Cum de a regla carburatorul pe o motoretă - toate pentru mame curioase

Acest articol descrie modul de reglare motoreta carburatorului 4T.

Ajustarea nu a considerat exemplul companiei carburator Keihin cât de des Seturi 4T fabricate în China scutere cu motor 139FMB și similare. Trebuie remarcat faptul că această tehnică este adecvată pentru ajustarea cele mai multe carburatoare utilizate pe scutere si mopede.







Când ați terminat de reglat, închideți capacul supapei, rotiți arborele cotit cu o rotire, și se repetă operația pe al doilea cilindru.

10. Mai departe spre carburatoarele ajustate. Start, probabil, cu nivelul de combustibil în testul camerei flotor. În cazul în care carbohidrații dvs. deja o dată suferit o intervenție chirurgicală puteți merge imediat la următorul: este puțin probabil ca, odată ajustate, în timp, nivelul de combustibil în camera să se schimbe. În cazul în care carbohidrații nu sunt atinse, care au nevoie pentru a depana cel puțin o dată în viața lor (carburator, desigur).

11. Verificați dacă benzokran închise și deconectați de la carburator unui furtun de benzină. Cheia „13“, deșurubați și scoateți cele două carburatorul fructe cu coajă, cu un cap de cilindru (nu-l deconectați de la cablul de accelerație). Slăbiți șuruburile și scoateți camera flotor. Feriți-vă - l benzina! Se toarnă-l în capacitate kakuyunibud cu murdărie acumulată. Dacă este necesar, curat și se purjează în camera cu aer. Întoarceți carburator „cu susul în jos“. Linia de mucegai lăsat pe flotorul trebuie să rămână strict paralel cu planul de separare a camerei de plutire la o distanță de aproximativ 13 mm față de acesta. Dacă este necesar, a restabili paralelismul, îndoire supapa cu ac de verificare oprire. Asamblarea carburatorul și setați-l în loc. Se repetă operația pe carburator celui de al doilea cilindru.

12. regla cursa gratuit un cochilii de gaz cabluri. Deșurubează cheie „8“ piulitele prin rotirea șurubului de reglare pe carburator, setați valoarea de rulare liberă în intervalul de 2-3 mm. Contrpiulite nu strângeți.

Porniți motorul și încălziți-l în cinci minute. căldură mai nu este necesară, deoarece temperatura uleiului de lucru nu este critică, și pentru buteliile de încălzire și capete, de data aceasta este de ajuns. În etapa finală a warm-regla parametrii de funcționare carburator la mers în gol.

13. tehnica corecta de control al vitezei de mers în gol este descrisă în declarația inițială, dar această procedură este complicată și, sincer, plictisitor. Pentru a realiza funcționarea normală a motorului este suficientă metodă simplificată, pe care o vom folosi. Înșurubați „calitatea“ șuruburilor până când se oprește, apoi porniți-le din nou 1-1,5 cifra de afaceri pe fiecare carburator. Șuruburi „număr“ set de frecvență de rotație a arborelui cotit la 1000 rpm (de tahometru). Încercați să mențină aceeași Restrictoare înălțime de ridicare pe ambele carburatoare, care controlează sincronismul urechea muncii lor.

14. Opriți motorul și să fie pregătit să efectueze una dintre cele mai importante ajustări - funcționare sincronă carburatoarelor privind condițiile de funcționare. Pentru a face acest lucru, așezați motocicleta pe suportul central - să stea roata din spate. Rip off capace din scânteia, dar le lasă liber să se întindă pe lumânări. Pentru ce? În această poziție, lumânare capac va rămâne sănătos, dar la ajustarea momentul potrivit, puteți elimina cu ușurință capacul și, astfel, deconectați cilindrul. Pe lângă bujiei nervurilor între cilindru orice tije metalice cu un diametru de 4 mm, de exemplu, cuie sau bucăți pur și simplu îndoite de sârmă. Spark fire de plug și capacele trebuie să fie curate și uscate. Măsurarea are loc cu ajutorul pa când ajustate, nu vom folosi tahometru și vitezometru ca mai exactă.

