Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer

Ai pus la îndoială sinceritatea furnizorului, care vă oferă acces la World Wide Web, și se întreba cum să măsoare viteza de Internet de pe computer? Să o facem împreună! Dar, mai întâi, o privire la informațiile care ne va ajuta să nu piardă în concluziile lor.Care afectează precizia testului?

Dacă aveți măsurători deja finalizate, iar cifrele sunt mai mici decât furnizorul indicat, nu se grăbesc să ridice un scandal și de a schimba ISP. De ce? Pentru a măsura viteza reală a Internetului, este necesar să se ia în considerare o serie de factori. Să le examinăm.

Computerul. În cazul în care, de exemplu, ISP oferă 100 MB / s, dar aveți un calculator slab (single-core Celeron 2,6 GHz, placa de baza DDR-1 și t. D.), Tu nu va primi pe PC 100 MB / sec. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți upgrade mașina dvs. sau de a folosi ceea ce este acolo.

Server. Când vă decideți să măsoare viteza internetului online pe un computer puternic și o conexiune rapidă, dar a ales să descărcați serverul de fișiere este „slab“ și este situat la o distanță mare, părțile individuale ale rețelei sunt supraîncărcate, atunci nu se așteaptă la rezultate bune. Alegeți site-uri ale orașului, zona.

Citirile va fi mai puțin în cazul în care începe să se descarce o mulțime de vizitatori la acest site, în același timp. Este imposibil să se prevadă. Prin urmare, dacă doriți să măsoare viteza de Internet pe computerul în câteva secunde Mbps, fă-o de câteva ori în timpul zilei, la diferite site-uri.

Soft. Asigurați-vă că să ia în considerare software-ul lor. Chiar dacă închideți toate programele, în timpul testului poate fi declanșat actualizări (update) ale software-ului instalat pe PC. Pentru aceasta trebuie să urmați.

Mulți utilizatori de „ședinței“, software-ul în „tava“, despre care chiar uitat. În structura sa poate fi: Skype, jucătorii, instrumente de sistem, de management de descărcări, monitoare de proces, actualizări ale clienților, etc. Este mai bine pentru a opri toate programele de pornire care nu sunt necesare în prezent, și pentru a reseta sistemul ... Acest lucru se poate face cu ușurință prin utilizarea de instrumente speciale. Vă recomandăm CCleaner.

De asemenea, închideți widget-uri și gadgeturile pe desktop, acestea pot afecta, de asemenea, imaginea de ansamblu a măsurătorilor.

Pentru citiri exacte, dezactivați temporar antivirus și firewall.
Acum sunteți gata pentru a trece la următoarea secțiune a articolului.

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer?

Înainte de a începe, să conectați cablul de rețea direct la PC. Este de asemenea important pentru citiri corecte.

Dar fii atent: doar scoateți cablul din router și introduceți PC-ul nu se poate. Vă rugăm să contactați asistența tehnică a companiei, care asigură conexiunea la internet, și le spun că o jumătate de oră, trece direct cablul. Apoi, puteți măsura viteza de pe Internet Rostelecom, Ukrtelecom, sau alt furnizor de servicii.

Dacă dintr-o dată nu doriți să faceți acest lucru, puteți efectua testul fără a schimba poziția cablului. Dar vei ști că citirile vor fi ușor subevaluate. Apoi, asigurați-vă că router-ul primit de la Internet este un computer, care este de a măsura viteza internetului on-line.

Verificăm că nu am lucrat pe PC-ul, în plus față de browser-ul cu o filă goală. Asigurați-vă că nici o activitate de rețea. Pentru a face acest lucru, lansați Task Manager prin apăsarea «Ctrl + Alt + Del», și deschideți fila „Rețea“. Activitatea ar trebui să fie mai mică de 1%.

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer
Screenshot 1. Indicații descărca Rețeaua Task Manager

Metode de măsurare pot fi după cum urmează:

  1. Servicii de testare web.
  2. Fișiere Descarca-manageri.
  3. Salvarea unui fișier de pe internet pe canalul torent.
  4. Utilizarea unor instrumente speciale.


