Cum se bequeath proprietate

Nu este nici un secret faptul că imobiliar poate concepe, executa toate documentele necesare cu notarul. S-ar părea că ar putea fi mai ușor? Cu toate acestea, problemele juridice există întotdeauna subtilități.Dacă doriți să transferați proprietatea lor prin moștenire, atunci trebuie să o voință și să-i asigure un notar. Notar Alexey Komarov avertizează că acest lucru trebuie să fie făcut în mod corect, în caz contrar documentul poate fi declarată nulă.

Ce și cine ai incredinta

Prin lege, puteți lăsa moștenire orice proprietate, atât mobile și imobile. Astfel, puteți lăsa moștenire un apartament, gradina sau casa, terenuri, spatii comerciale, chiar și proprietate, care este doar de planificare pentru a achiziționa. Cel mai important lucru este faptul că proprietatea a spus ar trebui să fie deținută în momentul deschiderii moștenirii.

Puteți lăsa moștenire cetățenilor și persoanelor juridice. „Lăsați o moștenire poate fi nu numai în favoarea rudelor lor sau membri ai familiei, dar, de asemenea, organizații, companii, cooperative, societăți, și anume, persoane juridice - .. A spus avocatul Oleg Sukhov. - Mai mult decât atât, aceste entități să bequeath proprietatea lor nu se poate. De exemplu, un colector deține un foarte scumpe și rare monede. El are dreptul de a le lăsa moștenire la muzeu, sau o companie de caritate. Și cu cele mai apropiate rude un astfel de testament, inclusiv copiii, soțul, părinții pretind a fi costisitoare și monede rare, nu se poate ".

Oleg Sukhov reamintește că poate fi determinată și moștenitorul de rezervă, care are dreptul de a pretinde de proprietate în cazul în care moștenitorul primar va muri, în imposibilitatea de a accepta moștenirea, sau din alte motive, nu va fi capabil să-l. „Proprietarul apartament poate bequeath a deținut un apartament în centrul Moscovei, la fiul său cel mare, subliniind că în cazul în care, pentru un motiv sau altul, fiul cel mare nu a primit această moștenire, apartamentul devin proprietatea fiului său cel mai tânăr.“

Elaborarea și certificarea testamente

„Unul dintre momentele cheie în pregătirea unei voințe este ca acesta să fie făcută în scris și notarială, - spune avocatul Alexei Komarov. - Nerespectarea acestor reguli va duce la invaliditatea voinței (excepție este un testament întocmit în circumstanțe excepționale). Un testament poate fi certificat în biroul notarial public sau un notar angajat în practică privată. În plus, există mai multe cerințe pentru a face o voință. "În primul rând, voința se poate face numai de către o persoană fizică - un cetățean, având în momentul săvîrșirii capacitate juridică deplină, adică, el trebuie să fie un adult și să fie de minte sănătoasă și de memorie.

În al doilea rând, în mod obligatoriu va trebuie făcută în persoană, scrisă de testator sau scrise din cuvintele sale de notar, și semnată personal de testator. În cazurile în care se bequeather nu poate semna cu propria sa voință, la cerere, acesta poate fi semnat de către un alt cetățean (rukoprikladchikom), în prezența unui notar.

În al treilea rând, pe voința trebuie să indice locul și data licenței sale, cu excepția voinței închisă.

Misterul voinței

Conform Codului Civil al Federației Ruse, toate persoanele care au făcut parte din procedura de înregistrare a voinței, nu dreptul de a pre-divulga informații cu privire la conținutul voinței sau eliminarea acesteia. În cazul în care misterul voinței a fost încălcată, aveți dreptul de a cere despăgubiri pentru daune morale.

Secret va fi deschis în prezența a doi martori doar cincisprezece zile după acordarea certificatului notarial de deces al testatorului. După deschiderea plicului testamentul dezvăluite imediat, iar apoi semna protocolul la deschiderea și citirea de voințe secrete.

O dovadă a grevarea

Legea permite punerea moștenitorilor și obligația de executor de a efectua orice acțiune pe care le va înregistra în testament. De exemplu, obligația de a păstra animalele de companie și să aibă grijă de ei. În cazul în care moștenitorii nu sunt de acord să facă această voință, moștenirea ei vor primi în continuare. În acest caz, persoanele în cauză, în favoarea sau în numele căreia a stabilit o sarcină testamentare, poate, la instanța de judecată pentru a forța moștenitorii să-și îndeplinească aceste obligații. Cu greu o pisica preferat sau asistenta-vaca-rândul său, cu o cerință similară în instanță, dar rudele și prietenii, pentru care a fost întocmit un grevare, nu numai că au dreptul să o ceară, dar, de asemenea, o oportunitate.

Anularea și schimbarea testamente

În orice moment, puteți anula sau modifica voința ta. În acest caz, nu trebuie să raporteze cu privire la aceste acțiuni pentru oricine, nu aveți nevoie de consimțământul nimănui, suficient pentru a face noul testament, care este fie elimina complet documentul vechi, sau anula, în partea în care vechiul testament este contrar noul document. Anulată sau nu și-a schimbat vor fi restaurate și nu fac obiectul revizuirii. Alexey Komarov a spus că „eliminarea elaborării unui testament poate fi realizată prin ordinele Comisiei anularea în sine. Ordinul trebuie sa fie, de asemenea, făcută în scris și autentificată notarial. "