Cum de a recunoaște viruși și alte programe malware pe computer și cum să scape de ele în mod eficient

În primul rând, trebuie să înțelegem ce este malware și ce sunt ei pentru cei care le scrie.

Tipuri de malware

Există mai multe tipuri de malware. Cel mai adesea, un utilizator obișnuit se întâlnește cu viruși și troieni. Aceste infecție două fundamental diferite: virusul - program de auto-înmulțire, care are ca scop infecția în masă a calculatoarelor, troianul în sine nu se aplică și îndeplinirea tuturor funcțiilor sale de sabotaj într-un anumit computer.Există mai multe tipuri de malware:

 1. Viruși și troieni sunt scrise de experți de înaltă calificare pentru software-ul de testare sau de dispută. Fiecare instanță a unui astfel de program este unic. De regulă, ele sunt, dacă acestea sunt prezente în bazele de date anti-virus, nu merg dincolo de un cerc îngust.
 2. programe rău intenționate scrise pentru programatori de divertisment început. Din moment ce 99% din astfel de viruși urmăresc un caracter mai distractiv, o răspândire mare în mediul informatic nu sunt. Cel mai adesea, un astfel de program este ucis și nu cauzează infecția în masă de calculatoare, iar creatorul nu este destinat să-l întoarcă la viață. În practică, se confruntă cu acest tip de virus poate fi foarte rare.
 3. Programele scrise de profesioniști pentru funcționarea defectuoasă. Cel mai adesea, astfel de activități sunt angajate în hacking la rețelele corporative, spionaj industrial și alte probleme * criminalitate. Ie obiectivul specific al unui astfel de program sau de a fura date sau pentru a opri operarea calculatoarelor importante în rețea, sau ambele împreună. Adesea, aceste virusuri (viruși și care este ceea ce viruși care se pot reproduce, rămâne în ascunderea și fișiere de pe mass-media) sunt în Internet sau, de exemplu, utilizatorii de stick-ul. Acesta este cel mai periculos tip de virus, deoarece amenință pierderea de posibilitatea de a utiliza un calculator sau pierderea de informații importante, deși trebuie admis că numărul de astfel de virusuri a fost în continuă scădere, astfel cum sunt înlocuite cu altele, mai puțin periculoase, dar factorii de decizie venituri lor.
 4. Programul de urmărire. Ei colectează o varietate de informații despre computer, până la apăsări de taste. Utilizate în principal hackeri novice pentru a colecta parole sau de supraveghere „prietenoase“ (de exemplu, supravegherea de prieteni sau cunoștințe). Tot programul principal al acestui tip sunt cunoscute și orice antivirus le distruge cu 99%.
 5. Managed. Aceste programe malware sunt combinate într-o rețea (botnet) și de a efectua în mod colectiv o singură sarcină. Ideea constă în faptul că un virus sau troian se raspandeste invizibil, de exemplu, spam e-mail, și anume calculator gratuit trimite mii de scrisori care se oferă să cumpere Viagra sau să crească ceva la un preț atractiv. Cu ajutorul unor astfel de rețele să organizeze atacuri asupra site-uri web (DDoS-atacuri) sau folosite ca o rețea de arie largă, de exemplu, pentru a itera miliarde de variații de parolă. Nu cu mult timp în urmă, un atac masiv astfel de rețele a suspendat activitatea site-ului sistemului de plăți VISA. Acest tip de virus este dăunătoare pentru utilizatorul mediu care încetini computerul dumneavoastră, în general, și în special Internetul.
 6. Viruși extortionists. Dintr-o dată apare o imagine pe întregul ecran, computerul este blocat, și să-l debloca, aveți nevoie pentru a trimite SMS-uri pentru 300 de ruble. Reporniți atunci când computerul nu este blocat, în acest caz nu ajuta ... lucru nociv, și cel mai important este găsit pe Internet o mulțime. Atenție! După ce a primit o astfel de surpriză, nu trimite SMS! În primul rând, nu este necesar să se hrănească escroci, și în al doilea rând, rezultatul, în plus față de pierderea de bani pe care nu.
 7. Programul, deschizând posibilitatea de gestionare a computerului la distanță. Aceste virusuri face aproape orice acțiune cu computerul infectat ca și în cazul în care acestea au fost făcute stând la utilizatorul computerului. Majoritatea absolută a acestora sunt cunoscute și antivirus le poate distruge sau bloc, dar dacă ați făcut o țintă de profesioniști la nivel înalt hacking, virusul se poate scrie în sine și captura un virus este deja foarte problematică. Și totuși, majoritatea utilizatorilor cu o astfel de infecție antivirus nu este amenințată.

