Cum să te ridici de la calculator și du-te la culcare

În timpul zilei, stai jos și scrie o listă de lucruri pe care trebuie să le faci. Acest lucru poate fi cazul pentru o zi sau două sau chiar o săptămână. Gândiți-vă cât de mult ar trebui să fie pe ea și compară cu numărul de ore petrecute la calculator.Internet, ICQ - acest lucru este cu siguranță rece, dar există o zicală: „Cauza - timp de distracție - oră“. Setați o limită a numărului de ore la calculator. Nu este necesar pentru a reduce timpul de un mod fantastic: de la 8 ore de stati la calculator pe zi, la o oră nu este reconstruit într-o zi. Stabiliți obiective realiste.

Stând în jos, la calculator, puteți seta-vă un ceas cu alarmă, nu limita de timp pierdut. Puteți acționa, de asemenea, mai stricte: a pus cronometrul asupra sistemului, după care computerul este oprit.

Înțelege că computerul va pierde timp prețios. Să petrecem calcul simplu: în cazul în care persoana care sta la calculator o medie de 5 ore pe zi, o săptămână, este undeva 35 de ore și pe lună - 140, iar în anul - 1680 de ore, care este de 70 de zile! 2,5 luni șterge pur și simplu din viața reală în favoarea virtuale.Pune-te pe „instalarea“ desktop-wallpaper- cu gânduri pe această temă, te face să te întrebi. Iată câteva opțiuni conceptuale:

- Și în afara programa o lovitură de fund ...

- Listă ( „Înainte de adidași autodistrugere gaurite a plecat ...“, „spală-mă! Mașina ta“, „O supa sa răcit ...“ etc.)

- Știați că cheltuielile la calculator în fiecare zi la ora 7:00, nu-l petrec în medie 49 de ore pe săptămână și pe lună - 196, care este de 8 zile? 8 zile din viața ta în ultima lună.

- În cazul în care computerul previne cazuri, această dependență.

- Lupt pentru săptămâna vieții sale, care a mâncat anterior calculator.

Și așa mai departe, în același spirit.

De fiecare dată când face navigarea pe web, jocuri pe calculator sau tinkering în program, întrebați-vă: „De ce fac acest lucru? Fie că mă aduce mai aproape de scopul meu adevărat? Fie că mă îmbogățește? „Dacă răspunsul este nu, să renunțe la această activitate.

Etichetă și scrie concis și clar pe o foaie separată, care este de fapt atunci când trebuie să și de la calculator. Hang-vă această listă într-un loc vizibil, și să încerce să-l urmeze pe computer a fost asistent, nu un maestru.

Sugestii::

* Copii intarca de ceas lipit în spatele unui calculator la o vârstă fragedă! Salvați sănătatea lor și de a dezvolta organizația lor.