Cum se conectează roata la calculator

Cum se conectează roata la calculator
Dispozitive de control de grup sunt combinate pe termen generic: jocuri de noroc dispozitive. Numele trupei se datorează faptului că aceste dispozitive sunt utilizate în principal pentru a controla programele de joc activ.Un exemplu tipic al unui dispozitiv pentru jocuri - joystick-ul. Joystickuri sunt utilizate în principal pentru controlul vehiculelor aerospațiale.

Gamepad-uri sunt frecvent utilizate pentru gestionarea simulatoare sportive (fotbal, hochei, baschet), și sistemul de direcție - pentru a controla simulatoare auto.

Instalarea de dispozitive pentru jocuri

Joystick - dispozitivul pentru jocuri cel mai tipic - constă dintr-un mâner mobil și câteva butoane. Mânerul este utilizat în locul plăcii oscilantă controler ( „control“). Joystick - este de obicei un dispozitiv analogic (gradul de influență depinde de unghiul de deviere a mânerului) și un gamepad - digital.

Inițial, dispozitive de jocuri conectate la calculator printr-un conector (port de joc) 15-pini, de obicei, o parte din placa de sunet (acesta este, de asemenea, utilizat pentru a conecta dispozitivele muzicale MIDI). Cele mai multe calculatoare moderne nu au un port separat de joc. dispozitive pentru jocuri avansate utilizează conector USB.

Pentru dispozitivele cu built-in „conexiune la cald.“ Adică, puteți conecta dispozitivul atunci când calculatorul este pornit. Aparatul va fi detectat imediat.

Cum se conectează roata la calculator

În cele mai multe cazuri, mai multe dispozitive USB funcționează bine fără a instala drivere. Acest lucru se datorează faptului că USB este văzută de către sistemul de operare ca o unitate de ansamblu. Sistemul de operare oferă toate lucrările care este conectat la acesta, un conducător auto full-time. Cu toate acestea, în cazul în care dispozitivul nu funcționează destul de modul în care ne-ar dori, sau în cazul în care conducătorul auto standard nu permite să pună în aplicare toate caracteristicile acestui aparat, puteți instala drivere specifice, care au venit cu dispozitivul.

Sistemul de operare al dispozitivului de joc trebuie să fie înregistrat. Deschideți Control Panel (Start - Panou de control) și controlere de joc dublu-clic.

În caseta de dialog, dispozitive pentru jocuri este o listă de controlere de jocuri disponibile. Dacă dispozitivul conectat nu este listat, faceți clic pe butonul Add. O casetă de dialog se deschide în cazul în care puteți specifica tipul de dispozitiv.

În cazul în care modelul de aparat nu a putut fi găsit, puteți conecta un controler de joc standard. În caseta de dialog, dispozitiv pentru jocuri (Start - Game Controllers - - Panou de control Adăugați) pentru a parcurge întreaga listă de dispozitive de jocuri. Aceasta după modele specifice sunt descrieri ale seturilor de controale. Selectați cele care se potrivesc cel mai bine modelul.

Ce să faci în continuare?
Cum se conectează roata la calculator

Dacă nu e nimic potrivit, faceți clic pe Altele - se deschide un dispozitiv pentru jocuri speciale caseta de dialog. Este posibil de a descrie elementele de produs. Odată ce parametrii sunt aleși, titlul stabilit în unitatea de jocuri de noroc controler. Acest nume este listat în caseta de dialog Game Controllers, dispozitivul pentru jocuri. După aceea, dispozitivul specificat poate fi ales într-un mod convențional. Selectați Panou Caracteristici Tip Dispozitiv: joystick, un volan a aeronavei, volanul.Numărul de grade de libertate - este numărul de acțiuni de control reciproc independente. De exemplu, joystick-ul mâner are de obicei două grade de libertate: înainte și înapoi, și stânga și dreapta. Dacă mânerul poate fi rotit în jurul unei axe verticale indică faptul că joystick-ul are trei grade de libertate.

Mai mult de trei grade de libertate nu dau un element de control pentru a nu complica imens la design. Dar dispozitivul poate avea mai multe controale și, în consecință, alte grade de libertate. De exemplu, mânerul (pedala) pentru controlul gazului poate furniza al patrulea grad de libertate. Mai mult de patru grade de libertate nu sunt folosite, de obicei, pentru a simplifica managementul.

