De ce și ce doare ficatul posibile cauze, simptome și tratament

Corpul uman este conceput astfel încât toate procesele acestea sunt interdependente. Baza vieții noastre - este vorba despre mancare. Prin luarea mâncarea organismul devine energia necesară. Cu alte cuvinte, alimente contribuie la existența noastră. În unele cazuri, oamenii consuma produse care nu sunt numai utile, ci și dăunătoare pentru organism. În acest caz, mecanismul de securitate este activat - neutralizarea substanțelor toxice. Rolul filtrului serveste cea mai mare glanda digestiv - ficat. Înainte de a intra în sânge, toate substanțele trec prin corp.De ce și ce doare ficatul posibile cauze, simptome și tratament

Localizarea și structura ficatului

Pentru a răspunde la întrebări despre ce ficatul, în cazul în care acesta este o persoană, cum doare corpul și din ce motive, trebuie să știi anatomia. Este demn de remarcat faptul că aceasta este cea mai mare glanda exocrine, care cantareste aproximativ 1,5 kg. Ficatul este situat în partea dreaptă a abdomenului, chiar sub coaste. Dacă aveți dureri în acest domeniu ar trebui să se gândească la posibila patologie a acestui organ. Cu toate acestea, disconfort în cadranul din dreapta sus observate cu alte boli. Prin urmare, este important să se identifice cauza disconfort. Pentru a preveni atacurile recurente, este necesar să se învețe din ceea ce doare ficatul în cazul.

In apropierea acestui organism sunt: ​​vezica biliara, de colon transversal și duodenului, capul pancreasului. Patologia oricare dintre aceste structuri anatomice pot provoca dureri in hipocondrul drept. Pentru a înțelege motivul de disconfort ar trebui să se supună unui examen special. Ficat - un organ parenchimatos, care este format din celule speciale - hepatocite. Atunci când acestea sunt deteriorate opriri ale glandelor care produc funcțiile sale. Ca urmare a dezvolta insuficienta hepatica, care poate duce la complicații grave și deces.

De ce și ce doare ficatul posibile cauze, simptome și tratament

Cauzele durerii

Pentru a clarifica întrebarea: „? Ce doare ficatul“ în valoare luând în considerare factori predispozanti pentru dezvoltarea patologiilor glandei digestive. De multe ori disconfortul observate după consumul de xenobiotice - substanțe care sunt nocive pentru organism. Acestea includ băuturi alcoolice, o varietate de aditivi chimici, disponibile în produse farmaceutice și produse alimentare. Este, de asemenea, una dintre cauzele durerii este efectul virusurilor hepatotropic. Ele distrug încet corpul, ceea ce duce la consecințe ireversibile.

Se identifică următoarele cauze de durere la nivelul ficatului:

 1. Hepatita virală. Cele mai periculoase sunt cele care sunt transmise pe cale parenterală. Acestea includ hepatita B și C.
 2. Folosirea frecventă de alcool.
 3. inflamație reactivă a ficatului cauzată de patologii acute ale altor organe.
 4. hepatita autoimuna.
 5. Utilizarea pe termen lung a medicamentelor din grupul de antibiotice și citostaticelor.
 6. Expunerea la diferite substanțe exogene toxice (intoxicații otrăvuri, săruri ale metalelor grele).
 7. cancer la ficat primar - carcinomul hepatocelular.
 8. Metastazele diferitelor tumori.
 9. infestări parazitare, în special opisthorchiasis, giardioza, ascariasis.

Pentru a afla, de la ceea ce doare ficatul, ar trebui să meargă la medic. El va numi o serie de teste de diagnostic care pot ajuta la determinarea cauzei exacte și de a determina tactici terapeutice.

Efectele alcoolului asupra ficatului și pancreasului

Utilizarea sistematică a alcoolului duce la ceea ce doare ficatul și pancreasul. Aceste organe sunt țintele principale pentru etanol. Acest material distruge treptat celulele hepatice. Corpul are o enzimă - alcool dehidrogenazei, care este implicată în oxidarea etanolului. Ca rezultat al alcoolului endogen suferă de inactivare și au un efect toxic. Acest mecanism funcționează chiar și atunci când intră din etanol exterior. Cu toate acestea, acest abuz de substanțe duce la congestie hepatică. Ca urmare, nu se face treaba, iar alcoolul isi exercita efectele toxice asupra organelor. În cazul în care ficatul este inflamat după fiecare utilizare de alcool, este necesar să se consulte un medic. Acest lucru poate indica dezvoltarea de ciroza - o pune in pericol viata boli cronice.