Toată această cantitate de muncă se realizează de obicei după achiziționarea unui nou motocicletă sau sever „torturat“. În toate celelalte cazuri, este greu de oportun să facă acest lucru -, practic, nu există nici o modalitate de a dereglementat simultan toate cele trei sisteme. Ultimul și cel mai important verificare. Porniți motorul, asculta sunetele sale. Ai auzit tonul „un marș solemn“ de Mendelssohn? Acest lucru înseamnă că motorul este în ordine.

Text: Anton Tkachenko

Foto: Dmitry Baldin

Sursa: MARSH GALA Voyage (Transport 05 / 2K pagina 70)

CARB K-68: Ajustare

Reglați „Voyage“ nu este mai dificilă decât orice alt „Ural“. Dar sunt caracteristici care sunt unice pentru ultimele modele Irbitsky, ei au nevoie să știe.

La polul opus să cânte

1. Începeți cu un motor de operațiuni rece - în primul rând ajusta contactul. În „Voyage“ set Starooskolskaya sistem 135.3734 format din modulul de aprindere, combinat cu senzorul și bobina originale 135.3705. Toate aceste componente sunt situate în spatele capacului compact al motorului frontal. Locul, sincer, nu foarte rece, și electronice, după cum știți, nu-i place căldura. De aceea, înainte de ajustare, scoateți modulul de aprindere, se taie și loc sub ea una sau două garnituri apăsați shpana sau carton grosime totală de 0,5 mm. A fost redus fluxul de căldură la unitate, și astfel un efect benefic asupra întregului sistem.







2. Verificați bornele de conexiune ale modulului de aprindere cu „bobina“, precum și cablurile de alimentare și tahometru. Dacă este necesar, strângeți șuruburile clemelor firele de înaltă tensiune. Apoi, slăbiți senzorul șuruburile de fixare și folosind sonde grosime de 0,4 și 0,5 mm, set decalaj de 0,45 mm între ea și rotor. La sfârșitul operațiunii strângeți șuruburile

3. Deschideți clapeta de control dop situat pe carterul de mai jos Kick deget de la picior. Lovitura de cotitură arborele cotit, aliniați săgeata de pe volantul cu eticheta „MZ“ în carter. Notă: cele două săgeți, dar avem nevoie mai întâi - la un punct.

4. Slăbiți cele două șuruburi care fixează unitatea de aprindere și rotirea carcasei aliniați semnul „O“ pe ea cu un marcaj de pe rotorul senzorului. În cazul în care riscul a fost pe partea opusă a rotorului, rotiți arborele cotit o rotație spre dreapta, am luat poziția de risc. Se combină etichete și strângeți șuruburile - momentul aprinderii este expus.

5. Apoi, va stabili distanțele supapelor de căldură. Recent, motoare volum de 750 cm3 la „Voyage“ de lucru instalate, dar chiar înainte de motoarele au fost diferite - 720 cm“. Există, de asemenea, aparate de volum 825 cm“. chiulasele pe toate aceste motoare sunt identice, și, prin urmare, prin stabilirea funcționării supapei este uniformă pentru toți. Fabrica oferă instrucțiuni în acest sens este tehnica de intervenție chirurgicală destul de complicată, vom folosi, de asemenea, o modalitate mai simplă (dar mai puțin precisă).


Conectați-vă pentru a raporta conținut neadecvat.

Ralanti.

Reglarea șurubului de mers în gol în nici un fel afecta calitatea amestecului la viteze medii și mari. Cele mai multe carburatoare sunt echipate cu reglare două șuruburi - (. Scuter viteza motorului sau de mers în gol motorete) șurub de calitate (compoziția amestecului la viteză redusă) și numărul Pentru a realiza funcționarea corectă a scuter sau motoreta ralanti, este necesar pentru a strânge șurubul de calitate până când se oprește, apoi deșurubați 1.5 - 2 ture. Apoi, este necesar pentru a porni motorul și suma șurubul pentru a realiza funcționare stabilă de mers în gol. Pre-cald motorul trebuie să fie de peste 5 minute la pornire pansament acoperă complet canalul suplimentar de alimentare cu combustibil. Dacă este necesar, aceasta poate fi ajustarea în continuare a motorului, în cazul în care setările inițiale nu au dat rezultatul dorit.

Această procedură poate fi împărțit în două părți - reglarea și ajustarea calității mers în gol amestecului carburatorului. Dar, mai întâi, carburatorul trebuie să fie îndepărtate și curățate.

