De ce înnegrit unghiile de la picioare și de ce să facă

De ce înnegrit unghiile de la picioare și de ce să facă

Înnegrire unghiile de la picioare - nu este doar o problemă estetică. În unele cazuri, paturi de unghii înnegrite pot indica dezvoltarea unei boli. Să aflăm de ce unghiile de la picioare înnegrit, și cum să se ocupe de această pacoste.Astăzi, în medicină există practica de a determina starea de sanatate a unghiilor tale. În funcție de starea unghiei și culoarea sa poate face concluzii profunde cu privire la procesele care au loc în corpul uman. o mulțime de factori afectează starea unghiei. În special, regimul alimentar, în special îngrijirea unghiei, calitatea și confortul de încălțăminte. Culoarea normală a unghiilor - roz. Cu toate acestea, ele ar trebui să fie netedă și fermă.

Cu toate acestea, uneori, chiar și cu un stil de viață sănătos, îngrijirea corespunzătoare a unghiilor, purtand pantofi confortabil, unghiile de la picioare rândul său negru. De ce se întâmplă acest lucru?

Cele mai frecvente cauze de întunecare a unghiilor - sângerare în pat unghiilor, care a avut loc ca urmare a prejudiciului. Hemoragia poate apărea ca urmare a unor degete puternice freacă de pantofi tep. Această problemă este de multe ori cu experiență alergători sportivi.

Medicii recomanda alegerea pantofi la jumătate de dimensiune mai mare. În plus, ar trebui să tăiați în mod regulat unghiile, purta sosete din material textil, priza de umiditate bună. De asemenea, trebuie să lega strâns șireturile, pentru a fixa ferm piciorul în pantof.De obicei, sângerare în patul unghiilor este însoțită de senzații dureroase. În unele cazuri, durerea poate abia tolera. În această situație, ar trebui să solicite asistență medicală. Medicul străpunge unghiei cu un ac steril, astfel încât sângele va ieși. Acest lucru va reduce presiunea sub placa de unghii și calma imediat durerea.

Înnegrire a unghiei poate fi semnal perturbator al dezvoltării bolilor fungice. fungi patogeni pot afecta picioarele și unghiile de la picioare in timpul unei vizite, de exemplu, saune publice și piscine.

Cele mai frecvente boli fungice unghiilor, ceea ce duce la decolorarea unghiei - l trihofitia, rubromikoz, mikrosporiya, pecingine crusted. Astfel, dezvoltarea trihofatii conduce la faptul că suprafața unghiei devine estompată, iar modificările sale nuanțe de la roz la gri. Unghia devine fragil și începe să se stratifica crumble. Și, de exemplu, rubromikoz nu se schimba forma si structura unghiei. Ca urmare a acestei boli variaza doar culoarea unghiilor. Devine gri închis.

În cazul în care unghiile de la picioare rândul său, negru, din cauza dezvoltării bolilor fungice, nu auto-medicate. La detectarea primelor simptome ale infecției fungice ar trebui să solicite asistență medicală imediată. Numai un specialist poate face un diagnostic precis si prescrie cel mai eficient tratament.

Pentru prevenirea infecțiilor fungice ar trebui să ia măsuri de precauție. În băi publice, saune, piscine umbla doar în propriile sale pantofi. În nici un caz nu merg desculț. A se păstra în propria casă, să efectueze cu regularitate de curățare dezinfectant. Mai ales îndepărtați cu grijă baie și duș.

Urmând măsurile de mai sus, doar poartă pantofi confortabile și pentru a evita un prejudiciu, nu trebuie să te întrebi de ce unghiile de la picioare rândul său negru, și să caute modalități de a rezolva această problemă. Vă dorim sănătate bună!