Cum să eliminați virușii de pe computer

Virusul - este ea însăși programul de creștere. Dar, dacă se multiplica numai, apoi face cu ei ar putea fi nu atât de mult zel. O parte a virusului nu poate exista în nici un fel interferează cu utilizatorul până la un anumit punct și pe oră X va avea un efect: poate bloca accesul la anumite site-uri, șterge informații, etc. În general, interferează cu utilizatorul să funcționeze în mod normal, pentru PC.Computer cu o infecție cu virusul începe să se comporte instabil. In general, simptomele pot fi zeci. Uneori, utilizatorul nu este nici măcar conștient de faptul că el a avut virusul de pe PC-ul. Ar trebui să fie de alertă și pentru a verifica computerul antivirus, dacă aveți următoarele simptome:

1) Reducerea vitezei PC-ului. Apropo, despre cum să accelereze Windows (cu excepția cazului, desigur, nu aveți viruși) am discutat mai devreme.

2) Fișierele nu mai deschise, unele dintre fișierele pot deveni corupte. În special, aceasta se referă la programul ca Virusurile infectează fișierele exe și com.

3) Reducerea programelor de lucru de viteză, servicii, eșecuri și erori de aplicare.

4) bloca accesul la anumite părți ale paginilor Web. Mai ales populare: Vkontakte, colegii de clasă și altele.

5) Blocarea de Windows, vă rugăm să trimiteți SMS-uri pentru a debloca.

6) Pierderea de parole de la accesul la diverse resurse (de altfel, cei implicați, de obicei, troieni, care, cu toate acestea, pot fi atribuite la viruși).

Lista este departe de a fi completă, dar dacă există chiar și unul dintre elementele - probabilitatea de infectare este foarte mare.

2. Cum să eliminați virușii de pe computer (în funcție de tipul)

2.1. Virusul „Normal“

Cuvântul normală trebuie să se înțeleagă că virusul nu blochează accesul la muncă în Windows.

Primul pas este de a descărca unul dintre instrumentele pentru a scana computerul. Unul dintre cele mai bune sunt:

Avz - o mare utilitate, care este proiectat pentru a elimina troieni și spyware. Se constată că multe virusuri alte antivirus nu se poate vedea. Mai multe despre aceasta în detaliu - vezi mai jos ..

CureIt - trebuie doar să rulați fișierul descărcat. Acest lucru se realizează cel mai bine în modul de siguranță (de boot apăsați F8 și selectați elementul dorit). Orice opțiune implicită pe care o alegeți nu este dat.

Eliminarea virusului folosind avz

1) Să presupunem că ați descărcat programul (avz).

2) În continuare, se va extrage orice arhivă (de exemplu, 7z (gratuit și Archiver rapid)).

3) Deschideți fișierul avz.exe.

4) După pornirea avz vă vor fi disponibile trei file principale: căutare de tipuri de fișiere și parametrii poiska.V prima filă selectați discurile care urmează să fie verificate (asigurați-vă că pentru a selecta discul de sistem). Bifați pentru a programului de verificare a proceselor care rulează, scanare euristică efectuate și căutarea de vulnerabilități potențiale. Metoda de tratament includ opțiuni care vor determina ce să facă cu viruși: șterge sau cere utilizatorului. Captură de ecran setările de mai jos.

Cum să eliminați virușii de pe computer

5) În fila Tipuri de fișier, selectați scanarea tuturor fișierelor, inclusiv verificarea tuturor arhivelor, fără excepție. Captura de ecran de mai jos.

Cum să eliminați virușii de pe computer

6) În parametrii de căutare, selectați euristica maxime, permite detectarea Anti-Rootkit, keyloggers căutare, repara erorile de sistem, caută troieni.Cum să eliminați virușii de pe computer

7) puteți face clic pe butonul Start După setarea de locuri de muncă. Verificarea durează o lungă perioadă de timp, în acest moment, este mai bine să nu efectueze alte procese în paralel, din moment ce Vz blocuri parte de fișier. După verificarea și eliminarea virusului - a reporni PC-ul. Apoi setați unele antivirus populare și verificați calculatorul complet.

2.2. blocarea virus pentru Windows

Problema principală cu aceste virusuri - este imposibil să lucreze în sistemul de operare. Ie în scopul de a vindeca computerul dumneavoastră - aveți nevoie de un al doilea calculator, sau discuri de pre-preparate. Într-un caz extrem, puteți cere prieteni, prieteni, etc.