* Programe de spionaj industrial sunt relativ rare, deoarece sunt scrise la comanda si sunt destul de scumpe.

Crearea și distribuie programe malware (inclusiv viruși) în România, urmărită penal conform Codului penal (art. 273) (aprox. Ed.).mecanisme de diseminare

În al doilea rând. Un virus sau troian intră în sistemul cu dispozitive externe (memorii flash, unități amovibile, camere video, etc.).

În al treilea rând. Programele rău intenționate pătrunde prin „găuri“ în software-ul, inclusiv și prin „gaură“ în browsere. Acest dăunător poate șterge sau cripta toate datele, desigur, fără posibilitatea de recuperare sau de decriptare, sau să fure informații importante: nume de utilizator și parole de portofelele online sau băncile client pentru a retrage bani în detrimentul creatorul programului. Pentru antreprenori acest program este deosebit de periculos, deoarece poate organizație dintr-o dată în stare de faliment. Prin urmare, în cazul în care în timpul lucrului cu client-banca brusc oprit computerul, cel mai probabil acesta este rezultatul unui „dăunător“ de calculator. Imediat suna la banca să înghețe tranzacția ea!

De unde știi că computerul dvs. „stabilit“ un parazit?

Toate malware faci ceva. Și cât mai activ fac ceva, cu atât mai mult rămâne vizibilă. Dar, înainte de orice diagnostic este necesar să se asigure că simptomele manifestate nu sunt datorate noilor setări de către utilizator. Cu alte cuvinte, condiția de bază în care virusul este vizibil. pentru nici un motiv aparent a fost ceva brusc deranjant. Simptomele pot include următoarele:

 1. Încetinind computerul.
 2. Internet nu funcționează, în ciuda faptului că el a plătit, sârmă blocat în cazul în care este necesar, mai degrabă decât la întîmplare, furnizor de suport tehnic spune că e bine și sfătuiți să verifice computerul pentru viruși.
 3. Reduce spațiu pe hard disk. Mai ales în cazul în care este redusă în față!
 4. Calculatorul nu boot-ează după următoarea repornire.
 5. Există un mesaj pop-up pentru a trimite SMS-uri.
 6. Există rapoarte, care nu existau anterior în situații similare.
 7. Cineva încearcă din greu să se conecteze la Internet, de exemplu, face un apel.
 8. repornire neașteptată sau „ecran albastru» (BSoD).
 9. De fapt - orice stranietate, care nu a existat înainte, și acum acolo (aici, cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de faptul că acest lucru este, de exemplu, nu este conectat cu instalarea unui nou program) poate indica prezența virusului în software-ul computerului.

Ce să fac?

În cazul în care computerul este încărcat și este posibil pentru a rula programul, este necesar să se efectueze o serie de pași simpli.

În cazul în care „goana“ atât software-ul antivirus (Kaspersky și Dr.Web), atunci probabilitatea de o curățare completă a computerului de malware este foarte mare. Dacă totul este bine, după aceste două antivirus ar trebui să aibă grijă să achiziționeze un nou sau un vechi actualizări antivirus care au ratat malware.

În cazul în care, după lansarea de o singură dată anti-virus, problema persistă, este necesar să apeleze la ajutorul experților, ca opțiuni pot fi masă de rupere „de fier“ probleme de calculator la un sistem de operare Windows.