Urmați instrucțiunile pentru vehiculul să fie demontate în mod corect. Curățați temeinic toate canalele sale, și duze. Scoateți bujia - chiar dacă nu are defecte vizuale descrise mai sus, este mai bine să-l înlocuiască. Din fericire, prețul lor, de regulă, nu este mare. Pe ac, contorizarea alimentării cu combustibil, pentru a primi inelul elastic și se introduce în canelura din mijloc. După toți acești pași, setați carburator înapoi.

După verificarea și curățarea, pe care tocmai am finalizat, vom trece direct la ajustarea. Veți avea nevoie pentru a găsi elemente, cum ar fi un șurub, care reglementează calitatea amestecului de combustibil (în continuare - șurub CCC), iar șurubul de ralanti. CCC strânge șurubul până când se oprește (acest lucru se face în sensul acelor de ceasornic), apoi înapoi pe o jumătate de tură, iar apoi efectuați pornirea motorului.

explica imediat scopul șuruburile de pe carburatorul:
1. Calitatea șurub amestec la mers în gol.
2. Șurub ajustează valoarea vitezei de mers în gol.
3. Înșurubați evacuarea nămolului din camera float.

Cum de a regla carburatorul pe o motoretă - toate pentru mame curioase

Ce se poate face în acest caz? Este foarte simplu - trebuie să caute jeturi adecvate și, eventual, crește trecerea secțiunii difuzor.

Să examinăm toate elementele carburator, care permit reglarea amestecului:

Apoi șurub de calitate (compoziție) a amestecului de combustibil va expune turația maximă a motorului. După aceea, șurubul de mers în gol a reduce viteza de mers în gol la semnele de funcționare instabilă a motorului. Astfel, pentru a regla în creștere carburator alternativ impuls de o slabă și scăderea valorii RPM a diferenței sub reducerea pedalei de accelerație. La atingerea motorului stabil la ralanti la o viteză minimă, slăbiți șurubul de reglare pe amestecul de calitate ¼ și fixați-l prin prevenirea deplasarea poziția stabilită. Notă: În cazul în care carburatorul uzat, ajustarea calitativă a mers în gol să nu fie capabil să realizeze.

In centrul camerei plutitor al duzei 2 instalat. Pentru a le curăța, trebuie curățat cu aer comprimat. Dacă doriți să crească capacitatea scuterului prin instalarea duza cu diametru mai mare, acesta va aduce nimic altceva decât un consum mai mare de combustibil. Cu un motor carburator standard, funcționează stabil chiar și atunci când fundul 80 al cilindrului.

În afară de jetul principal, motorul primește combustibil de la o suplimentare. placă de fixare cablu gaz instalate placă metalică subțire, cu un arc. (Foto)

Cum de a regla carburatorul pe o motoretă - toate pentru mame curioase

Odată cu deschiderea dramatică a amortizorului, se apasă maneta de pe această înregistrare (prin intermediul video de plastic). Acest prese de placă de pe arborele pompei (pompa este numit „pompa accelerator“), la celălalt capăt al cărui prkreplena membranei.

Cu această carburator membrană injectat suplimentar de combustibil. Dacă valva în sine sau unitatea de comandă, motorul nu primește sprijin și instabil atunci când adăugați brusc de gaz. Curățați valva prin deșurubarea capacului, și se purjează canale.

  1. Cu clapeta de accelerație a carburatorului este ridicată.
  2. Acul este scos din valva.
  3. Se deplasează Circlip montate pe caneluri.
  4. Produsă reglarea ac - coboară (amestec sărăcit) sau creșteri (amestec îmbogățit).

Motivele sunt aceleași ca și în primul paragraf al acestei secțiuni: un amestec de bolț de calitate înșurubate în aproape complet, sau el.klapan defecte și pereobogaschaet toplivo.Kak să se ocupe de ea, știi deja.

  • Moped în timpul spasmele monotone de conducere și labagii trage.

O astfel de probleme este adesea găsit pe chinez apparatah.Pri volum mare de duze din stânga piese de motor de fabrică pentru 50ss.Poluchaetsya că duzele principale pregătește săraci smes.Reshaetsya această problemă prin înlocuirea capului cu jet.