Cum se măsoară umiditatea aerului în apartament - toate au fost în stare de șoc

aer condiționat în camera afectează bunăstarea oamenilor în ea. umiditate normală contribuie la o prezență confortabilă în cameră. La această rată poate fi afectată de diferiți factori. De exemplu, în timpul iernii, din cauza vieții constantă a bateriei devine aer uscat. Cele mai sensibile la atmosfera din jurul copiilor, atât de mulți medici recomanda ca o atenție specială trebuie acordată acestui indicator.Cum se măsoară umiditatea aerului în apartament - toate au fost în stare de șoc
spațiu de aer prea uscat afectează negativ membranele mucoase. Primul care a suferit ochi, nas, gât și ale tractului respirator.

Nu încercați pentru a reduce umiditatea camerei este sub aceste semne. Chiar și în umiditatea relativă Sahara de 25%.

Cum se măsoară umiditatea în casă?

Există un tabel care descrie dependența presiunii de saturație asupra temperaturii
Satureze presiunea vaporilor de apă deasupra suprafeței apei la diferite temperaturi, HPA

Metoda de bază de măsurare a umidității este la un psychrometrica temperatură pozitiv. citirile de umiditate Opredennyh efectuate pe două termometru cu o precizie de 0,1 grade Celsius. Unul măsuri termometru temperatura aerului, iar al doilea termometru este învelit cu o cârpă înmuiată, așa că arată propria temperatură, care depinde de intensitatea evaporarea apei de la suprafață. Cu cat vaporii de apă din aer, cu atât mai puternic evaporarea de pe suprafața celui de al doilea termometru și inferioare citirile.
De fapt, un astfel de sistem de două termometre numite Psihrometru.Higrometre sunt împărțite în șase tipuri: greutate, păr, condensare, ceramică, de film și electrolitice. În ciuda diferenței de tipuri de aceste dispozitive, ele au o bază comună, ele determină umiditatea punctului de rouă tip de calcul sau metoda de măsurare higrometric.
Higrometre, spre deosebire de psihometrice sunt considerate dispozitive mai exacte, metoda de determinare a umidității și citirile finale ale parametrului măsurat calculat folosind diagrame psihometrice și tabele.

În ultimii ani, pot fi achiziționate de pe piața deschisă un alt tip de dispozitiv de măsurare a umidității - termometru digital echipat cu un indicator de umiditate. Acesta poate fi folosit pentru a determina nivelurile nu numai de temperatură și umiditate, dar, de asemenea, pentru a afla modificările care urmează prognoza meteo.

Cum se măsoară umiditatea camerei?

Cum de a crește umiditatea de remedii populare

Fondurile vor fi Folk de umidificare un mare ajutor pentru cei care încă nu au reușit să achiziționeze un dispozitiv special pentru reglarea umidității în cameră.

  1. Cea mai frecventă modalitate - de a pune un prosop umed sau foaie de pe baterie. Materialul este încălzit, iar apa începe să se evapore. Atunci când prosopul este uscat, ar trebui să fie umed din nou.
  2. Dacă nu vrei să mergi la baie de fiecare dată când o cârpă uscată pot fi aranjate recipient cu apă pe baterie. În acest caz, trebuie să adăugați apă la fiecare câteva zile.
  3. Din recipientele de apă, amplasate pe piese de mobilier (pentru dulapuri, de exemplu), are loc evaporarea lent. dar umiditatea în timp ce încă în creștere.
  4. Puteți pune un bol de apă în apropierea bateriei. Acesta scade la sfârșitul bandaj. pliat în mai multe rânduri. Celălalt capăt este situat pe baterie. Apa pe bandajul crește continuu în sus și vaporizat de căldură.

Ajuta-umidifica lucrurile de aer și de uz casnic. Printre acestea:

Acum, achiziționați un dispozitiv care să măsoare umiditatea la domiciliu, nici o problema. Dispozitivele electronice foarte populare, combinate cu senzor intern și extern. Extern luate în afara cutiei, iar unitatea rămâne la domiciliu. Astfel se afișează un dispozitiv și temperatura și umiditatea, atât în ​​interior cât și în exterior. Umplute cu dispozitive într-un design diferit, totul depinde de preț. Puteți să-l achiziționați separat și higrometru sau Psihrometru. Desigur, prețul depinde de acuratețea și domeniul de măsurare. Există caracteristici suplimentare, cum ar fi unele modele stocate măsurători pot afișa citirile maxime și minime.

umiditate crescută în apartament