1) Pentru a începe, încercați să porniți în Safe Mode cu Prompt comandă (un punct de încărcare va apărea dacă apăsați tasta F8 la pornirea PC-ul, este mai bine, de altfel, apăsați de mai multe ori). Dacă nu reușiți să pornească la comandă, tastați „Explorer“ și apăsați Enter.

Cum să eliminați virușii de pe computer

Start Următorul în coloana din meniu pentru a efectua: de tip „msconfig“ și apăsați Enter.

Cum să eliminați virușii de pe computer

În acest utilitar de sistem, puteți vedea că vă aflați în pornire. Deconectați toate!

Cum să eliminați virușii de pe computer

Apoi, reporniți PC-ul. Dacă ai putea merge la sistemul de operare, instalați antivirus și verificați toate unitățile și fișierele de viruși.

2) În cazul în care computerul nu poate porni în modul de siguranță, este necesar să se recurgă la Live CD-ul. Acesta este un disc special de boot, pe care o puteți verifica discul pentru a detecta viruși (+ eliminați-le, dacă este cazul), copia datele de pe hard disk la alți transportatori. Până în prezent, cele mai populare sunt trei disc de urgență specializate:

Dr.Web® LiveCD - un disc de salvare de la Dr Web. Un set foarte popular funcționează perfect.

LiveCD ESET NOD32 - probabil, utilitatea pe acest disc verificați cu atenție restul de hard disk. În caz contrar, explica scanarea lung a computerului nu funcționează.

Kaspersky Rescue Disk 10 - un disc de la Kaspersky. Convenabil, rapid, cu sprijinul limbii române.

După ce descărcarea este una dintre cele trei discuri, arde pe un CD cu laser disc, DVD sau unitate flash USB. Apoi rotiți comutatorul în BIOS să boot-eze toate înregistrările de boot pentru a verifica unitatea sau USB (mai mult pe cel descris aici). Dacă este făcută corect, descărcați CD Live, și puteți începe verificarea hard disk. Această verificare, de obicei (în cazul în care se constată viruși) ajută să scape de cele mai comune virusuri care șterge alte moduri puțin probabil să reușească. De aceea, la începutul acestui capitol, a luat act că tratamentul nevoie de un al doilea PC (pentru pe victimă - discul nu poate fi înregistrat). Este foarte de dorit să aibă un disc în colecția mea!

După tratament folosind Live CD-ul, reporniți computerul și să instalați un program cu drepturi depline anti-virus, și actualizează baza de date cu butonul de control pentru a scana bine computerul.

3. Mai multe antivirus gratuite

Un instrument excelent și gratuit pentru a proteja PC-ul de viruși și spyware. Este capabil de a proteja PC-ul în timp real.

Ceea ce place în special: ușor de instalat, funcționează rapid, nu vă distrage atenția cu mesaje și notificări inutile.

Unii utilizatori nu este foarte fiabil. Pe de altă parte, chiar și un antivirus este în măsură să vă salveze din partea leului de pericol. Nu toată lumea are aceeași bani pentru a cumpăra antivirus scumpe, cu toate acestea, nici unul dintre programul antivirus nu oferă o garanție de 100%!

scanner anti-virus, care poate distinge între un număr foarte mare de viruși. Acesta poate fi integrat ușor și rapid în meniul contextual. Bazele de date sunt actualizate în mod regulat, astfel încât antivirus va fi întotdeauna în măsură să vă protejeze împotriva majorității amenințărilor.

Deosebit de gusturi simple, plăcute ale antivirus. Printre cele câteva dezavantaje, mulți spun că aspectul său neatrăgător. Cu toate acestea, în cazul în care este într-adevăr atât de important pentru programul anti-virus?

În orice caz, cel puțin un anticorp anti-virus pe computer, trebuie să aveți (+ CD-ul de instalare și de dorit un Windows Live CD pentru a elimina viruși în caz).

Rezultatele. În orice caz, amenințarea de infecție este mai ușor să previi decât să încerce să elimine virusul. O serie de măsuri capabile să reducă la minimum riscurile:

Chiar și acest kit simplu te va salva de la 99% din probleme.

Mi-aș dori să eliminați toate virușii de pe un computer, fără pierdere de informații. Un tratament de succes.

  • Cum să eliminați virușii de pe computer
    Optimizarea pentru Windows 10
  • Cum să eliminați virușii de pe computer
    În cazul în care computerul încetinește ...