Începem cu prima metodă, și să treacă restul.

Servicii de web speciale.

Se măsoară viteza de Internet poate fi liber folosind următoarele resurse web:

  • Cei care se specializează în acest domeniu și oferă o gamă largă de servicii conexe.
  • secțiuni separate ale webmasterilor site-urilor, portaluri, motoare de căutare, care au un instrument.

Peste cap de la unele dintre ele.
PR-CY.RU/SPEED_TEST_INTERNET. Pe aceasta pagina putem vedea locația serverului, la care vor fi testate.

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer
Screenshot 2. Măsurarea pe PR-CY.RU

Rezultatele testelor ne vor arăta:

Aici putem re-măsura viteza de Roux Casei de Internet Academicianul și alți furnizori, precum și pentru a schimba serverul de testare.

Screenshot 3 rezultate ale testelor PR-CY.RU

Internetometr. Este posibil să se măsoare viteza de Internet Yandex. Îl vom găsi aici yandex.ru/internet. Pe pagina veți vedea o mulțime de informații despre tine, nu uitați să derulați în jos: ați putea fi interesat. Acum, faceți clic pe butonul „măsură“.

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer
Screenshot 4. Testarea pentru Yandex

ceai Glotnem sau ceva util dispozitiv încă avansat „prinderea“ numerele. Și uite: principalul parametru avem, iar în megabiți pe secundă și megabiți pe secundă. Convenabil, orice ai spune.Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer
Screenshot 5. Indicații internetometra

Dar există mai multe informații utile: doar un depozit de date.

SPEEDTEST.NET. Să încercăm să măsoare viteza de pe Internet Spidtestom? Acesta este un serviciu profesional: Să vedem: cum diferă de versiunile anterioare.

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer
Screenshot 6. Măsurarea SPEEDTEST.NET Internet de viteză

După cum puteți vedea, poziția noastră este determinată imediat pe hartă. Dacă mutați mouse-ul peste triunghiul verde într-un cerc, fereastra pop-up va afișa o listă de servere care vor participa la acest proces. Le putem înlocui. Dar faci este ilogic, deoarece sistemul selectează cea mai bună opțiune.

Clicuri «BEGIN TEST». Noi vedem rezultatul.

Screenshot 7. Rezultatele măsurătorilor ale Speedtest.net de viteză la Internet

Aproximativ aceleași numere. Nu este clar de ce rata de ieșire I a lua mai mult? Ciudat, dar a venit cu a spune: „Și femeia vechi este proruha“. Apropo, care „Mulia“ caractere de imprimare în engleză, utilizați limbă rusă „față»: www.speedtest.net/ru.

Alte servicii. Dacă tastați în căutare Yandex: „Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer“ - sau ceva de genul, „motor de căutare“ va oferi o listă lungă de servicii. Înțeles utilizarea tuturor - o: apăsați butonul și așteptați pentru rezultatul cifrelor.

Amintiți-vă că măsurătorile ar trebui să fie făcut de mai multe ori pe fiecare dintre serviciile selectate, 2-3. lecturi medie poate citi viteza conexiunii la internet.

Dacă există îndoieli cu privire la acuratețea rezultatelor, apoi să trecem la următoarea metodă de testare.

Managerii folosesc fișierul de descărcare.

Acest proces constă în activități care încearcă să reproducă aparatul: serverul de serviciu pe măsurarea vitezei de Internet. Principalul dezavantaj al metodei anterioare este de a utiliza serviciile tehnologiei Flash și Java-script. Rezultatele sunt mici.

Acum faci singur. Rulați managerul de descărcare de fișiere. Eu folosesc Descărcare Maestru. Puteți alege orice.

Înainte de măsurare revizuirea necesară a articolului mai întâi pentru a testa sarcina de rețea în Task Manager. Fă așa cum se spune.

Apoi, începe să se descarce fișierele de test cu magazine web rapid. Eu pot recomanda ex.ua si bune Rambler vechi.

Am folosit chiar și o metodă simplă: încărcați fișierele lor 5 și 10 MB Yandex disc, și apoi testat viteza de download „Daunloud master“.