Scopul butonului dispozitivului de joc este de aproximativ aceeași ca mouse-ul: ele servesc pentru distribuirea unor acțiuni de control individuale (de exemplu, „salt“, „foc“ și altele). Cele mai simple modele de joystickuri doar două butoane. dispozitive pentru jocuri moderne au de multe ori șase, opt sau mai multe butoane. În caseta de dialog un controller special de joc, puteți seta până la patru butoane. Aceasta este o limitare serioasă. În cazul în care cele patru butoane este insuficientă, este necesar să se instaleze un driver de dispozitiv specific se obține cu ea. De asemenea, este util pentru a vizita site-ul web al producătorului joystick-ului și asigurați-vă că driver-ul rezultat este încă relevantă.

Cum se conectează roata la calculator
Acest tip de comutator (punct de vedere, POV). Uneori, denumit HAT. Este folosit în jocuri ca mijloc de simulare a rotației capului pilotului / conducătorului auto. Acesta vă permite să controleze situația, nu numai în față, dar, de asemenea, în jurul personajului. Acest comutator digital mic este de obicei instalat direct pe mânerul joystick. Există patru și opt poziții de tip comutator. Pentru a rotunji vedere cu privire la unele joystickuri pot fi de mai multe tipuri de switch-uri. De asemenea, nevoie de un driver special pentru dispozitive cu acest control

Calibrarea și validarea

Poziția liberă a mânerului (control de la distanță, de direcție) al dispozitivului de jocuri de noroc este considerat neutru. Aceasta corespunde absenței unor acțiuni de control. Dispozitivele de control sunt returnate la această poziție în mod automat, în mod tipic sub influența unui arc.

Deoarece modelul și chiar copii ale joystickurile pot să difere în mod semnificativ unele de altele, în caracteristicile lor electrice, este important să se informeze sistemul de operare al unei poziții fizice a joystick-ului este neutru - a fost de la el vor fi luate în considerare anomalii valori. Această notificare este efectuată în timpul operației, care se numește calibrare. În plus față de „reședință zero“ în timpul calibrării sistemului de operare sunt scrise ca toleranțe ale joystick-ului de-a lungul axelor principale. curb de potasiu trebuie efectuată imediat după instalarea dispozitivului de jocuri pe calculator. În cazul în care calibrarea nu reușește, ar trebui să verificați computerul pentru viruși, deoarece din cauza malware-ului, joystick-ul să nu funcționeze. În acest caz, este necesar să se înceapă să elimine viruși și doar apoi trece la recalibra.

dispozitiv pentru jocuri de calibrare
  1. caseta de dialog Deschidere Game Controllers (Game Controllers Start - - Panou de control).
  2. Asigurați-vă că dispozitivul instalat are lista de controlere de jocuri instalate. Acest lucru sugerează că acesta este conectat și operațional.
  3. Selectați dispozitivul din listă și faceți clic pe butonul Properties pentru a deschide caseta de dialog Proprietăți dispozitiv.
  4. Deschideți fila Setări și apoi faceți clic pe Calibrează.
  5. Programul de calibrare funcționează în modul expertul. Pentru a comuta între măsurile necesare pentru a apăsați unul dintre butoanele dispozitivului de jocuri de noroc. În prima etapă, se stabilește poziția neutră a unității de joc, următoarele sunt determinate de deviația maximă a principalelor axe. După aceea calibrarea axelor suplimentare joystick-ului, dacă este disponibil.

După calibrare trebuie efectuată joystick-ul și verificați pentru a vă asigura că echipa (abaterea preselor mâner și buton) sunt percepute în mod corect. Sunt necesare mijloace speciale de verificare, deoarece sistemul de operare de dispozitive pentru jocuri care nu sunt utilizate. Pentru a verifica, deschide caseta de dialog Proprietăți a dispozitivului de jocuri (Start - Panou de control - Game Controllers - General - Proprietăți) și selectați testul pe tab-ul. Se deschide compoziția, în timp ce caseta de dialog depinde de modelul specific dispozitivului. Controalele schimba aspectul atunci când sunt expuse la aparat. Aici puteți verifica modul în care comenzile individuale și combinațiile de efecte.