De ce și ce doare ficatul posibile cauze, simptome și tratament

dureri periodice în pancreas se observă în aproape fiecare persoană de alcool abuzează. Ea apare ca urmare a pancreatitei cronice. Aceasta boala este caracterizata prin alterarea functiei glandelor exocrine, care constă în producerea de enzime digestive. Ca rezultat, țesutul corpul suferă scleroză. De asemenea, pancreatita cronică cauze ale diabetului zaharat. condiție periculoasă este o inflamație acută a pancreasului. Aceasta duce la „auto-digestie“ și distrugerea organului (necroza pancreatică). Aceasta patologie este una din cauzele de deces de alcool.

Bolile inflamatorii ale ficatului

Bolile inflamatorii includ diferite tipuri de hepatită hepatice. Ele aparțin patologiei virale infecțioase. Hepatita cronică - aceasta este una dintre principalele cauze de ciroza hepatica. Patologie se transmite de la oameni bolnavi la oameni sănătoși. În funcție de tipul de infecție cu virusul a identificat un număr de moduri. Atunci când un pacient întreabă de ce doare ficatul, medicul trebuie să se pronunțe mai întâi hepatită. În acest scop, un studiu special - testul imunosorbent legat și PCR.grupe hepatita A și E virale sunt transmise pe cale fecal-orală și de apă. Cel mai adesea se dezvolta în grupuri de copii. Boala se transmite rapid altora. Hepatita A cu un tratament în timp util nu are efecte dăunătoare asupra sănătății. Cu toate acestea, anticorpii specifici din organism sugereaza ca sa produs leziuni hepatice.

Pentru patologii mai grave includ hepatita B și C. Ele sunt transmise prin sânge: transfuzii de sânge, intervenții chirurgicale, utilizarea seringilor contaminate. Aceste virusuri de multe ori duce la inflamarea cronică a ficatului.

De ce și ce doare ficatul posibile cauze, simptome și tratament

Zona oncologică patologia hepato duodenal

Uneori, pentru a clarifica diagnosticul necesită studiul morfologic al țesutului de organe. Practic recurge la aceasta, dacă este posibil ca virusul și înfrângerea alcoolică, și ficat doare. Simptomele, tratamentul și diagnosticarea proceselor oncologice cunoscute de fiecare medic. Durerea prelungită în ficat, în absența leziunilor inflamatorii și toxice este indicația majoră pentru biopsie. Cancer zona hepato-duodenal este legată de una dintre cancerul cel mai dificil. Cel mai adesea se observă la vârstnici și sunt diagnosticate în etapele ulterioare.

Durere în ficat apare la tracțiune capsula sa. Motivul poate fi cancerul primar și a metastazelor rezultate din tumori ale altor organe. In plus, capsula ficatului la întindere se observă extinse benigne tumori, chisturi, hematoame. De asemenea, la dezvoltarea de durere provoacă boala hidatic, opisthorchiasis, giardioza si alte boli parazitare. Pentru a diagnostica aceste boli utilizate metode de laborator și cu ultrasunete.

De ce și ce doare ficatul posibile cauze, simptome și tratament

Ca dureri de ficat: simptome la femei și bărbați

este important să se clarifice pentru a vedea un medic: cum doare ficatul. Disconfortul poate fi de natură constantă sau periodică, fie intensă și slab, și așa mai departe. D. Pentru diagnosticul diferențial între diferite procese patologice informații importante despre modul în care ficatul inflamat. Simptomele la femei sunt adesea mai severe decât la bărbați. Semne de leziuni de organe includ:

 1. durere persistentă sau recurentă.
 2. piele părtinitor și ikterichnost sclerotica.
 3. Creșterea temperaturii corporale.
 4. Greață.
 5. Apariția leziunilor mici pe corp - vene paianjen.
 6. Creșterea sau reducerea în dimensiune a corpului.
 7. Probleme ale gingiilor.
 8. Anemia.
 9. Violarea procesului de digestie.
 10. Creșterea în abdomen din cauza acumulării de lichid în abdomen - ascită.
 11. mâncărimi ale pielii.
 12. Tendința de sângerare.