În cazul în care computerul este blocat de malware, puteți încerca să utilizați Live CD-ul. fabricat de Dr.Web-ohm. Acest instrument vă permite să „trateze“ calculatorul blocat. Dacă este dificil să facă față cu ea le contactați un profesionist.

Dacă nu boot în Windows:

Tot ce se poate face aici pentru a - scana sistemul este pornirea de pe alte medii. Aceasta este o operație dificilă pentru persoana nepregătit, plus trebuie să caute pe „imaginea de disc“ Internet pentru a restabili.

În scopul de a găsi o cale mai ușoară de tip doar în Yandex «Reanimator USB». Există, de asemenea, au întotdeauna instrucțiuni despre cum să instalați toate aceste lucruri pe stick-ul.

După ce instalați imaginea pe o unitate flash USB este necesar pentru a descărca cea mai recentă versiune a unui one-time anti-virus. Apoi, trebuie să pornească de la o unitate flash.

Cele mai multe calculatoare moderne oferite de meniul pentru a alege de la, cu o sarcină medie. Puteți să-l vezi, dacă te uiți la inscripțiile, care dă calculatorul cât mai curând începe să boot-eze. De obicei, acest tip de inscripție în partea de jos: «Pentru a boot de pe dispozitiv diferit apăsați F11». Trebuie să existe un cuvânt «pornire» buton și F (și numărul lor 3-12).

În lista trebuie să alegeți fie numele stick-ul, sau USB.

Apoi, meniu apare în cazul în care puteți alege descărcarea, dar nu instalați Windows. Puteți „la întâmplare“ pentru a sorta toate optiunile, principalul lucru, că, atunci când pornirea sistemului de pe USB la care calculatorul nu trebuie să ceară nimic, cu excepția faptului că odată ce a cerut ceva pentru a alege dintr-o listă de nimic principal pentru a instala sau elimina.

Când Windows de boot, aveți nevoie pentru a rula software-ul antivirus și a „vâna“ scanare rapidă și completă a întregului.

Dacă după toate aceste acte pentru Windows nu boot, apoi cu mare probabilitate, va trebui în continuare să reinstalați, astfel încât, prin descărcarea de c USB, trebuie să copiați toate fișierele importante, fie pe aceeași unitate flash USB, sau la altul. O a doua unitate flash USB, pe care intenționați să copiați fișierele, trebuie să inserați Windows boot-up, atunci este corect și corect să identifice și să lucreze.

Există un alt mod de pașii de mai sus - scoateți unitatea hard disk din calculator și introduceți-l ca un extra într-un alt computer pe care Windows este în regulă. Cu operare Windows introdus pe hard disk pentru a scana pentru viruși. Dar, în primul rând, urca cu o șurubelniță în interiorul calculatorului plină de defecte mecanice triviale, și în al doilea rând, pentru ceea ce ar trebui mai întâi dreptul să demontați și apoi asambla toate la fel este necesară o înțelegere solidă de manipulări efectuate, bine, sau o lipsă totală de compasiune pentru glandele și informațiile conținute pe ele!

EsliWindows încărcate, dar agățat un banner pe otpravkeSMS:

Doi jucători majori pe piața antivirus (Dr.Web și Kaspersky), - a crea un site web pentru a combate extortionists SMS. Pentru a elimina banner-ul de pe desktop, și de a debloca Ferestre nevoie pentru a merge la site-urile relevante Dr.Web și Kaspersky. Pe aceste site-uri puteți introduce codul, care este rugat să trimită un SMS, și a obține codul de deblocare. Dar, după care încă mai trebuie să treacă unele Antivirus de unică folosință.

Rezumând putem spune că majoritatea virușilor sunt tratate cu succes fără urmă, și cu un bun și, din păcate, antivirus plătit, nu primesc pe computer.

Am vrut doar să vă reamintesc că, în scopul de a pierde brusc totul, este recomandabil să se păstreze copii ale documentelor importante, sau pe un suport separat (unitate de disc sau Flash amovibil) sau pe Internet, acesta va continua să lucreze pe un alt computer.

S-au găsit eroare în text? Selectați un text și trimite-l prin apăsarea Ctrl + Enter