Managerul de descărcare set 5 fire. Ferește-te de viteza maximă în program.

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer
Screenshot 8 Descărcare fișier folosind Descărcare master

Traduceți "MB" în "MB". 1 MB = 8 Mbit. Pentru a nu nava gri lor girusul, există un convertor on-line. De exemplu, în cazul în care imaginea putem vedea 1,79 MB / s, aceasta înseamnă viteza Internetului în prezent 14,32 Mbit / s.

lucrătorilor Internet prin cablu a efectuat testul un pic greșit. Ei descărca fișiere de o anumită dimensiune: 1, 5, 10, 50, 100 MB de serviciul său. Atunci când acest lucru se măsoară timpul de descărcare de fiecare dintre ele, și de ieșire valoarea medie.

Recurgerea la Trekkers.

Tehnologia Torrent permite descărcarea prin propriile lor canale, ceea ce este, de obicei, mai rapid, mai stabil și mai sigur decât instrumentele Web standard. Noi facem verifica acest fel.

Pornește clientul torrent. Am găsit mâna cu un număr mare de semanare si de a începe descărcarea.

Screenshot 9 Descărcare fișier prin client de torrent

În continuare, acțiunile sunt aceleași ca și în metoda anterioară: pentru a asista la viteza maximă și scrie-l.

Conectați programele speciale.

Există un software care ne ajută pentru a efectua măsurători diferite pe computer, inclusiv testarea viteza conexiunii la Internet, precum și pentru a monitoriza parametrii și statisticile datelor.

Dacă aveți nevoie de un program bun pentru a măsura viteza de internet - NetWorx. După instalarea tag-ul său încorporat în tava de sistem și monitorizează traficul.

Pentru testul pe care trebuie să faceți clic dreapta pe comanda rapidă și selectați NetWorx „măsurarea vitezei“.

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer
Screenshot 10. Lansarea de măsurare a vitezei prin Networx utilități Internet

Acum vedem conexiunea sa.

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer
Screenshot 11. Rezultatele măsurării vitezei internetului în Networx programului

Cu toate acestea, pentru rezultat avem nevoie pentru a încărca în rețea, adică. E. Start descărca fișiere de pe diferite site-uri web.

Acest utilitar nu este activ tester: nu este conectat cu oricare dintre serverele ca o modalitate de a face Viteza de testare a clientului. Dar funcționează în mod constant și nimeni nu pe computer nu se oprește (nu se va livra o memorie și procesor). Mai mult decât atât, este vorbitor de limbă rusă.

Măsurarea vitezei de Internet pe un dispozitiv mobil.

Luați în considerare exemplul unui dispozitiv pe Android. Privind recrut «Speedtest» și a obține o listă de aplicații de masurare a vitezei.

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer
Screenshot 12. Găsiți software-ul pentru a măsura viteza internetului pe Android

Puteți alege orice, să ne ia prima dintre ele pentru a măsura viteza de Internet din Speedtest și apăsați-l. Începeți procesul de instalare.

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer
Screenshot 13. Set Speedtest.net pe Android

Când a terminat, executați aplicația și faceți clic pe butonul mare de pe centrul ecranului, „Start Scan“.

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer
Screenshot 14 începe să verifice viteza Internetului în cererea Speedtest.net pentru Android

La finalizarea procesului, vom vedea datele dorite.

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer
Screenshot 15. Rezultatele testării aplicației Speedtest.net de viteză la internet pentru Android

La această verificare este completă. Astfel, putem măsura viteza de internet mobil a oricărui operator: MTS, Megafon, Beeline, și altele.

Și câteva fraze.

Dupa cum se poate observa că în „CellPhones“ se face rapid și ușor. Dacă aveți orice pretenție reală asupra rezultatelor, puteți apela reprezentantul companiei care furnizează servicii de Internet. Am făcut-o.

Cu toate acestea, pentru apelul va trebui să plătească. Prin urmare, verificați mai întâi prețul. Dar, după o vizită la viteza de master, mi-a plăcut!

Cum se măsoară viteza de Internet de pe computer