Dalmată, pagina 1, Biblioteca on-line

Alfred Trinh, Esmeralda Trin

O noua carte despre Dalmațienii (Karetnaya Dog foc Dog)

Alfred și Esmeralda Treen Dependent Dalmației peste patruzeci și cinci de ani.Alfred este un expert pe rasa din 1965. Acum, el va judeca întregul grup de copoi, toev, grup non-sportive și o parte terrier. El a judecat la comerțul național arată dalmată Club of America (AAA) în 1970 și 1977, iar în 1984 a judecat expoziție specială, dedicată centenarului American Kennel Club (AKC). El a lucrat în managerul AAA, trezorier, vice-presedinte si presedinte, a fost membru al Comisiei pentru standarde și Comitetul de formare. Timp de șapte ani, 1979-1985, a fost membru al consiliului de administrație AKC, în ultimii treizeci de ani, a fost presedinte al Waukesha County Kennel Club, pe care a fondat cu ajutorul prietenilor. El încă mai continuă să sluzhitklubu, ca delegat lui la AKC. Condiții de viață în Houston, el a fost vice-presedinte al Houston Kennel Club, iar când sa mutat în zona de St Louis, a lucrat ca secretar șef al inelului Mississippi Valley Kennel Club. În prezent, el este un membru al consiliului pentru protecția animalelor Sector Director Waukesha, un membru al Consiliului de Supraveghere al Fundației Educaționale al Asociației Scriitorilor din câini și unul dintre fondatorii fundatiei caritabile „Dairyland Greyhound Park.“

În 1967, doamna Trinh, printre altele, a fondat buletinul informativ DCE, „Spottere“, iar în 1971 sa transformat într-o revistă trimestrială, a primit numeroase premii din partea Asociației Scriitorilor de câini. În 1986, ea a primit un premiu din partea Asociației D'Ambrizi cluburi și judecători de formare privind ascultarea pentru serviciile sale la acest sport.

Soții Trinh - membri ai Clubului dalmată britanic, Chicago club de Dalmațienii, și membri de onoare, recent au devenit de canisa Federației Mexicane. D-na Trinh - un membru al Asociației Scriitorilor de câini și membru al Consiliului de vizitatori de la Universitatea din Wisconsin Scoala de Medicina Veterinara.

Soții Trinh judecat în unsprezece țări de pe șase continente și în 46 de state din 50.

Dalmatian - câine patru roți și mascota foc

1. Originea rasei

În „dalmată“ nici un cuvânt „despre“ scrisori! În Dalmația acolo Dalmatieni!

Teorii privind originea dalmate dau naștere la dezbateri fără sfârșit. De exemplu, teoria că Dalmatianul - un produs de trecere pointer istriană cu culoarea mastiff german „arlechin“, poate provoca o dispută, fiecare parte se va dovedi nevinovăția lui, până când au fost ragusita, deși este bine cunoscut faptul că câinele nu a fost întotdeauna o astfel de câine mare așa cum o știm astăzi. William Youatt numit dalmate "mastiff mici german." Nimeni altul decât ameliorator de câini cu blana „arlechin“, Anthony Pratt, a spus că, uneori, brăzdează Harlequins se nasc cu pete rotunde, dar nu preferat (pentru câini) rupte. Această idee, cu toate acestea, a respins cu vehemență de Clubul American de Great Danes ca calomnie malware. Deci, să decidă singur dacă acest lucru ar putea fi un impuls pentru nașterea Dalmatians.În ceea ce privește de ce sau cum rasa a devenit cunoscută sub numele de dalmate, nimeni nu știe nimic. În acest sens, de asemenea, există mai multe teorii, cele mai multe dintre ele sunt destul de logic, și toată lumea poate alege propriul lor gust. Dar ei sunt încă teorii, nu fapte. Unele dintre ele sunt foarte durabile.

Tânărul poet, Iuri Dalmatianul (1546-1589), care a trăit în Serbia, în 1573, el a primit un cadou de la Bohemian Countess Alena Lomnise mai mulți câini. Într-o scrisoare către Countess Dalmatianul a scris: „Interesul pentru câinii mei turci crește în toată Serbia ... I-am dat deoparte câteva zeci ... ei sunt atât de populare încât acestea sunt numite după numele meu - dalmată. Se iau din ce rădăcină ... "

La un moment în care Dalmatianul a scris o scrisoare despre câinii lui „turci“, regiunea a fost sub dominația turcă. Acesta a trecut prin Balcani și a încercat să invadeze Europa, unde a fost oprit în 1683 Austria. dominația turcă în Bulgaria și în alte părți din Balcani sa încheiat în 1827.

Nume Yuri - o formă de George (George), un Dalmatian - aceasta este în mod clar derivat dintr-o denumire geografică, evident, Dalmatia. În acele zile, oamenii nu au nume, numai numele din spatele care a mers ceva care le deosebesc de alte persoane cu același nume: un fiu de cutare și cutare, sau născut în cutare oraș, sat sau țară, sau chiar ceva a. Deci, George, care a trăit în Serbia, numit dalmată, pentru că el a venit din acea țară. Numele rasei în limba italiană - «Dalmatina».

Unele teorii de ce rasa este numit dalmată - doar un aparat de aer cald gol. După ce ne-am dat citit că rasa este numit astfel deoarece petele se aseamănă cu bule de lavă de pe coasta dalmată. Dar nu există roci vulcanice doar gresie stratificat. Cu toate acestea, rare, împrăștiate ici și colo, vegetația poate semăna cu pete, dar este prea îndepărtat.

Astăzi, în Dalmația dalmată nr. În 1930, regretatul Bozo Banak importate din Anglia, aceasta rasa și sa stabilit în apropiere de orașul Dubrovnik. Aproape douăzeci și cinci de ani, cineva a vizitat regiunea pitorească și a găsit doar în Dubrovnik dalmată. A fost un descendent al „câinilor“ în engleză importate Banak. În vara anului 1977 am vizitat orașul vechi Dubrovnik. Acolo am văzut un dalmată. A fost o femeie tânără, a aparținut unui om din Elveția, care a fost în vacanță în Dubrovnik. Pe insula Korcula, noi, de asemenea, nu a putut găsi un singur reprezentant al rasei.

În Iugoslavia, există câteva crescători grave de dalmatieni. Acestea sunt situate în Zagreb și Zupanev și de lucru cu câinii din import. Dalmația - aceasta este Croația, una dintre cele șase republici ale Iugoslaviei socialiste. Zagreb și Zupanev se află în nordul Croației.

După războiul troian, fiul lui Ahile, Pir Neoptolemos stabilit în Epir, în cazul în care fie subjugat, sau de afinitate cu eroul epic familie Moloss. Acesta din urmă este numele faimoaselor câinii de vânătoare vechi Molosser, care au fost menționate în mai multe lucrări clasice ale grecilor și romanilor. Ei au fost câini mastifopodobnye.

Din moment ce Epir, în conformitate cu atlasele clasice, situat la sud de Munții Kerauniyskih, la est de Corfu, și Dalmația romană era situată la nord de acești munți, este posibil ca acești câini au fost aduse la vechii romani. Ele au fost folosite ca păstori și de luptă, paza muntele cu proprietarii lor.