Cum să stea în fața calculatorului

Punctul important este amplasarea scaunelor. Ajustați înălțimea, astfel încât atunci când coapsele așezate sunt paralele cu podeaua și tibie - perpendicular pe podea. Ambele picioare ar trebui să fie pe podea sau pe un suport pentru picioare. Nu poți sta cu picioarele încrucișate, aceasta va duce la probleme circulatorii.Scaunul trebuie să aibă un spătar confortabil. Ajustați-l astfel încât între el și partea din spate nu există nici un decalaj. Acest lucru va reduce sarcina asupra coloanei vertebrale. adâncimea scaunului trebuie să se potrivească cu lungimea de șolduri, sacrum ar trebui să atingă spatele. În drept, umerii ar trebui să fie îndreptate în timp ce lucrează la calculator, ține spatele. Să nu slouch poziția scaunului în raport cu masa, astfel încât atunci când ședința de masă atingând aproape trunchi. Într-o astfel de situație la locul de muncă puteți pune mâinile pe masă, îndepărtarea sarcinii din mușchii trapez.

Așezați monitorul într-o poziție convenabilă direct în fața lui, la o distanta de ochi egal cu mâna întinsă. Ar trebui să fie ținut departe de surse de lumină. Pentru a evita efectul de orbire, rotiți monitorul la fereastra de 90 de grade. Pentru a reduce sarcina pe ochi este un ecran de puțin sub nivelul ochilor, utilizați un suport special, dacă este necesar. Ajustați luminozitatea, dimensiunea fontului.

Utilizați o tastatură specială, care are un suport confortabil pentru mâini sau restul încheietura mâinii. Indeparteaza povara asupra articulațiilor mâinilor. Când degetele și mâinile, se recomandă să se relaxeze, să tulpina inutile nu a cauzat oboseala prematură. Atunci când se lucrează cu bratele usor indoite la coate. Poziționați tastatura și mouse-ul la nivelul cotului, astfel încât încheieturile sunt drepte.Înainte de a începe, puneți lucrurile necesare la lungimea brațului, astfel încât acestea ar putea obține, nu îndoire peste sau în jurul valorii de cotitură. La fiecare 15 minute pentru a face exerciții simple pentru ochi: uita-te timp de 15 secunde pe cel mai apropiat obiect, și apoi 15 secunde de pe telecomandă. În fiecare oră, face un warm-up pentru mâini: trage-le și miște degetele.

La fiecare 2-3 ore se ridice de la calculator. Dacă poți, puteți face acest lucru mai des. Acesta va fi util pentru o mică sală de gimnastică. O gustare, cafea sau ceai, aer curat. Sederea prelungita crește sarcina statică asupra coloanei vertebrale. Această condiție contribuie la deshidratarea discului intervertebral, iar mișcarea pe termen scurt va contribui la restabilirea lor de aprovizionare cu apă și substanțe nutritive.

In zilele fierbinti de vara este destul de dificil de a activa activitatea creierului, care, la rândul său, afectează în mod negativ activitatea. Există câteva modalități simple de a vă pregătiți pentru o muncă productivă.

Cum să stea în fața calculatorului


Unii terapeuți cred că cun și aromaterapie ajută să se concentreze. Numai nevoie pentru a pune în menta dumneavoastră fascicul de la locul de muncă sau de busuioc. Mirosul acestor plante stimulează perfect creierul și ajută la îmbunătățirea memoriei. În plus, puteți pune pe masă un vas cu fructe proaspete.

Și va fi de tratare a apei utile, ele ajuta, de asemenea, să se concentreze. În mod ideal, ar trebui să luați un duș de 3-4 ori pe zi. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți cumpăra de la apa farmacie locala termic, care poate fi utilizat chiar și la birou.