Cum să utilizați contorul, măsurarea zahărului din sânge

Cum să utilizați contorul, măsurarea zahărului din sânge
Medicina moderna a fost mult timp dovedit ca persoanele cu diabet zaharat pot trai o viata plina, dieta, dieta, și monitorizarea nivelului de zahar din sange. Pentru a evita excursii zilnice la medici și analizează mase, destul folosesc în mod regulat un dispozitiv personal pentru a măsura nivelurile de glucoză la domiciliu. În acest articol ne vom uita la modul de utilizare a unui contor de glucoza din sange pentru a masura de zahar din sange.Pentru a utiliza corect aparatul, este important să se înțeleagă principiile de bază ale activității sale, să știe cum să stocheze și să utilizeze toate elementele sistemului său de măsurare. Mulți oameni, făcând greșeli elementare, apoi se plâng la incertitudinea de măsurare. Așa că voi încerca să-l rupe în jos pentru fiecare dintre cititorii mei știu cum să se măsoare în mod corect și precis glucozei în sânge, principalul indicator pentru monitorizarea diabetului zaharat.

Cum să utilizați contorul, principiul de funcționare

Pe piata de astăzi a dispozitivelor medicale poate fi găsit, și ridica un metru de glucoză din sânge pentru fiecare gust, în funcție de gustul personal și pungă. Caracteristicile funcționale ale unor astfel de dispozitive nu diferă foarte mult, și chiar și un copil ar putea folosi. Pentru a efectua testul la nivelul glucozei din sânge complet cu aparatul de măsură trebuie să fie:

 • Benzile de testare (cele potrivite pentru dispozitivul de modele);
 • The lantete (puncturer de unică folosință).

Este important să se mențină unitatea în mod corespunzător:

 • Evitați stresul mecanic
 • schimbările de temperatură
 • umiditate și dispozitiv de umectare
 • ai grija pentru benzi de testare termenul de valabilitate (nu mai mult de 3 luni de la deschiderea ambalajului)

Nu fi leneș și citiți instrucțiunile, care vine întotdeauna. Fiecare model poate fi propriile sale caracteristici care trebuie să le cunoască și să ia în considerare.

Cum contorul

Principiul de funcționare a glucometre separă aceste dispozitive în două tipuri principale:

Fotometric nivelul zahărului din sânge de măsurare prin umbra reactivului. În timpul analizei sângelui care se încadrează pe banda de testare, vopsite în albastru, și nuanțe de culoare, aparatul detectează cantitatea de glucoză în sânge. Analiza foarte relativă cu mare precizie, vă spun. În plus, astfel de dispozitive sunt foarte capricioasă și fragile.

Electromecanică metru versiune mai modernă. Glucoza intră în dispozitiv, aceasta cauzează o reacție și un curent care este analizat și contor de glucoza din sange. Această metodă de determinare a unui indice cantitativ al zahărului din sânge este mai detaliată.

Este demn de menționat un astfel de criteriu important ca precizie. Când achiziționați asigurați-vă că pentru a cere un test de test de 3. Dacă rezultatele diferă cu mai mult de 10%, acest produs nu poate fi cumpărat. Faptul că producția de vehicule, în special a fotometrice, mai mult de 15% dintre dispozitive - dispozitive cu această căsătorie cu o eroare. Mai multe detalii despre acuratețea glucometre, voi scrie un articol separat.

În continuare, veți învăța cum să măsoare contor de glucoza din sange de zahar pentru a utiliza aparatul de măsură pentru a obține un rezultat precis.

Măsurarea de zahăr algoritm glucometru

Algoritmul este simpla utilizare a contorului.