Odată cu dezvoltarea oricare dintre aceste simptome necesită o examinare. La bolile hepatice, de laborator indică modificări ca enzime de îmbunătățire ALT, AST și GGT. În hepatita în revizuirea generală a sângelui observat leucocitoză, accelerat viteza de sedimentare a eritrocitelor. In cazurile avansate dezvolta sindrom anemic, trombocitopenie.

De ce și ce doare ficatul posibile cauze, simptome și tratament

Metodele de tratament a bolii hepatice

În identificarea patologiei necesită tratament imediat. Ar trebui ca scop înlăturarea inflamației și a opri deteriorarea în continuare a ficatului. Atunci cand hepatita este important pentru detoxifiere. Este necesar pentru excreția de substanțe nocive și pentru a preveni complicații. Principalele direcții de tratament sunt:

 1. Terapia antivirala.
 2. Rehidratarea.
 3. Detoxifierea.
 4. Terapia anti-inflamator.
 5. hepatoprotectoare tratament.
 6. Vitamina terapie.

dureri ascuțite în ficatul poate servi ca o indicație pentru tratamentul chirurgical. Intervenția chirurgicală este realizată la patologii oncologice, echinococoza, leziuni corporale, complicatii ciroza (sangerare din varice esofagiene, ascită).

Acasă Tratamentul

In patologii hepatice cronice adesea doare. Ce se poate face acasă cu disconfort în cadranul din dreapta sus? Primul pas este să urmeze un regim alimentar și să renunțe la consumul de alcool. Cum de a ajuta o persoană care a doare ficat? Ce se poate face la domiciliu pentru a preveni recidiva:

 1. In fiecare zi, bea un pahar de suc de lămâie. Aceasta ajută la curatarea organismului de toxine și de a consolida apărarea imună.
 2. Miere naturală consumată pentru a accelera regenerarea ficatului cu intoxicație alcoolică și intoxicații cu substanțe chimice.
 3. fulgi de ovăz Brew. Ar trebui să mănânce terci pentru micul dejun.

Oamenii de dorit să se combine tratamentul cu tratamentul medicamentos. În special, medicamentele sunt necesare in ciroza virala si inflamatie.

Terapia medicamentoasă în hepatita

Tratamentul depinde de ce fel de boli hepatice observate într-un caz particular. Cu toate acestea, unele preparate sunt necesare în înfrângerea corpului de orice etiologie. Prin astfel de mijloace sunt gepatoprotektory. Ele ajuta la restabilirea functiei de organe, contribuie la procesul de regenerare și pentru a preveni distrugerea ulterioară a celulelor. Ce medicamente sunt necesare, în cazul în care ficatul doare? Medicamente din grupul de hepatice - .. sunt medicamente „Essentiale® Forte“, „Galstena“, „Karsil“ etc. Pentru a selecta medicamentul ar trebui să consulte un medic.

durere hepatică: simptome, tratament, patologia

De ce și ce doare ficatul posibile cauze, simptome și tratament

Tratamentul simptomatic al patologiilor hepatice este necesară pentru a atenua starea pacientului și de a face cu intoxicație. Pentru a scapa de substanțe nocive prescrise laxative, carbon activat. „Lactuloza“ folosit pentru detoxifiere „Dulkolaks“ droguri „Duphalac“. Când durerea exprimate prescrie preparate colagoge, antispastice și analgezice.

Prevenirea patologii hepatice

Pentru a preveni dezvoltarea leziunilor infecțioase, tratamentul se efectuează instrumente medicale, seringi și ace folosite. În prezența hepatitei într-un partener de sex, trebuie să respectați o metodă de barieră. Pentru prevenirea inflamației cronice se recomanda evitarea alcoolului, consumului de droguri toxice cuplat cu hepatoprotectoare.

De ce și ce doare ficatul posibile cauze, simptome și tratament

Cele mai mari keshbek 50 de magazine online cu Megabonus Popularitate keshbek utiliza servicii (retur pentru clienți din banii cheltuiți pentru a le cumpere) a crescut constant. Acest lucru este de înțeles, pentru că uneori.

De ce și ce doare ficatul posibile cauze, simptome și tratament

De ce și ce doare ficatul posibile cauze, simptome și tratament