De ce ne place alimente nesănătoase - produse alimentare

De ce ne place alimente nesănătoase - produse alimentare

În general, receptorii gust amar pe limba noastră sunt cele mai sensibile, în timp ce mugurii de dulce și sărat - cea mai puțin sensibilă. Broccoli, spanac, varza de bruxelles si furaje - toate aceste produse sunt considerate a fi utile. Care cuprinde o multitudine de minerale, vitamine si fibre, acestea sunt un dietetician vis - nutritionist care te urăște și vrea să te fac nefericit, lipsindu toate plăcerile dulci ale vieții.Pe de altă parte, toate produsele care cad pe gustul tau - cartofi prajiti, burgeri, deserturi și chiar de carne rosie - sunt la sfârșitul listei de produse pentru un regim alimentar echilibrat. Experții le numesc dăunătoare și a susținut că acestea nu ar trebui să mănânce mai mult de o dată pe săptămână, și apoi numai cu moderatie. De ce este hrana, care este un astfel de gust atractiv, este considerat nesănătoase?

Motivul este faptul că cel mai alimentul „delicios“ conține o mulțime de grăsimi, zahăr sau sare, sau ambele că, și un altul, și al treilea împreună. Și papilele noastre gustative prefera aceste substanțe, datorită faptului că, în cursul evoluției au dezvoltat o predilecție pentru ei. Strămoșii noștri nu au știut astăzi la dispoziția noastră, abundența de alimente, iar aceste substanțe au fost în scurt de aprovizionare, astfel încât organismul uman a învățat să aprecieze și să le păstreze.

De ce ne place alimente grase

De ce ne place alimente nesănătoase - produse alimentare

Franceză cartofi prajiti, pește și cartofi prăjiți, gogoși, pizza, prajitura cu branza, produse de patiserie,
șuncă, salam, burgeri, milkshake-uri, inghetata.

Acesta vă permite să stocați energie. Grăsimile sunt bogate in calorii - ele contin de doua ori mai multe calorii decat carbohidratii. Cu toate acestea, din cauza faptului ca dureaza mai mult pentru a digera, organismul preferă să le stocheze, să fie utilizat atunci când există o lipsă de hrană.

resursele alimentare ale strămoșilor noștri au fost foarte intermitent. Când a fost posibil să se producă un mamut, de exemplu, obtinerea de produse alimentare este suficient pentru a hrăni întregul trib s-a putut în câteva zile. Cu toate acestea, acest lucru este rar, așa că strămoșii noștri au învățat cum se păstrează mai multă grăsime, și au depins de rezervele de grăsime în vremuri de penurie de alimente. Persoana care are cele mai mari rezerve de petrol, considerat din punct de vedere evolutiv celui mai adaptat - el a fost capabil să supraviețuiască vremuri grele. Din acest motiv, creierul nostru papilele gustative si cum ar fi alimente grase.De ce ne place dulce

Numărul de astfel de produse, desigur, includ o varietate de deserturi și prăjituri și brioșe, în special cele care sunt acoperite cu glazura si jeleu. Cu toate acestea, laptele cu aromă și iaurt conțin, de asemenea, o mulțime de zahăr. In plus, multe produse sunt adăugate la sirop de porumb bogat în fructoză, care, în termeni de biologie, in general, de asemenea, este un zahar.

De ce ne place alimente nesănătoase - produse alimentare

Torturi, prajituri, inghetata, gogoși, biscuiți cu umplutură cremă, gemuri, sucuri ambalate,
sucuri, bomboane, ciocolata, cele mai multe deserturi, lapte aromatizat.

Pentru corpul nostru dulce - este energia. Este întotdeauna în căutare de hrană, oamenii antici au fost experți în detectarea cele mai bogate surse de energie. De obicei, era fructul copt, dulce și mai ușor de digerat decât necoapte. Mulți oameni de știință sugerează că dulceața - este, de asemenea, un semn de abundență. În acest sens, atunci când am mânca ceva dulce în creierul nostru sunt activate de receptorii de dopamină de agrement pentru a elibera. De fapt, efectele de zahăr în comparație cu efectele de medicamente, cum ar fi heroina. Află care este rata consumului de zahăr.

De ce ne place de sare

De ce ne place alimente nesănătoase - produse alimentare

Chips crackers, cartofi nuci, în cutii, biscuiți, prăjiți, covrigi,
cookie-uri sarate, floricele de porumb, salam și salinitatea din carne, branza, muraturi.

Anterior, sarea nu a fost la fel de accesibilă cum este acum. În acest caz, aceasta este cea mai bună sursă de sodiu, un mineral extrem de important pentru celulele musculare și nervoase. În plus față de sare de masă, sodiu este conținut numai în cantități mici în sângele animalelor, carne și ouă. Prin urmare, sarea a fost foarte apreciată. Unii oameni de știință, de asemenea, cred că această substanță, cum ar fi zahăr, promovează eliberarea de dopamina din creier.

De ce nu ne place Greens

Cele mai multe dintre legumele verzi (broccoli, varza, varza de Bruxelles, etc.) are un gust amar, și „fără gust“, din nou, este conectat cu un set de produse care au fost disponibile pentru strămoșii noștri. gust amar sunt multe plante otrăvitoare, și în evoluția creierului nostru a învățat să-l iubesc pur si simplu.

Printre altele, există, de asemenea, alimente procesate. În timpul procesării, acestea sunt proaspete, și să le facă din nou delicioase, producătorii să le completeze o varietate de arome și amelioratori de aromă. Cu toate acestea, tratamentul distruge toate substanțele nutritive vitale, iar în cele din urmă, tot ce avem - e calorii goale. Din acest motiv, multe dintre alimentele procesate nu este, de asemenea, considerată a fi utilă.

Cu toate acestea, unele dintre alimentele „rele“ poate fi de fapt bogat in substante nutritive importante. Sarea poate fi date ca exemple. Ceea ce face ca produsele sunt foarte dăunătoare, deoarece aceasta este suma pe care noi le consumăm. Excesul de orice este rău pentru noi, dar realizările civilizației moderne face o varietate de bunătăți atât de accesibile, încât devine dificil de a rezista pofta de ei.

Psihologie pofta de junk food

Copiii primesc adesea dulciuri (alimente dulci și grase) ca o recompensă pentru faptul că ei se comportă bine. Creierul lor se obișnuiește, și în cele din urmă încep să se asocieze aceste alimente cu ceva prețuită și de dorit. Un model similar de comportament persistă de multe ori la varsta adulta - intr-o stare de stres sau supărări emoționale, o mulțime de oameni se confort prin absorbtia de alimente, și, de regulă, mâncare gustoasă și nedorită.


Sursa: buzzle.com
Foto: bonesuckin.com, huffingtonpost.com,
laviezine.com, todayifoundout.com