Cum să utilizați contorul, măsurarea zahărului din sânge


 1. Pentru a verifica nivelul de zahăr din sânge trebuie să dezinfecta mai întâi mâinile, dacă nu sunteți acasă - în special locul puncției (cel mai adecvat - pad de degetul inelar de ambele mâini). Asigurați-vă că să aștepte până alcool sau alt dezinfectant, evaporat complet. Dacă sunteți acasă, dezinfecție nu este necesară, deoarece pielea Dubit. Nu ștergeți niciodată locul de puncție cu o cârpă umedă, produse chimice de impregnare un rezultat foarte distorsionat.
 2. Încălziți-vă mâinile în cazul în care acestea sunt reci.
 3. În metru până când se fixează în banda de testare este introdus, dispozitivul trebuie să fie activat (în cazul în care nu a făcut, întreaga procedură este necesară pentru a face propria dvs.).
 4. Următoarea puncție lanțetă se efectuează până la o picătură de sânge, care se aplică pe banda de testare. În primul rând picătură dor, deoarece conține o mulțime de lichid interstițial. picătură prin picurare, și nu se imprastie pe banda.
 5. Datorită cip care este integrat în fiecare bandă de testare, aparatul intră informațiile necesare pentru analiză și, după 10-50 secunde, aparatul afișează nivelul de zahăr din sânge. În multe glucometre moderne reglementate adâncimea puncție. Amintiți-vă, mai adânc, cu atât mai mult doare. Dar, dacă aveți pielea aspră și groasă, este necesar să se mărească adâncimea de puncție pentru a obține o picătură plină de sânge. Picătură ar trebui să apară fără efort. Se adaugă Orice efort pe degetul la sângele fluidului intercelular, care denaturează rezultatul.
 6. Pentru a finaliza procedura, banda trebuie să fie îndepărtate și eliminate, iar dispozitivul va opri pe cont propriu (sau trebuie să fie oprit manual). Această metodă de analiză se numește „electrochimic“.
 7. O versiune alternativă a studiului (fotometrică) implică determinarea nivelului de zahăr din sânge cu ajutorul benzilor cu zone de testare colorate, care își schimbă culoarea datorită pre-acoperirea lor cu un ingredient medicinal. Această metodă a fost depreciat.

În cazul unor rezultate înalte sau scăzute ale riscului de hiperglicemie sau hipoglicemie, respectiv.

Alegerea unui contor de glucoza din sange, aceasta ar trebui, de asemenea, să ia în considerare necesitatea de a controla prezența corpilor cetonici în sânge (pentru diabet zaharat de tip 1). este de asemenea important să ne amintim că multe glucometre măsură de glucoză în plasma din sânge, mai degrabă decât întregi. Prin urmare, este necesar să se utilizeze tabelul comparativ al indicatorilor.

În cazul în care zahărul măsurat în contorul de glucoză din sânge

Frecvența măsurătorilor glucozei din sânge trebuie să vă informați medicul. De obicei, atunci când tipurile insulino-dependent de diabet - aceasta de 3-4 ori pe zi, iar la insulinoneazvisimyh - 1-2 ori. In general, regula lucrează aici - cu atât mai mult cu atât mai bine. Dar multe diabetici pentru economii financiare cu privire la achiziționarea de lansete și benzi de măsură de zahăr din sânge este foarte rară. În acest caz, legea funcționează, „miser plătește de două ori.“ La urma urmei, cu diabet zaharat de compensare săraci transpiri mai mult medikomentoznoe cheltui pe tratamentul complicațiilor.

„Gustul și culoarea ...“

Printre gama de contoare de glucoză din sânge în farmacie puteți găsi companiile producătoare de dispozitive frecvent «ABBOTT», «Bayer», «OneTouch», Accu-Chek »si altele. În ciuda faptului că ei furntsionalnaya componentă este același, unele diferențe încă palpabile.

Deci, în funcție de producător poate varia în momentul de cercetare (minim - 7 secunde), cantitatea de sânge necesară pentru analiză (pacienții vârstnici, este de dorit să se evite puncții mari), și chiar forma pachetului de benzi de testare - în cazul în care un test de sange pentru zahar se face foarte rar, fiecare încercare trebuie să fie ambalate individual, dar în cazul în care de multe ori - puteți cumpăra benzi în tub comun.

Unii metri de glucoză au parametri individuali:

Prin achiziționarea de metru vii cu diabet zaharat va fi mult mai ușor, precum și o mulțime de timp disponibil pentru tine si familia ta.

Sper că înțelegeți modul de utilizare și se măsoară zahărul în glucometru, pentru a înțelege principiile de funcționare a contorului în timpul unui test. Este important ca procesul de măsurare se realizează în mod corect, multe diabetici face greșeli regulate.

frecvente erori în determinarea contorului de glucoză din sânge de zahăr

 • piercing degetul rece
 • puncție superficială
 • arterială mică sau mare pentru analiză
 • intră în dezinfectatorul sânge, murdărie sau apă
 • depozitarea necorespunzătoare a benzilor de testare
 • eșec codare metru folosind noile benzi de testare
 • nici curățarea și verificarea preciziei dispozitivului
 • utilizarea de benzi de testare pentru alte modele metru

Acum știi exact cum să utilizați un glucometru la domiciliu. Faceți acest lucru în mod regulat pentru a menține diabetul zaharat a fost întotdeauna sub controlul și supravegherea. Mănâncă dreapta și urmați toate numirile medicului.

Multe articole interesante și utile despre zahăr din sânge care le veți găsi în această secțiune.

înregistrări similare

 • glucometre Accu Chek, tipuri și haraktreristika scurte
 • 10 motive pentru a face un test de sânge pentru zahăr (partea 2)
 • Testul pentru diabet