uimitoare. Această metodă de consolidare a inimii, el a propus pentru a apela calea de sănătate. stima speciala care se bucura în stațiunea Kislovodsk.

De vârstă mijlocie și vârstnici adesea o experiență durere în inimă. Orice durere în inimă - indicația pentru îndepărtarea electrocardiogramei, pentru el singur este în măsură să clarifice natura acestei durere. În cazul în care durerea este asociata cu inima - un tratament, dar în cazul în care este de origine extracardiace - este cu totul alta. Durere de inima trebuie „pauză“ cât mai curând posibil. Acest lucru se realizează prin luarea unei mici pastile sublingual nitroglicerină (sau zdrobire kapsulki nitroglicerină lichid între dinți). Dacă acest lucru nu se face în timp, există riscul de atac de cord.

În cazul în care, din cauza unor circumstanțe negative, miocardic încă dezvoltat, nu dispera. Acum, frumos lucrat metode de tratament în spital. Dar, după ce se cere externarea din spital, în terminologia experților OMS, «New Life» ( «New Life“ este pronunțat), care este restructurarea tuturor modul obișnuit de viață într-un mod nou. Aceasta - cheia pentru menținerea sănătății, dizabilitate și chiar viața însăși. Modul organizat în mod corespunzător de viață, după un atac de cord restabilește performanța cardiacă și o face mai rezistente decât era înainte de debutul unui atac de cord.

În concluzie - câteva cuvinte despre gripa. În cazul în care apare mai frecvent. Dar „grippuya“, mulți oameni continuă să meargă la muncă, și sportivi - pe formare. Acest lucru duce adesea la complicații, în special - pentru a extinde cavitățile inimii cu declinul sănătății sale. Pentru a salva pacientul, trebuie să-l pună în spital (sau o lună pentru a menține pe repaus la pat), și cel puțin un an pentru a traduce în handicap.

Deci, pentru răceli tratate cu grija cuvenită!